Egy városi derbit leszámítva, a Manchester City folyamatosan nyer már tavaly december óta, ami ellenfelek tudásától függően egy összeszokott, jó formában lévő együttesre utal. Eközben a Borussia Dortmund teljesítménye hullámzó az utóbbi hetekben, érdekes lesz mindezek után a két csapat BL-párharcának első felvonása!

Nagyon úgy fest, hogy Pep Guardiola alakulata csak akkor érzi jól magát, ha legalább 500 passz felé jut egy mérkőzésen. Ha ez megvan, az egyet jelent a többségi labdabirtoklással, és a Cruyfftól tanult elvvel, ha nálad a labda, az ellenfél nem tud gólt lőni. Többen is jó formában vannak a 4-3-3-as rendszerben, leginkább a középpályások, és talán ez is lehet a sikerszéria kulcsa. A birtoklás nem megy át passzív gurigázásba, mert mindig van egy olyan játékos, aki egyéni megoldással, egy jó passzal, átjátssza a betömörülő ellenfél védelmét. Guardiola ezúttal sérülések nélkül, formahanyatlást elkerülve jutott az idény tavaszi részébe, ami nem igazán jó hír az ellenfeleknek.

Josep Guardiola (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

Edin Terzics ilyen tehetséges játékosokból álló kerettel, mint amivel a Dortmund rendelkezik, jelenleg csak 50%-os győzelmi mutatót tud felmutatni. Egy igazán erőteljes személyiségre lenne szükség, aki fel tudja rázni az idősebb, sokat megélt játékosokat, ugyanakkor tudja motiválni a fiatalokat is. A védelem az kuka, ennek egyértelmű jele a kapott gólok száma, az utóbbi 5 meccsükön a Herthát leszámítva minden ellenfél betalált ellenük, többnyire kétszer is. Emellett fontos hiányzó Axel Witsel és Jadon Sancho, így hiába van elől egy igazán hatékony és veszélyes Erling Haaland, nem igazán van esély német sikerre. Nem véletlen az Unibet 9.00 szorzója az Unibetnél, a Dortmund vendéggyőzelmére.

Az előző körben is német klubot kapott a City, és ezúttal is, de hiába van a régi mondás, hogy a focit 22 labdarúgó plusz cserék játsszák, és mindig a németek nyernek, most sem valószínű a sikerük. A hazai győzelem 1.38-as oddsában nem sok érték van, én leginkább a támadáshoz köthető opciók felé mennék el, gólok vagy épp lövések száma, esetleg még a szögletek. Illetve itt van Haaland gólja, aki egészen kiszorított helyzetből is képes betalálni. Tetszik a dolog, mert neki egy Manchester City elleni meccs nem ijedtség, hanem felspannolja és meg akarja mutatni, hogy még ellenük is tud gólt szerezni. Te mit tippelnél a találkozóra?

Haaland gólt szerez - 3.00  Haaland nem talál be - 1.32

A szorzók az Unibettől származnak, és ekkor voltak érvényben: 2021. 04. 05. - 11:40

Borítókép: Sportfogadas.org

Esély a hosszabbításban

Minden rögbi liga és rögbi unió mérkőzésen, ahol hosszabbítanak.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org