Szerdai játéknap: otthon kezd a BL-címvédő és az angol bajnok is.

Real Madrid - AS Roma

Julen Lopetegui kollektívában gondolkodik, a Zidane-Ronaldo-korszakkal ellentétben. Ez kiütközik például a passzok számában is, hiszen az előző idényben egy-egy LaLiga-mérkőzésen 593-szor passzolt a csapat, az új idényben az új mester irányításával ez a szám 741-re nőtt. Továbbra is megmaradt a támadóhármas, egy 4-3-3-as rendszerben, de Benzema és Bale felszabadultabban játszik, köszönhetően annak, hogy nem kell Ronaldo helyzetbe hozatalán görcsösen dolgozniuk. Benzema továbbra is visszalép az akciók építkezése során, és nem csak várja a labdát, ez a következő jelenet, a Leganes elleni gólja során is látszik. Ha biztonsági játékra van szükség, Lopetegui akkor a 4-2-3-1-es rendszerre vált, Kroos és Casemiro dupla fedezékével. Ebben a taktikában Bale hátrébb helyezkedik el, több területe van futni, amit nagyon élvez is láthatóan. Ami biztos, hogy széleken nagyon figyelniük kell majd (Marcelo hellóó), mert Di Francesco megvariálta a Romát.

Ahogy egy korábbi elemzésünkben írtuk, nem két klasszikus szélsője van Di Francescónak, hanem irányítóvénával megáldott játékosokat pakol a szélekre. Az előző idényben három védekező középpályással játszó Roma már a múltté, ami a nézőknek olyan szempontból jó hír, hogy támadóbb szellemű a csapat, de a látvány mellett a kapott gólok száma is szépen megnőtt. A legutóbbi négy meccsükön mindig kaptak legalább 2 gólt, összesen pedig 9-et rámoltak nekik az ellenfelek. Egyéni hibákat vétenek hátul, illetve az ellenfél kontráit sem tudják megállítani. Mindezekből kiindulva joggal várhatunk gólokat, csak sajnos nem fizetnek jól az overek. A 2.5-nél több opciót 1.36-ért kínálja az Unibet, mindkét csapat találata pedig 1.58-ért játszható. Hazai győzelemre tippelnék, de mivel az sem túl nagy szorzó, ezért csak szimplán nézésre ajánlott a találkozó, de arra mindenképp!

5.000 Forint Ingyenes Fogadás


Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Manchester City - Lyon

A rövid passzok királya idén sem változtatott a taktikán jelentősen. Guardiola szerint a legjobb védekezés a labdabirtoklás, átlagosan 65% körül van náluk a játékszer egy-egy meccsen. Emellé jön még 691 passz (a Lyon esetében ez az átlagszám 559), és a két fő komponens meg is van a katalán mester gépezetében. Felállás és kezdő terén szeret váltogatni, talán felismerte, hogy a BL-szezon végén kell igazán formában lenni, az ősszel tönkrevert mezőny még nem ér BL-címet. Pályára léptek már ebben a szezonban 4-3-3-ban, 3-1-4-2-ben, vagy épp 4-2-3-1-ben, de néhány dolog azért mindig állandó volt. Agüero a taktika csúcsa, David Silva középen szervezi a játékot, Fernandinho szűrő, és a kapuban Ederson áll. Utóbbi nem csak nézelődik, a megszállott mester neki is feladatba adta a támadásépítést, passzolást, itt alul például kioszt egy asszisztot Agüerónak. 

Fiatal kerete van a Lyonnak, többféle taktikára is alkalmas tehetségekkel. A négy védőt stabil megoldásnak mondhatjuk, hiszen Genesio bevetett már 4-2-3-1-et és 4-3-3-at is, de hátra mindig négyen jutottak. A középpályás védekezés és rombolás a Tousar-Ndombélé kettős feladata, a kulcspasszokat pedig Depay szórja, aki játszott már támadót, szélsőt vagy épp támadó középpályást is idén, tehát a francia edző bátran variálja a taktikát. Ígéretes csapat, de az ellenfél most sokkal magasabb szintről érkezik, amihez nincs meg a kellő rutin és tudás egyelőre. Hazai győzelemre tippelek, ha igazán motivált lesz a City, két-három góllal nyerheti a találkozót.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.09.17. (12:00)

Borítókép: Fotó: Review News / Shutterstock.com