Bajnokok Ligája: Idegenben, hazai földön kéne nyerni

Nagy Bence
2020 febr 17. 13:17
Szólj hozzá!

Foci Bajnokok Ligája Atalanta BC Valencia CF

A címbéli ellentmondásra az a magyarázat, hogy ugyan Olaszországban, de nem Bergamóban játssza hazai mérkőzéseit az Atalanta a Bajnokok Ligájban. Nehéz lesz így nyerni?

Atalanta - Valencia

A bergamói drukkerek nem örülhettek, mikor az európai szövetség közölte, hogy a hazai meccseiket nem játszhatják a Gewiss stadionban. Nem felel meg az UEFA előírásainak, ezért San Siróban rendezik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét, így az a furcsaság állhat elő, hogy ugyan az Inter és a Milan nincs ott a legjobb tizenhatban, mégis játszanak BL meccset tavasszal is a San Siróban. Olyan lesz ez a találkozó, mintha mindkét csapat idegenben játszana. 

Az elmúlt időszakot figyelembe véve, ez nem okozott nehézséget Gian Piero Gasperini együttesének, hat alkalommal is három, vagy annál több gólt szereztek Bergamótól távol ebben a szezonban. A gólokban tehát nincs hiány, Ilicic élete formájában, 2020-ban eddig 8 mérkőzésen 8 gól a mérlege, betalált félpályáról is egy szemfüles szabadrúgásból. Papu Gómez egyelőre a gólpasszokat osztogatja, Duván Zapata pedig kisebb mellőzés után, újból kezdővé avanzsált.

Rendkívül mély az Atalanta támadóegysége, hiszen ott ül a cserepadon Muriel, aki idén a padról beállva hat gólt ért el. Pasalic a hétvégi Roma elleni derbit döntötte el, szóval pozitív élményekből nincs hiány a "hazaiaknál". A gond csak az lehet, hogy Gasperini együttese kiszámítható: tudja minden csapat a felállásukat, tudják a taktikát is, illetve azt is, hogy kik lesznek a kezdők. A három belső védő előtt két szűrő játszik majd (Freuler és Roon), széleken univerzális játékosok, akik mind védekezésből, mind támadásból kiveszik a részüket, elől pedig az említett támadóhármas. 

Remo Freuler. Fotó: Marco Iacobucci EPP / Shutterstock.com

A Valenciánál tehát nem panaszkodhatnak arra, hogy nem ismerik az ellenfelet. Azonban hiába ismeri őket mindenki, mégis csak nagyon kevesek tudják őket megállítani a kapu előtt. Az olasz bajnokságban magasan a legtöbb kaput eltaláló lövést jegyzik, meccsenként eljutnak nyolcig is, amiből általában 2-3 gól összejön, egészen elképesztő, hogy a top bajnokságokat figyelembe véve, csak a Manchester City és a PSG szerzett náluk több gólt, igaz, ők több mérkőzést is játszottak. 

Mihez kezd a Valencia velük? Albert Celades vezette klub eljutott a nyolcaddöntőig, de itt most már tényleg kell valamit mutatni. Nem lehet alibizni, védekezésben óriásit kéne fejlődniük, mert spanyol szinten is sok gólt kapnak. A helyzet ennél is aggasztóbb, ha megnézzük, hogy a bajnokságban a második legtöbb lövés éri a kapujukat. A helyzetet tovább rontja, hogy a csapat középhátvédje, Gabriel Paulista kidőlt, valószínűleg kihagyja a szezon hátralévő részét. 

A védelem vezére volt, Garay szintén nem bevethető, maradt a Diakhaby - Mangala páros. Nagy a gond, mivel Mangala ebben a szezonban, mindössze 4 mérkőzésen lépett pályára, csak 4-5 percet játszottak együttek Diakhabyval (pályafutások során!). Egy kulcsfontosságú mérkőzés előtt, ahol az ellenfél támadói csúcsformában vannak, ez óriási kockázat. A szorzók ennek értelmében zuhantak is, biztosra veszik, hogy nyernek a hazaiak. Mi azonban kockáztatunk, nem elégszünk meg a hazai sikerrel, hanem minimum három gólt várunk tőlük a gyengébb spanyol védelemmel szemben. 

Borítókép: Alejandro Gomez (Fotó: cristiano barni / Shutterstock.com)

Póker Kihívások

Nem számít, hogy mennyire vagy otthon a póker világában, mindenki teljesíthet kihívásokat, amelyekért nagyszerű nyeremények járnak.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Fogadáskészítő: Atalanta nyer és 2,5-nél több gólt szereznek
    3.40 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -8.35 %

március

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Póker Kihívások

  • Nem számít, hogy mennyire vagy otthon a póker világában, mindenki teljesíthet kihívásokat, amelyekért nagyszerű nyeremények járnak.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Bajnokok Ligája Fogadások 2019/20

Pozzato hozzászólt
2020 márc 11. 23:33
Honnan tudhatjuk, ha egy csapatnak semmi elképzelése nincsen? Műesések és oldalról ívelések támadásban. Pont ezt csinálta a Liverpool az utolsó közel 40 percben. Néha Salah próbálkozott volna, de a többiek teljes homály. Nem láttam végig meccset, mert érdekelt a PSG szenvedése, ahogyan a világ legjobb támadóit a soraiban tudó csapat megelégszik egy karcsú győzelemmel. Tuchel vagy a
TiB hozzászólt
2020 márc 11. 23:07
Ezek a milliárdos alibi sztárok egy 19 évesre vannak rápörögve. Nagy dicséret ez Szoboszlai egykori csapattársának.

Pozzato hozzászólt
2020 márc 11. 21:19
Tuchel a PSG ellen fogadott ezzel a kezdővel? Esetleg nagyon tudhat valamit? Erre kíváncsi leszek.

Kapcsolódó cikkek