Elérkeztünk a kieséses szakaszhoz a legrangosabb európai kupasorozatban, aminek favoritja kedden Bázelben tesz látogatást. Ez lenne a Manchester City, melynek legfőbb esélyességét a szorzók mondatják velem. A játéknap másik találkozóján a Juventus fogadja hazai pályán a Tottenhamet, egy kiegyenlítettebb párharc keretében.

FC Basel - Manchester City

A svájci csapat a Manchester United mögött, második helyen jutott a kieséses szakaszba. Az európai porondon kisebb halnak számítanak, ehhez is alakították játékukat. Nem dédelgették sokat a labdát a csoportkörben, a még versenyben lévők közül a legkevesebbet birtokolták (átlagosan 42.2%), inkább defenzív, ellentámadásra épülő taktikát részesítettek előnyben. A helyzeteik, góljaik nagyrésze kontrákból jött, tehát mondhatni célfocit játszottak, hatékony helyzetkihasználással. Mivel a védelem a domináns, ezért nem jött jól, hogy Manuel Akanji januárban Dortmundba igazolt. A svácji védő a Manchester United elleni győzelem során például a meccs legjobbja volt, illetve minden csoportmérkőzést végigjátszott, és jó védő teljesítménnyel járult hozzá a továbbjutás kivívásához. Az ő elvesztése után úgy tűnik a három védős rendszerről inkább a négy emberes hátsó alakzatra váltanak, előttük két védekező középpályással. A célfocihoz tökéletesen passzoló 4-2-3-1-ben léphetnek pályára a Manchester City ellen. Akanji mellett még egy középpályás is távozott, Renato Steffen, aki szintén alapember volt ősszel a BL-ben.

Josep Guardiola - Manchester City 003

Josep Guardiola (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

Guardiolának ilyen játékos eladási gondjai nincsenek, sérültjei (Mendy, Jesus, Delph, Sané) ellenére is remek keretből válogathat. A manchesteri csapat játékát nem kell különösebben bemutatni, a csoportkörben például meccsenként átlagosan 714-et passzoltak, amiből 612 volt rövid átadás. Ehhez még letámadás is társult, a labda minél korábbi megszerzése volt a cél. A Basel és Manchester City találkozása tehát a tűz és víz összecsapása, taktikailag, és tegyük hozzá anyagilag is. Az angol csapat játéka annyira egyben van, hogy már az első felvonásnak is jogosan ők az esélyesei az irodáknál, hiába a svácjiak hazai pályás előnye. Nincs sok sansza ebben a párharcban a Baselnek, de a City vendég győzelmére adott 1.37-tel nem vagyok kibékülve, akkor már inkább az over, vagy épp a mindkét csapat szerez gólt 1.80-ért. Nálam esélyesebb, hogy a svájciak a St. Jakob-Parkban fogják bevenni a Manchester City kapuját, mint inkább Angliában.

Juventus - Tottenham

A Juventus második helyen jutott tovább a Barcelona mögött, amolyan olaszos tempóban, hatból három meccset megnyerve, hét rúgott góllal. Kicsit akadozott a támadás a csoportkörben, nem keltették a korábbi félelmetesen jó Juve benyomását, és a bajnokságban is az a fázis volt, meg talán van is, hogy a Napoli elhiszi, aztán persze nem lesz bajnok. A támadásbéli gondokból jutott idénre is, amiről legutóbbi olasz bajnoki előzetesünkben is írtunk. Allegri és a csapat is panaszkodott, hogy nem jött ki mostanság a lépés az offenzív játék terén. A Sassuolo ellen azonban szórtak hetet, a sokkal támadóbb szellemű hozzáállás, és a komoly edzésmunka kifizetődött. Erről beszélt Allegri is, aki szót ejtett a Bajnokok Ligájáról is. Szerinte a Tottenhamet sokan alábecsülik, pedig nagyszerű fizikummal és technikával rendelkező együttes.

Massimiliano Allegri- Juventus 001

Massimiliano Allegri (Fotó: cristiano barni / Shutterstock.com)

A Tottenhamnek jól sikerült a BL őszi idénye, amikor is kicsit más volt a játékuk képe, mint a bajnokságban. 10 %-kal kevesebbet volt náluk a labda a Bajnokok Ligájában, mint a bajnokságban, illetve a hosszabb passzok aránya is nagyobb volt az európai színtéren, ahol inkább az ellentámadásokkal tudtak veszélyeztetni. Ez is mutatja, hogy egy flexibilis csapat a Tottenham, ami a Juventusra is igaz, mely egy meccsen belül képes egy defenzív öt védős felállásból átmenni négy támadós takitkába. Nagy sakkjátszma lesz a két tréner között, de az első lapot Allegrinek kell felmutatni, Pochettino játszhat kivárásra, ezért az angolok valószínűleg Torinóban defenzívek lesznek, várva a kontra lehetőségét. Emiatt tippelnék egy kevés gólos (2.5 alatt 1.68-ért) mérkőzést, ami akár döntetlenre (3.25) is végződhet, a második felvonásra hagyva a továbbjutás kérdésének eldöntését.

Fogadj kötésben 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • FC Basel - Manchester City: 2.5 gólnál több
    1.58 Unibet