Elérkeztünk a kieséses szakaszhoz a legrangosabb európai kupasorozatban, aminek favoritja kedden Bázelben tesz látogatást. Ez lenne a Manchester City, melynek legfőbb esélyességét a szorzók mondatják velem. A játéknap másik találkozóján a Juventus fogadja hazai pályán a Tottenhamet, egy kiegyenlítettebb párharc keretében.

FC Basel - Manchester City

A svájci csapat a Manchester United mögött, második helyen jutott a kieséses szakaszba. Az európai porondon kisebb halnak számítanak, ehhez is alakították játékukat. Nem dédelgették sokat a labdát a csoportkörben, a még versenyben lévők közül a legkevesebbet birtokolták (átlagosan 42.2%), inkább defenzív, ellentámadásra épülő taktikát részesítettek előnyben. A helyzeteik, góljaik nagyrésze kontrákból jött, tehát mondhatni célfocit játszottak, hatékony helyzetkihasználással. Mivel a védelem a domináns, ezért nem jött jól, hogy Manuel Akanji januárban Dortmundba igazolt. A svácji védő a Manchester United elleni győzelem során például a meccs legjobbja volt, illetve minden csoportmérkőzést végigjátszott, és jó védő teljesítménnyel járult hozzá a továbbjutás kivívásához. Az ő elvesztése után úgy tűnik a három védős rendszerről inkább a négy emberes hátsó alakzatra váltanak, előttük két védekező középpályással. A célfocihoz tökéletesen passzoló 4-2-3-1-ben léphetnek pályára a Manchester City ellen. Akanji mellett még egy középpályás is távozott, Renato Steffen, aki szintén alapember volt ősszel a BL-ben.

Josep Guardiola - Manchester City 003

Josep Guardiola (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

Guardiolának ilyen játékos eladási gondjai nincsenek, sérültjei (Mendy, Jesus, Delph, Sané) ellenére is remek keretből válogathat. A manchesteri csapat játékát nem kell különösebben bemutatni, a csoportkörben például meccsenként átlagosan 714-et passzoltak, amiből 612 volt rövid átadás. Ehhez még letámadás is társult, a labda minél korábbi megszerzése volt a cél. A Basel és Manchester City találkozása tehát a tűz és víz összecsapása, taktikailag, és tegyük hozzá anyagilag is. Az angol csapat játéka annyira egyben van, hogy már az első felvonásnak is jogosan ők az esélyesei az irodáknál, hiába a svácjiak hazai pályás előnye. Nincs sok sansza ebben a párharcban a Baselnek, de a City vendég győzelmére adott 1.37-tel nem vagyok kibékülve, akkor már inkább az over, vagy épp a mindkét csapat szerez gólt 1.80-ért. Nálam esélyesebb, hogy a svájciak a St. Jakob-Parkban fogják bevenni a Manchester City kapuját, mint inkább Angliában.

Juventus - Tottenham

A Juventus második helyen jutott tovább a Barcelona mögött, amolyan olaszos tempóban, hatból három meccset megnyerve, hét rúgott góllal. Kicsit akadozott a támadás a csoportkörben, nem keltették a korábbi félelmetesen jó Juve benyomását, és a bajnokságban is az a fázis volt, meg talán van is, hogy a Napoli elhiszi, aztán persze nem lesz bajnok. A támadásbéli gondokból jutott idénre is, amiről legutóbbi olasz bajnoki előzetesünkben is írtunk. Allegri és a csapat is panaszkodott, hogy nem jött ki mostanság a lépés az offenzív játék terén. A Sassuolo ellen azonban szórtak hetet, a sokkal támadóbb szellemű hozzáállás, és a komoly edzésmunka kifizetődött. Erről beszélt Allegri is, aki szót ejtett a Bajnokok Ligájáról is. Szerinte a Tottenhamet sokan alábecsülik, pedig nagyszerű fizikummal és technikával rendelkező együttes.

Massimiliano Allegri- Juventus 001

Massimiliano Allegri (Fotó: cristiano barni / Shutterstock.com)

A Tottenhamnek jól sikerült a BL őszi idénye, amikor is kicsit más volt a játékuk képe, mint a bajnokságban. 10 %-kal kevesebbet volt náluk a labda a Bajnokok Ligájában, mint a bajnokságban, illetve a hosszabb passzok aránya is nagyobb volt az európai színtéren, ahol inkább az ellentámadásokkal tudtak veszélyeztetni. Ez is mutatja, hogy egy flexibilis csapat a Tottenham, ami a Juventusra is igaz, mely egy meccsen belül képes egy defenzív öt védős felállásból átmenni négy támadós takitkába. Nagy sakkjátszma lesz a két tréner között, de az első lapot Allegrinek kell felmutatni, Pochettino játszhat kivárásra, ezért az angolok valószínűleg Torinóban defenzívek lesznek, várva a kontra lehetőségét. Emiatt tippelnék egy kevés gólos (2.5 alatt 1.68-ért) mérkőzést, ami akár döntetlenre (3.25) is végződhet, a második felvonásra hagyva a továbbjutás kérdésének eldöntését.

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • FC Basel - Manchester City: 2.5 gólnál több
    1.58 Unibet