Nincsen könnyű helyzetben a Barcelona, mivel az odavágón egy szűkös 1-1-re futotta a Chelsea vendégeként. A visszavágón kérdéses Iniesta játéka, akinek esetleges hiánya nagyban határozhatná meg a párharc alakulását. Tud-e élni a kialakult helyzettel a londoni klub? 

Barcelona - Chelsea

Conte nagy dobása lehet ez, ha innen megcsinálja a továbbjutást, de vajon képes rá? A BL-ben hagyományosan nem megy az olasz trénernek, pedig az első mérkőzésen is megvolt az előny, de mégsem tudták lezárni a találkozót. A betömörülő védekezés jó volt, ahogyan a kontrák is, Willian igazán veszélyesen játszott. Mi lehet a feladata a visszavágón az angoloknak? Valahogy begyötörni egy gólt és kihúzni kapott gól nélkül. Pár hete ennek még nem adtunk volna sok esélyt, de Andrés Iniesta megsérült az Atlético Madrid ellen, ahogyan Sergi Roberto sincsen 100%-os állapotban, sebezhetővé vált a katalán klub. A probléma ott kezdődik, hogy hiába van egy Coutinho a keretben, ő nem nevezhető a meccsre. Iniesta játéka kérdéses, több spanyol lap is azt írta, hogy majd a mérkőzés előtt derül ki, hogy vállalja-e a találkozót. Ne ringassuk magunkat tévhitekben, nélküle nagyon nehéz meccs várna a Barcára. A kreativítás Busquetsre korlátozódna a középpályán, ő pedig nem éppen klasszikus irányító középpályás, mint Iniesta. Rakitic szintén nem, Paulinho meg pláne. André Gomes egy rossz vicc, ahogyan Denis Suárez is. Elvileg Iniesta hétfőn a csapattal edzett, de ez még semmire sem garancia. Miért emeltük ki őt ennyire? 

Eden Hazard - Chelsea 006

Eden Hazard (Fotó: CosminIftode / Shutterstock.com)

Eddig is Messi-központú volt a Barca, de ezzel még inkább az argentintól függene az eredményes offenzív játék. Valljuk be, az odavágón is kellett egy adag szerencse, hogy egyenlítsenek, szóval lehet érdemes lenne Valverdének valami más ötletben gondolkozni. Ördögtől való gondolat, de azzal lepné meg a védekezésre és tömörülő játékra készülő londoni klubot a spanyol tréner, ha hagyná őket kibontakozni és a hazaiak játszanának kontrára. Láttunk már tőle váratlan dolgokat (persze nem olyan mennyiségben, mint Guardiolától), de ezzel alaposan meglepné a vendégeket is (meg szinte mindenkit). Így felküldhetné Dembelét a pályára, mivel a gyorsasága jól jön a kontráknál, de jó eséllyel mégis marad a hagyományos koncepció, a 4-4-2-es felállás, bízva Iniesta játékában és akkor egy újabb erőlködő mérkőzést kapunk. A Chelsea jól zárja a területeket, nehéz lesz a hazaiaknak a kibontakozás, talán a széleken kéne mögé kerülni a hátsó alakzatnak, de ehhez szintén Dembelé játéka kéne, amire sok esély nincsen. Az 1.42-es hazai szorzó tehát egy vicc, amiben érték lehet azok a gólok. Egy hármas határ az ázsiai hendik piacán (1.79), nem tűnik rossz befektetésnek. Arra, hogy a vendégeknél elszakad a cérna (3,5 lap felett lesznek), elég szép szorzót kapunk (2.43), amit érdemes megfontolni.

Besiktas - Bayern München

Törökországba látogat a német sztárcsapat, de a párharc már az odavágón eldőlt, amikor Domagoj Vidát kiállították. Hazai pályán már csak kozmetikázná az eredményt a török klub, ezért jó eséllyel a támadásba fognak menekülni. Vida ugye eltiltott, Pepe pedig sérülés miatt hagyhatja ki a találkozót. A másik oldalon a kiváló formában lévő Coman mellé Tolisso került a maródiak listájára, így nélkülük kell játszania a németeknek. Nem várok óriási küzdelmet, a Bayern kézben fogja tartani a mérkőzést, de egy adok-kapokban a gólok szempontjából benne lehetnek (BTTS: 1.52).

Nyerj a Bajnokok Ligája tippversennyel!

Találd el minden fordulóban a kiválasztott négy Bajnokok Ligája-mérkőzés eredményét és 15.000.000Ft üti a markod.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Barcelona - Chelsea: 3 gól alatt (AH)
    1.79 Unibet