Bajnokok Ligája: Nincs alibizés

Bence
1 tipp
2019 ápr 13. 22:04
Szólj hozzá!

Foci fc barcelona Bajnokok Ligája Manchester United

 

Barcelona - Manchester United

A katalánok szempontjából kényelmes eredmény született az odavágón, ez látszott is a teljesítményükön. Ők nem adtak ki magukból mindent, tényleg a minimalista játék felé mentek el, mert egy nehéz periódus volt mögöttük. Messi sérüléssel bajlódott a válogatott szünet után, volt egy Atlético Madrid elleni rangadójuk, míg az angolok egy hetet rápihenhettek a mérkőzésre. 

Az előzmények után lássuk az odavágót és azt, hogy mit hibázott Solskjaer. Az mindent elmond a találkozóról, hogy Gerard Piqué volt a mezőny legjobbja, míg a United kaput eltaláló lövés nélkül hozta le a negyeddöntő első meccsét, mindezt az Old Traffordon. Ebből már szembeötlővé válhat, hogy mennyire megváltozott a Barca játéka Valverde ténykedése alatt.

Míg régebben a támadás oltárán feláldozták a védekezést, addig mára az eredmények váltak prioritássá. Mindegy, hogy milyen áron, de nyerni kell, lehet azt csúnya játékkal, de célratörően. Solskjaer valószínűleg ezzel nem számolt komolyabban, pedig elfigyelve az elmúlt éveket, idegenben a Barcelona tényleg a minimumra megy, nem kockáztatnak semmit. 

Jordi Alba és Luis Suarez (Fotó: Romain Biard / Shutterstock.com)

A norvéd tréner ellentétben az előzetes felállással, egy 5-3-2-őt alkalmazott hazai közönség előtt, amiből már sejthető volt, hogy defenzív lesz a manchesteri csapat. Miért is fontos ez? Mert hiába a védekező felállás, mégsem volt hatékony az elképzelés. A széleken sok hely maradt a Barcelona támadóinak, középen pedig a három manchesteri játékossal szemben rendre létszámfölényes helyzetet tudott kialakítani a Barca. 

Messi visszalépésével már meg is volt az "emberelőny", de nem csak ezek voltak az angolok problémái. Rendszerint rosszul helyezkedtek a hazaiak, lassan tolódtak, aminek hála mindig volt üres területe a katalánoknak. A második játékrészre 4-4-2-re váltott a Barca, amivel még stabilabbá váltak a középpályán, áthatolhatatlan lett a két "fal" által a védekezésük.

Labdarúgás gyűjtő bónusz


Most még több bajnokságra és a Mindkét csapat szerez gólt piacra is érvényes.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 

A visszavágón viszont más lesz a helyzet, mert a Unitednek támadnia kell. Nem állhatnak be újból védekezni, mert akkor jön egy újabb vereség. Az odavágón is csak akkor volt esélyük, amikor a katalánok védelme könnyelműsködött és hibát hibára halmozott. A Camp Nouban ilyen ritkán fordul elő velük. Oké, egy párharcot már megfordított a MU, de ellentétben a PSG-vel, a Barcelona a legerősebb csapatával várja az angolokat kedden. 

Az jó meglátás volt Solskjaertól, hogy középen próbálják limitálni a Barca és egyben Messi előtti területet, de így a széleken lesz nagyon nyitott a United, amit szintén megbüntethetnek a spanyolok. Dembélé esetleges pályára lépésével lefuthatják az angolok hátsó alakzatát. Maradjunk annyiban, valami teljesen újat kell kitalálnia a norvég mesternek, mert védekezésben a jelenlegi elképzelések nem jöttek be, ahogyan támadásban az ívelések sem (Ashley Young 11 beadása nem talált embert..). 

Ashley Young (Fotó: Mitch Gunn / Shutterstock.com)

Van még egy komoly tényező, ez pedig a pihenés. Egy hete rossz ómen volt ez a MU-nak, de most erre nem panaszkodhatnak, mert a West Ham ellen alig kapott valaki pihenőt, míg a Barca a Huescához látogatott, ahol gyakorlatilag a B-csapatot küldte fel Valverde, ami meg is látszott a kezdetleges játékon. Cserébe viszont a kulcsemberek pihenni tudtak. 

Jelen helyzetben úgy állunk, hogy valami hatalmas csoda kéne, hogy a MU ledolgozza a hátrányát. Természetesen lehet, hogy újból találnak majd egy gólt (illetve további találatokat), mint Párizsban, de a Barcelona jóval komplexebb focit játszik, mint a PSG. Az Old Traffordon úgy értek el eredményt, hogy előtte az Atlético ellen is 90 perc koncentrációra volt szükség. 

A katalánok akkor eshetnek ki, ha megint lazára veszik és ráülnek az eredményre, ahogyan tették azt Rómában, mikor nem tudtak felpörögni. Ez a veszély már többször ott volt idén a játékukban, igaz csak rövid periódusokra (20-30 perc), de ebből meríthet erőt a MU. A vendégek számára az jelenthet komoly veszélyt, hogyha elkezdenek támadni, akkor úgy járnak, mint az Atlético Madrid. 

Kitámadnak és kapnak egy villámgyors kontrát Messitől, aki ugyan sokat lazsál meccsek közben, de amikor igazán kell, akkor odateszi magát. Egy kevésbé gyors védelemmel szemben könnyedén nyerhet futóversenyt. A hazai szorzóban sok értéket nem találunk, talán a mindkét csapat szerez gólt opció jó lehet (1.73), esetleg egy vendég gól (1.58). 

Mi egy kockázatos tippet ajánlunk, de lehet benne ráció: Jordi Alba gólpasszt ad (3.75). Egy betömörülő védelemmel szemben Jordi Alba rendre fel fog lépni a baloldalon, jöhetnek majd a szélekről a tizenegyes pont felé visszalőtt labdák, amikből Messi már jó pár gólt szerzett idén. Másik opció egy gyors kontra, ahol a katalánok használhatják a szélső sebességét, aki középre centerezhet. 

Borítókép: Jesse Lingard (Fotó: Mitch Gunn / Shutterstock.com)

Fogadj akár 30%-os nyereménynövelővel

Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-kal lehet nagyobb a nyereményed akár 1.5 millió forintig.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • FC Barcelona - Manchester United Tipp

    Jordi Alba gólpasszt ad
    3.75 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI -27.08 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj akár 30%-os nyereménynövelővel

  • Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-kal lehet nagyobb a nyereményed akár 1.5 millió forintig.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Bajnokok Ligája Fogadások 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 jún 2. 11:46
BL-döntős mémek: Érem a meccs legjobbjának

Kinsey uralta a finálét, érmet adtak neki a paintművészek. Tovább

Milan hozzászólt
2019 jún 2. 08:41
ezen a csatornán is megtekinthető a hölgy, ha valaki érdeklődik (ahogy nézem, nem olyan régen lett egy menő, lamborghinivel csapató youtuber barátnője):

dan bilzeriannal is összeröffentek(itt hamar kifulladt a lány):
https://www.youtube.com/watch?v=
butyi hozzászólt
2019 jún 2. 08:18
ezen a csatornán is megtekinthető a hölgy, ha valaki érdeklődik (ahogy nézem, nem olyan régen lett egy menő, lamborghinivel csapató youtuber barátnője):

dan bilzeriannal is összeröffentek(itt hamar kifulladt a lány):

[quote author=SPF Előzetes link=topic=15504.msg749884#ms

Kapcsolódó cikkek