Bajnokok Ligája: Papírformának megfelelően?

Nagy Bence
2020 febr 22. 23:08
Szólj hozzá!

Foci Bajnokok Ligája Juventus Olympique Lyonnais

Nem remekelt egyik klub sem mostanság, ez rányomhatja bélyegét a franciaországi odavágóra is?

Lyon - Juventus

Cristiano Ronaldo pályafutása 1000. felnőtt mérkőzését győzelemmel ünnepelte a SPAL ellenében a hétvégi olasz bajnoki fordulóban. A Juventus tehát nyerni tudott, listavezetőként várhatja a franciaországi Bajnokok Ligája mérkőzést. Két kötelező siker a torinói csapat részéről a bajnokságban, de továbbra sem meggyőző az Öreg Hölgy. A SPAL otthonában ráültek az eredményre, majdnem gond lett belőle. Chiellini láthatólag elfáradt, ezért kellett lecserélni, de valószínűleg nem ő fog kezdeni a Lyon otthonában. 

A csapatból egyértelműen kiemelkedik Cristiano Ronaldo, aki 2020-ban szórja a gólokat, megállíthatatlan. A sérülés miatt pihenő Pjanic egyáltalán nem hiányzik, nélküle jobb egy fokkal a középpálya, de azért ott vannak a legnagyobb hiányosságok. Nincsen igazi szervezője a csapatnak, nagyon hiányzik egy klasszikus irányító a Juvéból. Sok labdát szór el a középpálya, Sarri taktikája még nem működik tökéletesen, sebesség már megvan, de ez sok esetben pontatlansággal jár. 

Matthijs De Ligt (Fotó: Marco Canoniero / Shutterstock.com)

A Lyon idén árnyéka önmagának, ez egyfelől az elnök, Jean-Michel Aulas hibás döntéseinek is köszönhető. Edzők tekintetében két rossz döntést is hozott (előbb Sylvinho, majd utána Rudi Garcia), most ennek issza a levét a klub. Rudi Garciának voltak már jobb meccsei, periódusai, de a klubjaiból - a Lille-től való távozás óta - nem tudta kihozni a maximumot. Az sem segíti a munkáját, hogy gyakorlatilag egy hétvége alatt kidőlt a szezonra a két legjobb játékosa. Memphis Depay a csapat húzójátékosa volt, nélküle láthatóan gyenge az OL. 

Kipróbált egy új taktikát a hétvégén Rudi Garcia, három belső védő előtt két szűrő játszott, univerzális szélsőkkel, ezzel a védekezést próbálta stabilizálni a franciák edzője. Ez sikerült is, hiszen a Metz nem jutott kaput eltaláló lövésig. Ez lehet a kulcsa a hazaiak taktikájának, limitálni a Juventust, Ronaldót minél messzebb "tolni" a kaputól, hogy komfortzónán kívülre kerüljön. Az már egy másik kérdées, hogy ez mennyire sikerülhet. 

Rudi Garcia csapatai eddig négyszer játszottak Sarri klubjaival, ami érdekesség, hogy Sarri még sosem tudta legyőzni Garciát, két döntetlen mellett, két vereség a mérlege, igaz, akkor még az Empoli edzője volt a Juventus mostani trénere. A Lyon kapcsán egy dolgot megszokhattunk az elmúlt 10 évből: edzőtől függetlenül: óvatos kezdés a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának odavágóján. Három alkalommal, mikor bejutottak a legjobb 16 közé, rendre 2,5 gól alatti mérkőzéssel kezdtek, Juventus ellen sem fognak felesleges kockázatot vállalni, Rudi Garcia sem ilyen típusú edző. 

Borítókép: Cristiano Ronaldo (Fotó: ph.FAB / Shutterstock.com)

480 millió forintos pénzeső az Unibet Kaszinóban

Játssz a promócióban szereplő nyerőgépek valamelyikével és 24 héten át összesen 480 millió Ft nyereményalapból viheted haza a téged megillető részt.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -8.35 %

március

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

480 millió forintos pénzeső az Unibet Kaszinóban

  • Játssz a promócióban szereplő nyerőgépek valamelyikével és 24 héten át összesen 480 millió Ft nyereményalapból viheted haza a téged megillető részt.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Bajnokok Ligája Fogadások 2019/20

Pozzato hozzászólt
2020 márc 11. 23:33
Honnan tudhatjuk, ha egy csapatnak semmi elképzelése nincsen? Műesések és oldalról ívelések támadásban. Pont ezt csinálta a Liverpool az utolsó közel 40 percben. Néha Salah próbálkozott volna, de a többiek teljes homály. Nem láttam végig meccset, mert érdekelt a PSG szenvedése, ahogyan a világ legjobb támadóit a soraiban tudó csapat megelégszik egy karcsú győzelemmel. Tuchel vagy a
TiB hozzászólt
2020 márc 11. 23:07
Ezek a milliárdos alibi sztárok egy 19 évesre vannak rápörögve. Nagy dicséret ez Szoboszlai egykori csapattársának.

Pozzato hozzászólt
2020 márc 11. 21:19
Tuchel a PSG ellen fogadott ezzel a kezdővel? Esetleg nagyon tudhat valamit? Erre kíváncsi leszek.

Kapcsolódó cikkek