Végre eljött a nyolcaddöntők első mérkőzése a Bajnokok Ligájában. Bizony, a férfiaknak is van mit ünnepelni Valentin napkor, mivel a Real Madrid a PSG-t fogadja, míg a Liverpool Portóban próbál előnyhöz jutni. 

Real Madrid - PSG

Szerdán rendezik a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának egyik szuperrangadóját. Annak ellenére, hogy mindkét klub életében voltak mostanság megingások ez a megnevezés még bőven tartja magát. A spanyolok egy Sociedad felett aratott magabiztos sikerrel hangoltak, ahol az első félidő folyamán több olyan elem visszaköszönt, ami az elmúlt 2-3 évben a madridi gárda erőssége volt. Azonban az elmúlt időszak formája még mindig aggodalomra ad okot. Egyrészt a védekezés közel sem stabil, átjátszható a hátsó alakzat, ahol eltiltás miatt nem lesz Dani Carvajal, így még könnyebb dolga lehet Neymarnak. Jó eséllyel Nacho kezd a helyén, aki nem ezen a poszton nyújtotta élete teljesítményét. A kapuban Keylor Navas teljesítménye sem megnyugtató, hiszen 1-2 bekapott találatra minden meccsen lehet tőle számítani. A középpálya legalább mostanság masszívnak mondható, viszont elől akadhatnak problémát. Nagy kérdés, hogy Zidane ki mellett dönt majd a csatártrió kiválasztásakor. Ronaldo helye megkérdőjelezhetetlen, ellenben Bale és Benzema nincs éppenséggel csúcsformában. Talán előbbiben jobban benne van a gól, a francia teljes homály, de ezt már megszokhattuk tőle (mint ahogyan azt is, hogy Zidane kitart mellette). Merészebb húzás lenne Iscót kezdetni, de ne várjunk csodákat. A blancók tehát Ronaldóban és a góljaiban bíznak, amiben lehet is ráció, mivel az ő oldalán lesz Daniel Alves, aki mostanság messze volt a legjobbjától. 

Zinedine Zidane

Zinedine Zidane. Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock.com

Ellenben a brazil hátvéd nagyon jól ismeri a portugál világklasszist, így rutinja miatt muszáj őt kezdőbe nevezni. A franciáknál is vannak gondok, Kurzawa sérüléssel bajlódott, kérdés, hogy milyen állapotban lesz keddre, de nem csak az a probléma a párizsiaknál. Voltak különféle viták a csapaton belül, széthúzások, illetve hisztik. Véleményes Emery hozzáértése is, ugyanis a francia bajnokságban rendre szenved a csapat, ha komolyabb ellenféllel találkozik (Lyon 1-2, Marseille 2-2, Monaco 2-1), de a Bayern is lőtt nekik hármat, miután Heynckes lett a tréner. Unai Emery lehet tehát az egyik gyenge pontja a vendégeknek, pedig első ránézésre a középpályát mondanánk. Csalóka a kép, mert a Verratti - Rabiot páros nagyon jól megérti egymást, Giovani Lo Celso pedig az elmúlt hetekben fantasztikusan játszott szűrőként. Hasonlóan stabil ez a szekciója a vendégeknek, mind a Madridnak. Ezért is lesz kiemelten fontos, hogy melyik játékosnak fogy el a türelme és rúgja fel a taktikát (Casemiro a Barca ellen megtette és 0-3 lett belőle). Ha csapatrészeket nézzük, akkor a PSG-nél a védelem két szélén keresendő a hiba. Daniel Alvesről már volt szó, Kurzawa pedig közel sem 100%-os. Ha a francia nem lenne, akkor jönne Berchiche, aki szintén nem életbiztosítás. A két világklasszis játékos (Neymar és Ronaldo) előtt hasonlóan nagy lehetőségek adóthatnak, csupán a helyzetkihasználás lesz a kérdés. Nem hiába szerepelnek ők a címben, mivel nagy valószínűséggel valamelyikük dönti el a találkozót.

Cristiano Ronaldo - Real Madrid 022

Cristiano Ronaldo (Fotó: EFECREATA.COM / Shutterstock.com)

Nacho nagyon meg fog szenvedni a brazillal, de ha nem lesz Neymar mögött komolyabb támogatás (Kurzawa), akkor bajban lehetnek a franciák. A győztes kiléte eléggé ingoványos talaj, mivel a Real Madrid a Barcelona ellen is bebizonyította, hogy egy félidőre képes még a legjobb formában lévő csapatokat is dominálni. Kis túlzással de azt lehet mondani, hogy azon múlik majd ki nyer, hogy melyik edző hibázik kevesebbet (mert Zidane sincsen éppen élete formájában). Gondolhatnánk ezek alapján, hogy majd a gólok megoldják a mérkőzésre való fogadást, de a mindkét csapat betalál opcióra 1.35 van, míg a 2,5 overre 1.44. Lehet érdemesebb megvárni a mérkőzést és az Unibet élő fogadásait keresni.

Porto - Liverpool

Lássuk be, hogy mindkét klub olyan csoportból ment tovább, ami ajándék volt számukra. Az első komolyabb erőpróba tehát a nyolcaddöntőben következik számukra. A mérkőzéssel kapcsolatban pár érdekességre hívnám fel a figyelmet. A Liverpoolnak volt a legtöbb kaput eltaláló lövése meccsenként, de egy Mariborral és Szpartak Moszkvával fémjelezett csoportban ezt nem volt nehéz megvalósítani. Amivel viszont egyértelműen hadilábon állnak, az a pontrúgások kivédekezése. A bajnokságban sem megy ez a feladat, de a BL-ben is a hat bekapott gólból hármat így sikerült összehozni. Hiába az agilis és látványosan játsszó támadósor, ha hátul vannak még problémák. Jött ugyan Virgil van Dijk, de nagy kérdés, hogy megoldja-e a problémákat (eddig nem sikerült neki). Azért említettem a szabadrúgásokat, merthogy a Porto pont ebben erős. Góljaik majd felét ilyen helyzetekből hozzák össze (ezzel a legjobbak voltak a csoportkör alatt a 32 csapatból), szóval van mitől félnie Klopp mesternek. Abban szinte teljesen biztos vagyok, hogy ez a portugál csapat nem hozza le kapott gól nélkül a mérkőzést, de a hazaiak is megtréfálhatják egyszer az angolok védelmét. 

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Porto - Liverpool: Mindkét csapat gólt szerez
    1.58 Unibet