Két hete a Ludogorets otthonában megmutatta a fehérvári gárda, hogy a selejtezőkben senki nem számíthat ellenük könnyű mérkőzésre, azonban a keddi párharcukon is az ellenfelüket tartják az egyértelmű favoritnak. Valós ez az egyoldalúság? Esetleg bízhatunk egy újabb meglepetésben, ami immáron újabb nemzetközi kupás csoportkört is jelentene. Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat a cikkünben és a podcastunkban is.

Igazi erőpróba nélkül

Jóval könnyebb sorsolása volt a Malmőnek eddig a Bajnokok Ligájában, miután kettős győzelmet aratott az FC Drita felett (5-0), majd egy góllal jobbnak bizonyult a román bajnoknál is (2-1). A sorsolásra nem panaszkodhatnak, mivel a koszovói bajnok az egyik legkönnyebb első körös ellenfél volt, míg a Kolozsvárnál elég nagy káosz tapasztalható. A Malmö elleni első mérkőzés után elküldték Edward Iordaenscut a harmadik tétmérkőzése után, majd a helyére berakott Toni Conceicao nem tudta egy hét alatt megváltani a világot. Ettől függetlenül, a Malmőnek sem volt eseménytelen szezonja. Tavaszi-őszi rendszerű bajnokság révén, már február óta tétmeccseket játszanak és az elején igencsak döcögött a szekér. Ennek köszönhetően június 12-én edzőt váltottak és Uwe Rösler érkezett a kék-fehér élére. Egyelőre ez egy jó döntésnek tűnik, miután a német edzővel veretlen (6-2-0) a csapat eddig. Talán ez az az érv, amely miatt 1,36-os oddsot kínálnak a hazai csapat győzelmére. De tegyük hozzá, a svéd csapatok (a magyarokhoz hasonlóan) közül már egyetlen sincs versenyben az Európa Ligában és azért ez mutatja a svéd bajnokságnak is az erősségét. Emellett hazai oldalon Carlos Strandberg játéka kérdéses, akit sérülése esetén Marcus Antonsson helyettesíthet Rosenberg oldalán. Nem hinném, hogy erősebb lenne ez a csapat, mint a Ludogorets és azért ez önbizalmat adhat a fehérváriaknak egy pontszerzésre (2.88). Szerencsére van egy svéd szakértőnk is a stábunkban, így vele részletesebben is kielemeztük az esélyeket, amit itt meg is hallgathattok.

Változtatni kell!

A hétvégén az MLSZ jó döntést hozott, miután a Vidi meccsét elhalasztotta a Mezőkövesd ellen. Ilyen téren nem lesznek hátrányban a Malmővel szemben, akik már májusban lejátszottak a hétvégére beütemezett meccsüket.  Azonban Nikolic mesternek így is változtatni kell, miután Huszti Szabolcs sárga lapos figyelmeztetései miatt nem léphet pályára Svédországban. Azonban talán ez egy megoldható csere lesz, miután itt bevethető lesz Pátkai Máté, vagy éppen Boban Nikolov is. Végignézve a Vidi eddig meccseit, biztosak lehetünk benne, hogy Nikolic megint a kivárásra fog játszani. Nehezen elképzelhető a 2,5 over (2.04) miután mindkét csapat szereti a stabil védekezést. A Malmőnél a Strandberg (Antonsson) - Rosenberg páros rohamozhat, míg a fehérváriaknál továbbra is Marko Scepovic folytathat szélmalom harcot. A szerb center számomra valahogy nem illik ebbe a koncepcióba, mivel a kontrák során teljesen értékelhetetlen teljesítményt nyújt. A gyors támadások sorsa kizárólag Loic Negótól és - a Ludogorets ellen már - Kovács Istvántól függnek, ami európai szinten nem elegendő. Természetesen, az NB1-ben nem gyakorolja a kontrákat a Vidi, azonban annál jobb labdakihozatalra lesz szükség, mint amit megmutattak a bolgár csapat ellen. Azonban ha a gól nincs is nagyon benne a Vidi játékában, a kapott gól nélküli meccs azért lejöhet. Nikolic nem először húzná meg ezt a módszert, hogy az idegenbeli odavágón leginkább az ellenfél helyzeteit akarja minimalizálni és majd a visszavágón eldönteni a párharcot. Emlékezzünk csak a Bordeaux (2-1), a Partizán (0-0) és a bolgár bajnok elleni összecsapások (0-0) első felvonásaira.

Ezeket a tényezőket is figyelembe véve egy góloktól mentes, unalmasnak mondható meccset várok, ahol az egygólos különbség a legvalószínűbb, illetve a gólnélküli döntetlen (9.00). Tekintve, hogy a Malmö szorzója nagyon alacsony, így a Vidi felé elmehetünk a végeredményt nézve és még a +1 hendikeppes piacon is fogható szorzóval rendelkeznek (2.17). Nikolic vezetésével eddig 12 mérkőzést játszottak a nemzetközi kupákban - többek között a Girondins Bordeaux, Partizan Belgrád, Ludogorets ellen - és mindössze egyszer kapott ki egynél több góllal a szerb mester (Partizan 0-4).  

Borítókép: Anel Hadzic (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Pénzvisszatérítés büntetők esetén

Fogadj az Unibeten a Premier League mérkőzéseire és ha vesztes lesz szelvényed, de a meccsen büntetőt ítéltek, téted visszatérítik maximum 30 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Malmö FF - MOL Vidi FC; MOL Vidi FC +1
    2.17 Unibet