Bajnokok Ligája: Van még remény?

Nagy Bence
2019 ápr 15. 19:56
Szólj hozzá!

Foci fc porto Bajnokok Ligája liverpool fc

Piszok nehéz dolga lesz a hazai csapatnak, ha le akarja dolgozni az előnyét, hiszen a Liverpool elkapta a fonalat és kényelmes előnyt halmoztak fel a visszavágóra. 

Porto - Liverpool

Vonatkoztassunk el az aktuális hírektől, hogy a hétvégén rangadót nyert a Liverpool (Chelsea 2-0), hogy a Porto nagy versenyfutásban van a bajnoki címért, ezért alig tudnak pihentetni. Mindkét csapat fáradt, de jutott számukra pihenő, szóval csak a taktikára és arra koncentráljunk, hogy van-e esélye ledolgoznia a hátrányt a portugáloknak?

Sergio Conceicao ténykedése alatt egy fegyelmezetten védekező csapat vált a Portóból. Míg tavaly 5 gólt kaptak az Anfield Roadon, addig idén már csak kettőt, partiban voltak az angolokkal és érdemes rájuk figyelni. Az odavágón egy defenzív felállásban kezdett a Porto. Az 5-4-1 arra utalt, hogy csak szeretnék megúszni sok bekapott gól alatt a mérkőzést. 

Jordan Henderson (Fotó: Oleksandr Osipov / Shutterstock.com)

A portugálok próbálták szűkíteni a területeket a középpályán, illetve a védelem előtt, ezzel limitálva annak az esélyét, hogy Mané és Salah lendületből tudja rájuk vezetni a labdát. Ebbe a stílusba viszont nem fért bele a "felesleges" futás, így presszinget a liverpooli védőkön nem alkalmazott labdafelhozataloknál a Porto támadósora.

Gyakorlatilag zavartalanul kezdhette meg a támadások építését a Virgil van Dijk vezette védelem, jöhettek a szélekre kilőtt labdák, így hiába a jó elképzelés, mégis bajban volt a portugálok hátsó alakzata. A visszavágón viszont már nem védekeznie, hanem támadnia kell a hazaiaknak. Marega gyors és fizikálisan is képes felvenni a versenyt a liverpooli védőkkel, de nem itt kezdődnek a gondok. 

Virgil Van Dijk (Fotó: katatonia82 / Shutterstock.com)

A Liverpool ugyanis ellentétben a portugálokkal, alkalmaz presszinget a labdakihozataloknál (ez Klopp egyik fő elve), aminek kulcsjátékosa Fabinho. Ő már az odavágón is csirájában fojtotta el az ellenfél próbálkozásait egy-egy kontrára, míg Henderson és Keita fellépett a támadósorba segíteni a letámadást Firminoéknak. 

Egy ilyen jól megkomponált rendszerrel szemben sok esélye nem lesz a hazaiaknak, azt is megkockáztatom, hogy a vendégek lehozzák megint kapott gól nélkül a találkozót (Porto 0,5 gól alatt: 2.85), mi azonban inkább a büntetőlapokra koncentrálunk. Pepe - Felipe páros középen nem életbiztosítás a hazaiak részérő, bármikor ott a kiállítás esély (4.50), de nagyobb fantázia lehet abban, hogy hány lapot kapnak a Porto labdarúgói.  

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Porto büntetőlapjai 2,5 felett
    2.02 UnibetHozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 29.06 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Bajnokok Ligája Fogadások 2018/19

butyi hozzászólt
2019 máj 14. 11:15
AZ UEFA KÉRHETI A MANCHESTER CITY KIZÁRÁSÁT A BAJNOKOK LIGÁJÁBÓL

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyomozóhatósága vizsgálatot indított a Manchester City ellen, ugyanis a klub vélhetően megszegte az európai labdarúgás pénzügyi szabályait. A szervezet a súlyos vádak miatt azt javasolja, hogy zárják ki az angol bajnokot a legrangosabb európai kupasorozatból, a Bajnokok
csabax hozzászólt
2019 máj 10. 10:59
Kétségtelenül "érdekes" megközelítés az alábbi.
Ám az is, hogy van benne némi igazság.  ;)

SPF Admin hozzászólt
2019 máj 9. 13:11
Kemény lenne ha a Tottenham nyerné.  :D

Szerinted ki nyeri idén a BL-t (a csapatok mellett a szorzók szerepelnek)?
Fc Barcelona - 6 (35.3%)
Liverpool - 6 (35.3%)
Tottenham - 0 (0%)
Ajax - 5 (29.4%)

Kapcsolódó cikkek