Volt bajban a Barcelona vezetése augusztus folyamán, hiszen a gárda nem szerepelt jól, jöttek a sérülések, majd az utolsó pillanatban megszereztek két portugál játékost, akivel megváltozott minden. Ez csak átmenetei, vagy a két Joao lesz a hős Katalóniában?

szept 23. 18:30 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: Celta Vigo 2,5 + Barcelona 3,5 büntető lap alatt
Unibet
1.78

Portugálok mentik meg a Barcelonát?

Micsoda magvas idézetekkel indítunk, de megkövetjük magunkat, ugyanis ebben az évben többször kritizáltuk Xavi munkáját. Előfordult, hogy még kollégái is nevettek rajta, amikor ráragadt az El Jardinero gúnynév, miután a melegre és a pálya állapotára fogta a pontvesztést. Xavi első éve a spanyol bajnoki cím mellett is kettősre sikerült, hiszen a nemzetközi kupákban komoly kudarcok érték a klubot. A kritikák nyáron is megmaradtak, de úgy tűnik, hogy az átigazolási időszakban révbe ért a katalán szakember. 

Amit nem értesz, ne kritizáld, fiam, kinek útját nem jártad, életét nem érted - Elvis Presley. 

Xavinak két kívánsága volt, első, hogy egy minőségi jobbhátvéd legyen a keretben, ezt végül megoldotta Joan Laporta, egy évre kölcsönvette Joao Cancelót. Az egyik legjobb jobbhátvéd a világon, bár kétségtelen, eléggé problémás játékos. Kockázatos volt, de Xavinak Cancelo kellett, illetve a vezetőségnek egy másik szintén problémás portugál labdarúgó: Joao Felix. 

Alkalmazkodott a játékunkhoz, remek képességei vannak, nagyon intelligens és érti a játékot. Megvan benne az alázat. Boldognak látom őt. Továbbra is így kell folytatnunk, de most teljesítünk a legjobban, amióta a klub edzője vagyok.

nyilatkozta Xavi az Antwerp elleni mérkőzés után Joao Félixről.

Elsőre, de még talán sokadikra is érthetetlen döntés, hiszen az Atlético Madrid - Chelsea párosnál teljes betli volt a megszerzése, egyik klubnál sem tudott kiteljesedni. Eközben mind Xavi, mind Laporta, de még maga a játékos is azt hangoztatta, ezt az ügyletet össze kell hozni. Joao Felix nem foglalkozott a szaúdi ligától kapott ajánlattal, még azt is felajánlotta, hogy fizetése jelentős részéről lemond, csak azért, hogy Katalóniában játszhasson. 

Deco (egykori legendás portugál játékos, most a Barcelona sportigazgatója) pedig megvalósította a transzfert, két portugál játékossal látványosan erősödött a csapat. Az első két meccsüket egyaránt 5-0-ra nyerték, összesen 10 gólt értek el, amiből a Felix - Cancelo duó a gólok feléből vette ki részét. Megeshet, hogy a klub szezonját épp a két portugál játékos menti meg, de korai lenne még két mérkőzésből messzemenő következtetést levonni. 

Sosem egyszerű a Celta Vigo ellen

Amennyire könnyedén nyertek a Betis és az Antwerp ellen, annyira bizonytalan mérkőzés lehet a Celta Vigo elleni. Ez annak is köszönhető, hogy valamilyen oknál fogva a vigói klub mindig jól játszik a Barcelona ellen, mondhatni tartalmas mérkőzések vannak, hiszen hol egy meglepetés siker vagy döntetlen az, amire büszkék lehetnek, esetleg kihozzák sodrából a katalánokat és büntető lapokban bővelkedő találkozót játszanak. 

A lapok tekintetében nem biztos, hogy ez az ideális mérkőzés, hiszen a Celta Vigo nagyon keveset szabálytalankodik, ráadásul a legkevesebb büntető lapot kapta a ligában. Pontatlanok mezőnyben, viszont idegenben jól működik a kontrajátékuk. Emiatt lehet érték a mindkét csapat gólt szerez opcióban, de mi ennek ellenére a kevés sárga lap mellett maradunk, nem várunk durva mérkőzést. 

  • FC Barcelona - Celta Vigo tipp

    Celta Vigo 2,5 + Barcelona 3,5 büntető lap alatt
    Unibet
    1.78

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: Christian Bertrand/Shutterstock