FC Barcelona: Vele képzelik el a jövőt

Bence
1 tipp
2020 márc 25. 11:11
Szólj hozzá!

Foci fc barcelona LaLiga Xavi

Az elmúlt évek nem feltétlenül a sikerekről szóltak az FC Barcelonánál. Sok volt a botrány, talán több is, mint kellett volna. Megújulásra van szükség?

Nem megfelelő vezetés

Josep Maria Bartomeu elnöksége óriási sikerrel kezdődött, hiszen - a valaha volt egyik legjobb csatársorral - megnyert mindent létező trófeát az első évében. Az elnöki pozíciója biztonságban volt, elkezdődhetett számára a munka érdemi része, minél több pénzt összeszedni a csapatból. Különböző "kétes" befektetések, nagy beruházások, amiből gazdagodott szépen az elnök, viszont a klubnál látszódott, hogy nincs meg a koncepció a jövőre nézve. 

A Neymar-saga szintén nem jött jól számára, ahogyan a Bajnokok Ligájában történő vesszőfutás sem. Hiába a 100 millió eurókból megerősített csapat, négy éven keresztül döntőbe sem került a klub, mindössze három negyed- és egy elődöntőre futotta. Egyre erősebbek voltak azok a hangok, miszerint az óriási bérek és a hatalmas transzferek nem segítik a klubot. Bartomeu úgy próbálta ellensúlyozni a helyzetet, hogy fontos pozíciókba egykori klasszisokat vett fel, így került a klubhoz Éric Abidal, Victor Valdés és Patrick Kluivert. 

Ez önmagában semmit sem segített, kellett volna egy nagy siker (BL-győzelem), ami viszont nem jött. Kitudódott, hogy Bartomeu egy esetleges 2019-es Bajnokok Ligája siker esetén, előrehozott választásokat akart, de ez végül nem valósult meg. A hibás döntései miatt a környezetében lévő embereket okolta, akiknek egyedül kellett elvinniük a balhét. A Twitter-botrány viszont elérte az elnököt, elnökségi tagok a lemondását követelték, egyelőre azonban Bartomeu megúszta, de meddig?

Xavi vagy Koeman?

Mi történt mindeközben a csapattal? Ernesto Valverdét elküldték, aminek az időpontja nem volt épp az ideális, jelöltek voltak, de végül "be kellett érniük" a katalánoknak Quique Setiénnel. A mutatott teljesítmény pocsék az edzőváltás óta, egyre erősebbek azok a hangok, miszerint teljes megújulás kell. Lionel Messi távozása is felmerült pletyka szintén, de amíg az argentin játékost nem küldik el, addig valószínűleg marad a katalánoknál. 

A téli edzőcsere kapcsán napirendre került Xavi érkezése is, akivel mindkét tábor "kampányol" a 2021-es elnökválasztás kapcsán. Xavi az a személy, aki hatalmas tiszteletnek örvend, mindenki szereti, megszerezte edzői papírjait is, de elmondása alapján még nincs elég tapasztalata, hogy ilyen nagy klubot irányítson. Elvileg felkérte őt Bartomeu, hogy vegye át az irányítást, de ő ilyen körülmények között nem szeretné. Ezeknek ellentmond, hogy Éric Abidal sportigazgató szerint, nem volt ajánlat Xavi irányába. 

5.000 Forint Ingyenes Fogadás


Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Egy biztos, hogy az FC Barcelona jelenlegi vezetése megkavarja a dolgokat, de mind Bartomeu, mind a következő választás legnagyobb esélyese, Victor Font is Xavit szeretné látni az edzői pozícióba (2.75-ös szorzón fogadhatunk rá). Idén valószínűleg nem lesz edzőcsere, hiába Setién gyengébb teljesítménye. Jövőre mindössze egy név jöhet szóba az egykori klasszison kívül: Ronald Koeman. Elvileg az elnökség őt is megkereste, de a holland edző azt mondta, hogy az Európa-bajnokság után fogadná el az ajánlatot. 

Hiába a rengeteg bedobott ötlet az elmúlt hetekben, aki jövőre elnökválasztást akar nyerni a klubnál, annak velük (Xavi és Koeman) kell kampányolnia. Marcelo Gallardo ugyan ideális jelölt lenne (5.00), de ha télen nem vállalta az FC Barcelona edzői posztját, akkor valószínűleg később sem fogja. Mauricio Pochettino hiába az elérhető egyik legjobb jelölt, múltja miatt (Espanyol) szóba sem kerülhet, Massimiliano Allegri pedig taktikai felfogása miatt. Marad Xavi (2.75) vagy Koeman (13.00). Valószínűleg újból a spanyolt kérik fel először, ha ő nem vállalja, akkor jöhet a holland.

Borítókép: Xavi. Fotó: YiAN Kourt/Shutterstock.com

Hűségbónusz: 5 eurós ingyenes fogadás hetente

Fogadj legalább 3-as kötés(ek)ben a Betfairnél minimum 15€ összértékben és 5€-s ingyenes fogadásban részesülhetsz minden héten.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Tipp

    Xavi lesz az FC Barcelona következő edzője
    2.75 betfairSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI 7.70 %

augusztus

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Hűségbónusz: 5 eurós ingyenes fogadás hetente

  • Fogadj legalább 3-as kötés(ek)ben a Betfairnél minimum 15€ összértékben és 5€-s ingyenes fogadásban részesülhetsz minden héten.

betfair útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

La Liga 2019/20

Pozzato hozzászólt
2020 júl 21. 13:01
Érdemes megfigyelni, hogy a spanyol ligában is vannak ilyen átmeneti időszakok. Ha nem számítjuk a Franco-korszakot (1975-ig), akkor után az alábbi módon alakult a liga:
A 70-es évek végén a Barcelona hanyatlása kezdődött, távoztak a hollandok, Real Madridnál voltak tehetséges spanyol játékosok (Santillana, Juanito, Pirri), de már közel sem az a színvonal volt, mint a 60-as év
oakland23 hozzászólt
2020 júl 21. 11:49
A Valencia szurkolók sem hiszem, hogy túl fényes jövőképet látnak. Ugye ez az idény is lement a WC-n, Ferran ha jól tudom már eligazolt, de a hírek szerint a tulaj akiből csak lehet, pénzt akar csinálni, mehet Parejo, Rodrigo, Coquelin, és bár ezt nem tudom biztosra, de szerintem akkor Guedes is. A védelem az így is kész csőd volt, szóval én azon sem lepődnék meg, ha jövőre kiesési
Pozzato hozzászólt
2020 júl 21. 02:32
Mikor voltam kint Barca meccsen, ott ült a VIP-ben, kifelé mindenkinek szórta az aláírásokat, alig tudták megközelíteni az emberek Patjét. Helyiekkel beszélve elmondták, nem egyszeri alkalommal volt kint a Camp Nouban akkortájt, gondolták valamilyen formában majd visszatér a klubhoz, aztán jött a hír szinte pont egy éve, hogy átveszi a klub utánpótlásának vezetését.

Az

Kapcsolódó cikkek