A bajoroknak ki kell javítani az elmúlt botlást, amikor hazai pályán nem tudták legyőzni a Werder Bremen csapatát. Thomas Tuchelnek lesz dolga, de muszáj nyerniük, ha versenyben akarnak lenni a bajnoki címért, mert a Leverkusen kemény rivális.

jan 24. 20:30 Közvetítés:

Union Berlin és a zord időjárás

Nem valószínű, hogy sok olyan csapat van a topligákban, akiknek két mérkőzését is el kellett halasztani idén a zord időjárási körülmények miatt. Abban az esetben, ha egymást követő fordulókról lett volna szó, talán nem olyan nagy meglepetés, ahogyan az sem, hogy több ilyen meccs is elmarad, de az elmúlt pár hónapban csak két ilyen volt a Bundesligában, közös bennük, hogy mindkét találkozón idegenben lépett volna pályára az Union Berlin. A halasztás talán jól is jött a fővárosi gárdának, volt idejük rendezni a sorokat, kicsit összekapni magukat, mert a szezon nem indult fényesen. 

Ezért is volt szerencsés, hogy a november végén rendezett találkozót elhalasztották a Münchenre lezúduló havazás miatt. Az Union Berlin az elmúlt hetekben edzőt váltott, próbálták stabilizálni a védekezést, igaz, hogy a támadójáték még mindig gyenge, de egyelőre csak a vereségek elkerülése a fontos. A védelemből kitették Leonardo Bonuccit, aki inkább fék volt, mintsem segítette volna a csapat céljait. Mióta nem játszik, sokkal stabilabb a hátsó alakzat, de azért ne várjunk tőlük csodákat, nem fognak rögtön az élmezőnybe kerülni, idén legfeljebb a középmezőnyt célozhatják meg.

Bayern München hatalmas blamája

Az elmúlt hétvégi Werder Bremen elleni találkozó kapcsán csak azzal foglalkoztunk, hogy majd Harry Kane mennyi gólt szerezhet, hányszor lőhet kapura, jöhet-e szezon végén a rekord számára, majd a brémaiak nyertek 1-0-ra. Hatalmas égés, nem lehet ezt szebben megfogalmazni, nem volt a Bayern München edzője, Thomas Tuchel sem, akinek már magyarázkodnia sem esett jól:

Már nem akarom azt mondani, hogy jól megy az edzés - mert ezt már senki sem hiszi el. A játékosokat kell megkérdeznünk erről. Nem a csapatot kell hibáztatnunk, de megoldást kell találnunk, nekem is megoldást kell találnom. 

A német sztárcsapat szurkolói már rég elküldték volna Tuchelt, sőt, vannak olyanok is, akik erre a néhány hónapra a szezon végéig José Mourinhót látnák szívesen, esetleg Hansi Flicket várják vissza. Egy biztos, hogy Tuchel nem vált be, taktikai hibák tömkelege mutatkozott meg a Werder Bremen ellen. Harry Kane egyszerűen nem tudott helyzetbe kerülni az első félidőben, ami komótos és pontatlan játéknak volt köszönhető, kreativitás nem volt.

Bayern München Union Berlin
Fotó: Vitalii Vitleo/Shutterstock

Az egész szezonban gondot okozott a bajoroknak a védekezés, egyfelől a sok sérült miatt, de másrészről a szerkezeti gondokat sem tudta megoldani Tuchel. Nem zárt vissza megfelelően a csapat, így egy jól kontrázó csapat zavarba tudja őket hozni. Eric Dier ugyan érkezett, hogy a védelmet erősítse, de szerepet nem kapott. Megeshet, hogy Tuchel napjai meg vannak számlálva. 

Bayern München - Union Berlin tipp és élő közvetítés

Az, hogy november elmaradt a találkozó, az a jelenlegi helyzet tükrében leginkább az Union Berlinnek kedvezett. Akkor valószínűleg belefutottak volna egy többgólos vereségbe, így viszont van esélyük egy szorosabb találkozóra. Az is benne van, hogy a müncheniek felpörögnek, kiütik a vendégeket, mi viszont kevés találatot várunk és azt, hogy az Union Berlin próbálja majd tördelni a találkozót.

  • Élő közvetítés: Aréna 4 (20:30)
  • Bayern München - 1. FC Union Berlin tipp

    3,5 gól alatt
    Unibet
    1.79

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés