A spanyolokat érintő sérülések ellenére sem érezzük, hogy ez a két gárda egy súlycsoportban lenne. A horvátoknak össze kell magukat kapni, ha ki akarják ejteni Manuel Pellegrini együttesét, akik a végső győzelemre pályáznak.

febr 15. 21:00
Tipp: Betis győzelem + Betis 1,5 gól felett
Unibet
1.94

Real Betis: Nem vehetik félvállról

A spanyolok döntőzhetnek a harmadik számú európai kupasorozatban. A Real Betis az esélyesek sorában az ötödik helyen áll, mondhatni kiegyenlített a mezőny a Konferencia Ligában, ahol ott van még a Ferencváros is, de mellettük a Fiorentina, Aston Villa, Lille, Eintracht Frankfurt és Fenerbahce azok, akik reális eséllyel pályáznak a végső győzelemre. Ha ezt figyelembe vesszük, akkor ez a párharc a Dinamo Zagreb ellen egy szükséges rossz. 

Ezt azonban nem kezelheti így Manuel Pellegrini, mert akkor el is buktak. A csapatból ugyanis hiányzik Isco és Guido Rodriguez, középpálya két fontos láncszeme. Egyikük a támadásokért felel, míg a másik a védekezésért. Hiába tért vissza Nabil Fekir, illetve nyertek a Cádiz otthonában, az egy kötelező siker volt, amolyan felkészülés a nemzetközi kupára. A Betis helyzetéből adódik, hogy idén csak a Konferencia Liga maradt a csapatnak. 

Betis Dinamo Zagreb
Guido Rodríguez (Fotó: Raffaele Conti 88/Shutterstock.com)

A klub azért van nehéz helyzetben, mert mikor jön a Konferencia Liga egyenes kieséses szakasza, akkor válik nehézzé a bajnoki sorsolás is, így valamelyik sorozatot majd el kell engedni. Ez a gárda a sérültek miatt ugyanis nem tud hetente két meccset ugyanolyan intenzitással lehozni, pontosan ezt láttuk ősszel is, amikor a jó kezdés után elfogytak az Európa-ligában, miközben a bajnokságban tartották magukat az élmezőnyben (szeptember közepe és január eleje között veretlenek voltak a LaLigában). 

Dinamo Zagreb: Elérkeztünk a keret határához?

Ha a nyár végén nem vásárolják szét az utolsó pillanatban az európai kupaselejtezők alatt a zágrábi klubot, akkor akár még BL vagy EL-főtábla is összejöhetett volna. Távozott a vb-bronzérmes Dominik Livakovic, illetve a védelem oszlopa, Josip Sutalo, mellettük pedig a támadójáték agya, Luka Ivanusec. Ezzel ez a keret meg van lőve, hiába maradt a csapatnál Bruno Petkovic, azért egymaga nem képes minden mérkőzést megnyerni. A horvát bajnokságban csak szenvednek, mindössze harmadik helyen állnak, KL-csoportból is épphogy továbbjutottak, sok jóra nem számíthatnak Spanyolországban sem. 

Betis - Dinamo Zagreb tipp és élő közvetítés

A hiányzók ellenére is jóval erősebb kerettel rendelkezik a Betis, míg a horvátok egyedül Petkovic góljaira támaszkodnak. Ha neki gyengébb napja van, esélyük sincsen a gólszerzés. A Betis viszont nem állhat le, nem hagyhatják a visszavágóra a döntést, odavágón minimum két gólt kéne szerezni a Dinamo ellen, akik azért Prágában is kaptak négy gólt egy jobb támadószekciótól. Fekir vagy Willian José pedig egy ilyen találkozón könnyedén szerezhetnek néhány találatot.

  • Real Betis - Dinamo Zagreb tipp

    Betis győzelem + Betis 1,5 gól felett
    Unibet
    1.94

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Nabil Fekir (Fotó: Raffaele Conti 88/Shutterstock.com)