Argentína végre megtöri a brazilok egyeduralkodását a Libertadores-kupában? Esetleg ez lesz zsinórban a negyedik brazil házidöntő, amilyen dominanciára még sosem volt példa a sorozat történelmében?

2023 szept 29. 02:30 Közvetítés: Bet365
Tipp: Palmeiras DNB-vel
Unibet
1.83
Tipp: Boca Juniors nem szerez gólt
Unibet
2.70

Boca Juniors: A neheze csak most következik

A papírformának megfelelően, végül eljutott a Boca Juniors az elődöntőbe a Libertodares-kupában, kikövezett útja volt, de ez az út mégsem volt olyan egyszerű. Gyötrelmes nyolcaddöntők, majd újabb szenvedés, de már a negyeddöntőben a Racing ellen. Mi bizakodtunk, hogy az odavágón végre jönnek a gólok, kissé csalódtunk, mert a csapatok lehozták 0-0-val a találkozót

Ez a gólnélküli döntetlen viszont más volt, hiszen pörgős mérkőzést láthattunk, ami elsősorban a Boca Juniors érdeme volt. Könnyedén szerezhettek volna kettő vagy három gólt is, de a Racing védelme valamilyen módon mindig megmenekült, hol a gólvonalról tisztáztak, hol a kapusuk védett hatalmasat. A Racing otthonában rendezett visszavágón már nem feltétlenül a Boca Juniors volt a favorit, de végül a szenvedős meccs végén büntetőkkel jutottak tovább. 

És itt álljunk meg egy pillanatra! A Boca Juniors ugyanis úgy jutott elődöntőbe ezen a könnyebb ágon, hogy mindössze egyetlen mérkőzésen találtak be. Edinson Cavaniék számos helyzetet elszórakoztak, a védekezés összességében rendben volt, mert nem igazán volt veszélyben a továbbjutások, viszont nem voltak meggyőzőek támadóoldalon, hiányzott az a plusz, amivel meccseket lehet nyerni. 

Palmeiras: Ezt innen muszáj befejezni

Még a nyár folyamán értetlenül álltunk előtte, hogy a 44 éves Abel Ferreira miért nem igazol Európába? A Palmeiras edzője mindent megnyert a klubbal, a kontinens legjobbja lett, nem maradt számára kihívás, ráadásul idén a Botafogo remeklése miatt, viszonylag hamar elúszott a bajnoki cím, majd a nemzeti kupagyőzelem esélye is. Ezt gondoltuk júliusban, amikor a Sao Paulo kiejtette őket a kupából, míg a bajnokságban jelentős hátrányuk volt, ráadásul a Copa Libertadores küzdelmeiben is az egyik legnehezebb ellenfelet kapták a nyolcaddöntőben, a brazil Atlético Mineirót. 

Megeshet, hogy minden Abel Ferreira kezére játszott, de az tény: brazil Serie A-ban feljöttek a második helyre, lőtávon belülre a Botafogóhoz képest, szoros lehet a bajnoki hajrá, míg a Libertadores-kupában az elődöntőben vannak. A Mineirót ha nehezen is, de végül kiejtették, majd a kolumbiai Deportivo Pereira elleni odavágón már eldöntötték a továbbjutás kérdését. Ezzel egy olyan szakaszába érkezett a torna, ahol a Palmeiras rutinja aranyat érhet, Ferreirával ez a negyedik alkalom, hogy negyeddöntőbe jutnak a sorozatban. A Boca Juniors pedig nem az a csapat, amely megállítja őket. 

Kiélezett odavágó

Amíg a brazil ligában idegenben nem remekel a Palmeiras és inkább a vereségek elkerülését célozzák meg, addig a Libertadores-kupában éppen az idegenbeli meccseken akarják kicsikarni a továbbjutást, ez eddig mindkét párharcukban sikerült is. A Mineiro otthonában 0.17-es xG-mutatóval nyertek 1-0-ra, míg a Pereira ellen már a mérkőzés kezdetén magukhoz ragadták a kezdeményezést, amivel meglepték a hazaiakat.

Egyik meccsen sem kaptak gólt, végig stabil volt a védelem, ami nem jó előjel a Boca Juniorsra nézve. A Palmeiras támadója, Rony kicsit jegelve volt a hétvégi bajnokin, valószínűleg Abel Ferreira tartogatta őt az elődöntő odavágóra. A vendég DNB opcióban is látunk értéket, de a bátrak próbálkozhatnak azzal is, hogy a Boca Juniors nem szerez gólt hazai pályán, az eddigiek alapján még erre is bőven van esély!

 • Boca Juniors - Palmeiras-SP tippek

  Palmeiras DNB-vel
  Unibet
  1.83
 • Boca Juniors nem szerez gólt
  Unibet
  2.70

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Luis Vázquez (Fotó: Spotlight Images Agency/Shutterstock.com)