A Juventus kupagyőztes, megmenthette volna ezzel a szezont Massimiliano Allegri, aki viszont óriási hülyeséget csinált, ezért azonnali hatállyal kirúgták. A torinóiak vezetőedző nélkül utaznak Bolognába, ahol a tét a bajnoki bronzérem lesz.

máj 20. 20:45 Közvetítés: Unibet

Bologna: A nehezét megcsinálták

Amikor a gárda egyik legfontosabb játékosa, Lewis Ferguson hosszú időre kidőlt a sorból, akkor kevesen gondolták, hogy Thiago Motta megoldja a problémát és még esélyük is lesz a dobogó elérésére, de a tehetséges szakvezető megmutatta, miért szerepel sok klub kívánságlistájának élén. A védekezésből támadásba való átmenet ugyan lassult, illetve azzal, hogy nincsen klasszikus támadó középpályás, illetve Zirkzee még több feladatot vállal, kevésbé hatékony az offenzív játék. Ez azonban mégsem fogta meg őket annyira, ugyanis legutóbb a Napolit verték. 

Bologna Serie A

Az is döntő volt, amikor a Romát győzték le idegenben, ezek a sikerek eredményezték azt, hogy jövőre a BL-főtáblán találkozhatunk velük. A kreativitás ugyan hiányzik Ferguson nélkül, hiszen mindent Zirkzee-nek kell intéznie - aki ennek ellenére sem kapott meghívót a holland válogatott keretébe a 2024-es Európa-bajnokságra -, ez látható volt a Torino - Bologna találkozón. A Torino hatékony védekezéssel rendelkezik, ellenük tényleg olyan játékosok kellenek, akik képesek megbontani egy jól szervezett hátsó alakzatot.

Bologna - Juventus statisztika: Bologna hazai mérkőzéseken átlagban 1.7 gólt szerzett, Juventus pedig vendégként átlagosan 1.4 gólt. Bologna hazai mérkőzéseken átlagban 0.50 gólt kapott, Juventus pedig vendégként átlagosan 0.94 gólt.

A Bolognából ez hiányzott, nem meglepő a 0.15-ös xG-mutató, mint ahogyan a mindössze egyetlen kaput eltaláló lövés sem. Ezek után tudtak javulni a Napoli ellen, akiket 2-0-ra győztek le, amihez az kellett, hogy már az első negyedórát követően két góllal álljanak. Ez a bátor játék kell majd a Juventus ellen is, ha meg akarják szerezni a dobogó harmadik fokát, ami egy ilyen kiscsapattól óriási teljesítmény lenne. 

Juventus: Megtörtént a csoda, Allegri távozott, pedig kupát nyertek!

Azt valószínűleg nem is remélték a Juventus drukkerei, hogy Massimiliano Allegri még a szezon vége előtt távozik, pedig ez a helyzet, olyan gyorsan kirúgták, mint ahogyan Dejan Stankovic Moszkvába távozott a Fradiból. Ez csak azért is különös, mert a Ferencváros - Paks döntőt előbbi elbukta, míg az Atalanta - Juventus fináléban utóbbi nyert, azonban Allegri vállalhatatlan viselkedését nem tolerálta a torinóiak vezetősége. 

Allegri-balhé: A pletykák ma reggel keltek szárnyra arról, hogy a klub vezetőségében nem aratott osztatlan sikert Allegri tegnapi kirohanása, amikor a mérkőzés lefújása előtt őrjöngése miatt piros lapot kapott, majd az ünneplés pillanataiban kritikával illette az igazgatókat is.

A várva várt sikert tehát beárnyékolta az Allegri-botrány, ami után edző nélkül maradt a csapat. A Juventus viszont nyert egy kupát, amely kellett erre a szezonra, sőt, még talán jól is jöhetnek ki ebből a helyzetből, hiszen nem kell nyárig várni a stáb átalakításával. Nem kell azon gondolkodni, hogy a kupagyőzelem miatt maradjon-e az olasz mester, mondhatni megkönnyítette a vezetők dolgát, feloldott egy hónapok óta tartó feszült helyzetet. 

Mindent el kell felejtenünk az eddigi Juventusról?

Az Allegri-korszak mondhatni váratlanul ért véget, hiszen még olyan egy hónappal későbbre datálták az elküldését. Az utolsó két bajnoki mérkőzés szempontjából csak annyi a kérdés, hogy változtat-e az ideiglenes szakvezető a felálláson? Minden bizonnyal már nem fognak kapkodni, ezzel megvárják majd az új szakvezetőt, illetve a keret átalakításával is, hiszen hiába a siker a kupában, Allegri mellett volt más probléma is a csapattal, erre Romeo Agresti is rávilágított. 

Juventus FC Serie A

Bologna - Juventus mérkőzés tipp

A találkozó érdekessége, hogy a Rossoblu csapat mesterét, Thiago Mottát szemelte ki a Juventus, mint Allegri-utód. Ez tehát egy jó amolyan vizsga is lesz Motta számára, illetve a Bolognának is, hogy tényleg ők most már Olaszország harmadik legjobb csapata? Ez egy ki-ki meccs a bronzéremért, amely esetében most a helyzeti előny a Bolognánál. Annak ellenére, hogy a Juventus kupát nyert, hogy a Bologna egyik legfontosabb játékosa sérült, mégis kedvezőbb helyzetben vannak, egyrészt a botrány, másrészt a mutatott játék miatt. Elég lesz ez a sikerhez? Mi adunk egy lehetőséget Mottának!

Bologna - Juventus élő közvetítés

Hol nézhető a Napoli - Bologna mérkőzés? Magyar kommentárral a Sport 2 felületén, illetve az Unibet oldalán hétfőn 20:45-től. 

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2024 május 17. 20:22 UTC.

  • Bologna - Juventus tipp

    Bologna DNB-vel
    Unibet
    1.77

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés