Ha szeptember, akkor Emmy-díj, jöhet a legjobb sorozatok díjazása. Miből húzzunk hasznot?

Melyik utódé lesz a trón a nagy harcok után? 

Minden évben akad egy-két olyan sorozat, ami a zsűri szemében kiemelkedő: Fleabag és Chernobyl (2019), The Marvelous Mrs. Maisel (2018), Big Little Lies és The Handmaid's Tale (2017) és The People v. O. J. Simpson: American Crime Story (2016). Ők voltak azok, akik a kiemelt kategóriákban taroltak, észrevehető kisebb tendencia is, érdemes idén is figyelni bizonyos dolgokra.

BLM-mozgalom és a Watchmen kapcsolata: esetleges Watchmen tarolást sokan annak is tulajdonítják, hogy a sorozat épp jókor jött ki (nem tudhatták a készítők félévvel előtte, hogy ekkora tüntetéshullám lesz az Egyesült Államokban), gyakorlatilag a BLM-mozgalmat meglovagolva repülhetnek egészen az Emmy-díjakig (már be is gyűjtöttek az idei gálára öt szobrot), de azért érdemes a tartalmat is figyelni, mert rendkívül erős alkotásról beszélhetünk. Valószínűleg ez a sorozat akkor is kiemelkedő lenne az idei szezonban, ha nem lett volna BLM-mozgalom, mert Damon Lindelof tökéletesen eltalálta az arányokat.

Mi az erőinket azonban az Udótlás (Succession) című sorozatra összpontosítjuk. Egyfelől azért, mert kiváló alkotás, amely a második évadban lett kiemelkedő, másfelől azért, mert imádják a kritikusok. Ez már Golden Globe mezőnyében is megmutatkozott, ahol elvitte a legjobb drámának járó sorozat díját, míg Brian Cox behúzta a legjobb főszerepért járó győzelmet. Mondhatnánk azt, hogy de már annak majd egy éve, új szelek járnak, vagy mégsem? 

Az Emmy kisebb díjait már kiosztották, rögtön két alkalommal nyert az Utódlás, ebből a legjobb dráma casting díja a fontos, ahol a vert mezőnyben volt a The Crown, Big Little Lies és az Ozark is. Szintén megkezdte a szobrok gyűjtögetését a Watchmen és a Schitt's Creek, szóval elég nehéz elképzelni, hogy a kiemelt kategóriákban ne nyerjen több szegmensben is az Utódlás, ebből amire fogadhatunk, az a legjobb drámasorozat (1.25-ért) és a legjobb férfi főszereplő (Brian Cox vagy Jeremy Strong). 

Ki volt a jobb a legjobbak között? 

Az Utódlás első évadában Jeremy Strong és Brian Cox csatázott egymással, míg a másodikban a Strong által megformált karakter, Kendall darabokra hullott, de ez csak álca volt? Az évad végén kiderül, az viszont számomra biztos, hogy Kendall óriási változáson ment keresztül: dörzsölt, bármire képes emberből egy esemény - és következményeinek - hatására apuci kedvence lett, aki behódolt. A megtört ember, aminek ugyan voltak előjelei az első évad végén, de igazán a másodikban teljesedett ki. 

Brian Cox jó színész, okkal kapott 2001-ben Emmy-díjat, illetve amolyan "életműdíjként" ez a Golden Globe-ot az év elején, de ebben a sorozatban Strong viszi a prímet, természetesen Kieran Culkin mellett, akit ezért a szerepért már kétszer jelölték Golden Globe-ra, de nem sikerült nyernie, ami teljességgel érthetetlen. Visszatérve Strongra, itt az érték a 3.50-es szorzójában van. 

Mit mond a média? A Deadline cikkében Pete Hammond a tavalyi Jodie Comer győzelemhez hasonlította Jeremy Strong idei teljesítményét és esetleges győzelmét. Ott is kiemelik, hogy Brian Cox jelölésének egyetlen hibája, hogy egy hozzá hasonlóan tehetséges színész az ellenfele. Jó, de akkor hogyan nyerhetett Golden Globe-ot januárban Cox? Nagyon egyszerű, nem volt jelölt Strong. 

A tippet a Betfair oldalán találjátok az All Sports / Special Bets / Emmys / Outstanding Lead Actor: Drama szekcióban. 

Borítókép: Succession (forrás: Shutterstock.com / Lev Radin)

Hűségbónusz: 5 eurós ingyenes fogadás hetente

Fogadj legalább 3-as kötés(ek)ben a Betfairnél minimum 15€ összértékben és 5€-s ingyenes fogadásban részesülhetsz minden héten.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Tipp

    Legjobb férfi főszereplő dráma kategóriában: Jeremy Strong
    3.50 betfair