Azt hittük, hogy a Boston a magabiztos rajtnak köszönhetően letudja a finálét viszonylag hamar, de lehet még kicsit húzzák a sorozatot, csak nehogy ők aludjanak bele a párharcba. 

jún 18. 02:30 Közvetítés: Unibet
Tipp: Dallas +8,5 ponttal
Unibet
1.71

Az a bizonyos negyedik meccs

Amikor a Boston Celtics 3-0-s előnnyel léphetett pályára a Dallas Mavericks otthonában a negyedik meccsen, sokan már a söprésre készültek - teljes joggal -, de akkor jött az a bizonyos ki nem mondott tény, hogy az NBA-ben jobban szeretik a pénzt és a nézettséget, mintsem egy szimpla söpréssel befejeződő párharcot. Erre az elmúlt évtizedekben bőven voltak példák, amikor sokszor nem is maguk a csapatok bundáznak, hanem felülről - akár NBA-komisszár - érkezik egy utasítás, miszerint húzni kell a párharcot, mert az jót tesz a bevételeknek, mind a csarnokokban, mint a TV-k előtt. 

 • 2024: 1 alkalommal (Denver)
 • 2023: 1 alkalommal (Denver)
 • 2022: 3 alkalommal (Golden State 2 alkalommal, Philadelphia)
 • 2021: 1 alkalommal (Philadelphia)

Egy NBA-döntő nem érhet véget söpréssel, elmúlt 20 évben mindössze kétszer volt söprés, mindkét alkalommal LeBron James csapata szenvedte el azt. A fenti felsorolás pedig arra vonatkozik, hogy az adott év rájátszásában hány olyan párharc volt, ahol 3-0-s állásnál az a csapat "leadta" a meccset, akik vezették a párharcot, hogy az ötödik mérkőzésen hazai pályán zárják le azt. Ebben a taktikázásban élen járt a Golden State Warriors, Denver Nuggets és a Philadelphia 76ers, ugyanis ez arra szolgált, hogy hazai pályán az ötödik meccsre csillagászati áron eladják a jegyeket és nagy profitra tegyenek szert, mintsem idegenben lezárni egy meccset.

Mi történt Dallasban?

A söprés tehát elmaradt, sőt, meglepetésre nagyon sima győzelmet aratott a Mavs, hiszen 122-84-re nyertek, majdnem 40 ponttal, félidőben 61-35 volt az állás. Az első három mérkőzés alapján ez volt az igazi döbbenet, hogy a Boston ilyen mértékű hátrányt szedett össze, de miben változtatott a Dallas? Jason Kidd és a szakmai stáb egyre inkább elkezdett a lepattanózásra figyelni, mivel a Boston Celtics hiába volt ebben a szezon korábbi részében kiemelkedő, döntőben sebezhetőek voltak. A negyedik meccsre csúcsosodott ki a különbség, uralta a festéket a Dallas, mindemellett pedig ültek Doncic - Irving páros betörései is, nem tudtak őket lassítani Mazzulla legénysége.

A szlovénnak, de főleg Irvingnek voltak gyengébb meccsei, tripláik most sem ültek, viszont a palánk közeléből szórták a kosarakat. Emellett, ha egy-egy dobás kimaradt, rögtön szedték és a támadó lepattanókat a Mavs játékosai, második esélyből sokkal több pontot szereztek, mint a Boston. Azt azonban ne felejtsük el, hogy hiába kapott ki nagyon a Celtics, továbbra is vezetnek, mindössze egyetlen győzelemre a bajnoki címtől, nem mellesleg mindenkinél előfordulhat egy olyan meccs, amikor semmi sem jön össze. 

Boston Celtics - Dallas Mavericks mérkőzés tipp

Attól függetlenül, hogy mi történt a negyedik meccsen, továbbra is favorit a Boston Celtics, óriási meglepetés lenne, ha újabb találkozót nyerne a Dallas. Luka Doncic és Kyrie Irving továbbra sem jó triplából, hiába voltak elmúlt meccseken hatékonyak betörésekből, még ennél is több kell majd Bostonban tőlük. Ahhoz, hogy idegenben legyen esélye a Dallasnak, extra kell Doncictól és a többiektől is (Luka Doncic 30,5 pont felett: 1.58). A párharc életben tartásához viszont nyernie kéne a Mavsnek, így egy hendikep opciót tippelünk rájuk, pedig azért érezzük, hogy a Boston magabiztos játékkal behúzza az ötödik meccset.

Boston Celtics - Dallas Mavericks élő közvetítés

Az NBA-döntő, mely a Boston Celtics - Dallas Mavericks párharcát hozza, magyar kommentárral a Sport 1 felületén tekinthető meg, illetve az Unibet oldalán. 

 • Boston Celtics - Dallas Mavericks tipp

  Dallas +8,5 ponttal
  Unibet
  1.71

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés