Mindkét oldalon nagyon sok sérült van, érezni hogy közel az idény vége. Valami elképesztő csoda folytán, a középmezőny közepén stagnálásból az utolsó pillanatokban a Chelsea számára összejöhet az európai kupaszereplés. Fogalmam sincs hogyan alakult így, de elérhető közelségben van nekik a Konferencia Liga sorozata. Ellenfeleik ebben a csatában a Manchester United és a Newcastle United.

máj 15. 20:45

Brighton - Chelsea aktuális forma

Valahol a 10. hely környékén fog végezni a Brighton, mely az utóbbi hetekben hullámzó formát tudhat maga mögött. Döntetlen a Burnley ellen, sima vereség a Manchester City-től és Bournemouth-tól, majd győzelem az Aston Villan ellen. Legutolsó meccsükön pedig 1:1-es döntetlen a Newcastle ellen, Joel Veltman találatának köszönhetően. Szóval igazi hullámvasúton vannak, nehéz követni milyen eredmény következik. Kicsit mintha elengedték volna a szezont így a végére. Joel Veltman egyébként nem biztos hogy pályára léphet a Chelsea ellen.

Valahogy előre keveredett a Chelsea, köszönhető mindez talán az utolsó három meccsükön aratott győzelmüknek. Spuer ellen 2:0-s siker, West Hammel szemben 5:0-s győzelem és legutóbb a Nottingham ellen gólzáporos 3:2-es eredmény. Sok sérültjük van, összesen hat ember van a maródiak listáján, de még ennél is rosszabb a Brighton helyzete. Evan Ferguson, James Milner, Karou Mitoma, összesen kilenc sérülttel kell számolniuk.

Brighton statisztikák: ebben a bajnoki idényben a meccsek 33%-át elvesztette a Brighton. Átlagosan 1.5 gólt szerzett az eddigi Premier Liga 2023/2024 mérkőzésein. Inkább hazai mérkőzéseken szoktak több gólt szerezni, átlagban 1.7 gólt szereztek otthon. Vendégként ez a mutató kisebb: 1.3 találat. A legtöbb gól a második félidőben született.

Roberto De Zerbi
Roberto De Zerbi. Fotó: Vitalii Vitleo/Shutterstock

Brighton - Chelsea egymás ellen

Roberto de Zerbi már négyszer nézett szembe a Chelsea csapatával, két győzelem mellett, két vereség az eddigi mérlege. Ennyi idő alatt, volt hogy a londoniak padján Graham Potter ült, volt hogy Frank Lampard, és kétszer Mauricio Pochettino. Ezek csak a tétmeccsekre vonatkoznak, azért közben volt egy barátságos mérkőzés is, összesen hét találattal.

Nem egyértelmű a taktikai és stílus mindig, volt hogy a Chelsea birtokolt és ért el magasabb xG mutatót, tehát várható gólok számát. Ugyanakkor szereti a labdát a Brighton, ezért előfordult olyan is, hogy ledominálták a londoniakat, és hozhatták saját megszokott stílusukat. Nekem úgy tűnik, hogy a motiváció itt már csak vendég oldalon van meg, akik nem feltétlen labdabirtoklásra fognak törekedni, hanem magas letámadásra, rövid kontrákra és hatékony befejezésre.

Chelsea statisztikák: ebben a bajnoki idényben a Chelsea megnyerte a mérkőzéseinek 44.44 %-át. Átlagosan 2.0 gólt szerzett, inkább hazai mérkőzéseken szoktak több gólt szerezni, átlagban 2.3 gólt szereztek otthon. Vendégként ez a mutató kisebb: 1.7 találat. A mérkőzések 22 %-án nem kaptak gólt. Ezek nagyobb része hazai mérkőzés volt.

Brighton - Chelsea mérkőzés tippek

Az eredményre adott szorzók mindhárom esetben magasak, a hazai győzelem és döntetlen minimum triplázza a tétet. A vendégek sikerére adott odds pedig dupláz, és én erre is szavaznék. A végére egész jól összeszedte magát Mauricio Pochettino csapata, de az is lehet, hogy a többiek húzták be a kéziféket. Mindenesetre egy overes, lapokkal teli meccsen a Chelsea győzelmére tippelek.

május 15., szerda

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2024 május 14. 11:27 UTC.

  • Brighton - Chelsea tipp

    Chelsea győzelem
    Unibet
    2.10

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés