Több mint 700 csapat kezdte meg az angol kupában való szereplést, most már csak 8 klub van versenyben. Köztük egy negyedosztályú együttes, a Grimsby, mely ezúttal a Brighton otthonában próbál jó eredményt elérni.

Negyedosztályú Grimsby eddigi kupaszereplése

A labdarúgásra történő fogadásnál körültekintőnek kell lennünk, jelen esetben azt hiszem kezdhetjük azzal, hogy a Grimsby bajnoki meccseit elfelejtjük. Nem igazán számottevő, hogy a negyedosztályban hogyan játszanak, hiszen a Brighton az élvonalban küzd hétről-hétre. Nagyon zárójelesen azért jegyezzük meg, hogy a középmezőnyben vannak még a negyedosztályban is. Az FA-kupa küzdelmeit a Plymouth ellen kezdték meg, rögtön nyertek is 5:1-re, ezzel a következő körbe jutva.

Jöhetett a Cambridge United, és egy utolsó perces dráma, egész pontosan 2:1-re nyertek. Fontos az ilyen minutumos siker, mert nem kellett újrajátszás. Következő ellenfél a Burton Albion volt, szoros 1:0-s győzelemmel ment tovább a Grimsby. Január elején a Luton ellen elsőre döntetlen eredményt értek el, az újrajátszás tehát abban a párharcban már bekövetkezett. Végül egy 3:0-s sikerrel mentek az ötödik körbe, ahol már ők voltak a legalacsonyabban rangsorolt csapat.

Ellenfelük a Southampton volt a legutóbbi fordulóban, alább látható egy összefoglaló a meccsről. Egy beadás utáni kezezés miatt kaptak egy büntetőt, amit értékesítettek. A második góljukat pedig egyszerűen látni kell. Orsi nevű focistájukat hátba üti a Soton egyik játékosa, miközben a kapus simán megfogja a labdát. Fúj a bíró: büntető! Érdekes helyzet, mindenesetre nagyban hozzájárult a kiscsapat 2:1-es továbbjutásához. 1990 óta nem fordult elő, hogy negyedosztályú klub a negyeddöntő magasságáig jutott!

Brighton az elődöntő kapujában

Az álmodozás láthatóan nagy a Grimsby háza táján, kissé szomorú is, hogy egy Brighton fog véget vetni a menetelésnek. Mennyivel jobban hangzana, ha Pep Guardiola fiaival harcolnának, de a Manchester City ezúttal a Burnley-vel csap össze majd ebben a körben. Eddig három körön van túl a Brighton, mely magasabban rangsorolt csapatként később csatlakozott az FA-kupában, mint aktuális ellenfele. Kezdésnek egy sima győzelem a Middlesbrough ellen, majd kiütötték a Liverpool együttesét hátrányból felállva azon a meccsen.

Masszív csapattá nőtte ki magát a Brighton, a négy védős rendszer előtt két szűrő tevékenykedik, akik a védekezés mellett, offenzívában is jeleskednek. Ráadásul ezen a poszton friss világbajnok focistájuk van, Mac Allister eladásából hatalmas profitja lehet majd a nyáron a klubnak. Azért addig sem tétlenkedik az argentin, az utóbbi három meccsen kétszer is eredményes tudott lenni, egy ízben pedig a találkozó legjobb játékosa volt.

A két klub között az osztálykülönbség nagy, nem csak azon bajnokságok alapján, ahol szerepelnek. Hanem a játéktudásban és szervezettségben, ezért aztán úgy gondolom, a Grimsby kalandja most véget ér. Nem véletlen a bet365-nél a hazai győzelemre adott 1.12-es szorzó, miközben a bukik még arra sem tartják esélyesnek a vendégeket, hogy gólt szerezzenek. A mindkét csapat szerez gólt szorzója 2.10-ért szerepel a kínálatban, amire én fogadnék, az a büntető lapok száma opció, egész pontosan 2.5 felett 2.10-es oddson.

március 19., vasárnap

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés

Borítókép: (Fotó: Ververidis Vasilis/Shutterstock.com)