A Milwaukee Bucks a címvédő, de idén jóval nehezebb dolguk lehet, mint a tavalyi szezonban. Sok a kihívó, még a főcsoportdöntő sem jön össze a csapatnak?

Horford lehet a kulcs

A Milwaukee Bucks végül továbbjutott a Chicago Bulls ellen, jöhetett a Boston Celtics, akiktől rögtön elvették a pályaelőnyt. Azt lehetett gondolni, visszatér a tavalyi forma, innentől nincsen megállás, de a párharc második meccsére szintet lépett a Celtics, míg a Bucks csak egy helyben toporog. Most dőlhet el, hogy Mike Budenholzer tényleg elit edző vagy sem? Reagálni kell arra, hogy a Boston taktikailag verte meg őket. 

Lehet arra fogni, hogy beestek a triplák, de azok bizony tudatos stratégia mentén kialakított helyzetek voltak. Budenholzer és az edzői stáb ott hibázott, hogy azt gondolta, ami működik a Bulls ellen, az működni fog a Celtics ellen is. Működött a magasemberekre épülő felállás, de a Boston alacsonyabb szerkezete ezt megöli, ahogyan kihasználják a palánk környékére tömörülő védekezést is a Buckstól. 

Kétségtelen, hogy a Boston nem elit triplázó csapat, valószínűleg a második meccsen látott hatékonyság egy kifutott eredmény volt, de ha képesek 38-40% környékén tartani a triplázást, ugyanígy jönnek számukra a tiszta dobások, periméteren eltűnik a Buckstól a Matthews fémjelezte védekezés, akkor megint nyerhetnek. Ehhez az egyik kulcs Al Horford lehet, aki egy rendkívül rutinos magasember. 

A párharcban igyekszik a Boston edzői stábja őt küldeni csatába Giannis Antetokoumpóval szemben. Ez egy tudatos döntés, ugyanis Horford hiába 35 éves, védőoldalon pont ideális döntés a Görög Szörnnyel szemben. Belehajszolja labdaeladásokba, rossz dobásokat vállal mellette Antetokoumpo. Ha ez a tendencia folytatódik, akkor egy szoros harmadik meccset láthatunk, ahol nem lesz esélytelen a Boston. 

  • Milwaukee Bucks - Boston Celtics Tipp

    Boston +4,5 ponttal
    1.71 Bet365

Számlanyitási ajánlat

Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org