Öt forduló van hátra a 2016-17-es idényből. Nem sok, szóval amely csapatoknak még van célja, azok oda fogják tenni magukat. Rögtön itt a harmadik helyért hajtó  Hoffenheim, amely pénteki meccset játszik a szezont lényegében lezáró 1. FC Köln ellen.

Köln - Hoffenheim: Szalai a kezdőben, retteghet a Köln

Szalai-Adam-006

Szalai Ádám jelzi, pénteken hármat akar rúgni!

Fotó: Laszlo Szirtesi/Shutterstock.com

Így Húsvét után büdös lesz-e a kölni? Esetleg fognak a hazaiak tökölni? Ahogy én az erster FC-t megismertem az elmúlt 8-10 évben, az sem lenne meglepő, ha hetet zakózna sorozatban, e meccset is beleértve természetesen. A Köln valószínűleg már megnyomta az off gombot, amikor a 40 pontos 'álomhatárt' elérte. A Hoffenheim viszont egy éles csapat, amely a 3. hely megtartásáért küzd. Egységes a Hoffenheim, legutóbb 5 gólt vágott a Gladbach ellen, és reális esély mutatkozik rá, hogy ezt a 3. helyet megtartsa a következő 5 fordulóban. Szalai valószínűleg kezdeni fog, élvezi a játékot és Nagelsmann bizalmát, ahogy a többiek is. Egységesebb, erősebb, céltudatosabb csapat a Hoffenheim, ám a rengeteg remi miatt csakis DNB-vel merem ajánlani a vendég-győzelmet. Tipp tehát: Hoffenheim DNB @ 1.57 (bet365)

Frankfurt - Augsburg: 18-as karika, ölni fogják a focit

Nem tűnik épp szórakoztató meccsnek. A Frankfurt tavasszal totálisan szétcsúszott, és hiába volt még télen esélye akár a BL-indulásra is, most már inkább hátra felé kell figyelni. Egy megnyugtató győzelem még kéne az Eintrachtnak, hogy a kiesés miatt ne kelljen izgulni. Az FCA osztályozót érő helyen található 5 körrel a zárás előtt. Egyértelmű cél a bennmaradás kiharcolása, amire reális esély mutatkozik, mivel a Wolfi-Hambi-Mainz trió egy-pontos távolságon belül található az FCA-hoz képest. iindkét együttes számára nagy a tét, itt célfutballt láthatunk majd, feltéve, ha megnézzük a meccset, amit nem igazán ajánlok. Lesz hazai oldalon egy-két hiányzó, pl. Medojevic, vagy a mostanában idény végére rendre kidőlő Meier, de az FCA-nál ehhez képest óriási a baj. Callsen-Backer, Gouweleeuw, Caiuby és Bobadilla sérült, Koo, Finnbogasson és Kohr eltiltott. Egyértelmű tipp az under, óriási meglepetés lenne, ha a gólok száma 2.5 fölé kúszna. Gólok száma 2.5 alatt @ 1.66 (bet365)

Bayern - Mainz: Kassai padlóra küldte a Bayernt

Kassai Viktor elintézte a Bayernt. A BL-győzelem lehetősége így ismét elszállt, marad a bajnokság, és marad a DFB Kupa. A bajnoki cím még akkor sincs zsebben, ha a Bayern nyer és a Lipcse veszít, de idő kérdése csak, mikor ünnepelhet a bajor együttes. Ami biztos, hogy a hangulat Münchenben nem jó, Kassai valóban megszopatta a Bayern-t. Vidalék dühösek, ami érthető. Viszont valahol profik, így nincs is más lehetőség, mint a maradék meccsekre koncentrálni. Rögtön itt a Mainz elleni bajnoki, amit be kell húzni. Nem tűnik lehetetlennek, a Mainz ugyanis nincs formában, a kiesés elkerülése lett a cél. A bőrgatyásoknál Neuer nem védhet, Ulreich áll majd a kapuban. Schmidt sem tudja, hogy Lössl kapust visszalöki-e a kezdőbe, illetve a Münchennél kérdéses még Lewa játéka is. Ugye jövő héten DFB Kupa meccs is jön a BVB ellen, könnyen lehet, hogy Lewát inkább ott dobja a kezdőbe Ancelotti, most meg szenvedjen Müller. De ha ő szenved, akkor mi is. Kassai és stábja bevitt a Bayernnek két-három gyomrost, fogalmam sincs, hogy dacból vernek 6-7 gólt, vagy kiszenvedik a 2-0-t.

Lewandowski-Robert-Bayern-006

Robert Lewandowski játéka kérdéses a szombati meccsen. Fotó: lev radin/Shutterstock.com

Ingolstadt - Werder: Mindkét csapat győzelemre játszik

Az utolsó 5 forduló alapján a Werder gyűjtötte a legtöbb pontot a Bundesben! A Bréma óriási fejlődésen ment át idén, emlékezhetünk rá, mintha tegnap lett volna, amikor pl a Gladbach úgy szétszopatta a Werder-védelmet, hogy öröm volt nézni. Az volt, mert overre fogadtam. Igen ám, de a klubnál jó időben meghozott jó döntések odáig fajultak, hogy a Werder nem a kiesés elkerüléséért, hanem az EL-indulásért küzd. Nouri legalábbis ezt szeretné. Hihetetlen egy idény ez. Ami pedig az Ingolstadtot illeti, minden meccs élet-halál harc. Most épp négy pont a különbség az osztályozós helyen álló FCA-hoz képest, ami 5 forduló alatt ledolgozható. Ahhoz viszont a Brémát hazai pályán verni kell! A szívvel, az akarattal nincs probléma az FCI-nél, a Wolfi elleni zakó előtt három meccset is nyert zsinórban.

A Werder 10. bajnokiját hozhatja le veretlenül zsinórban, ami egy csoda. Ugyanakkor, hiába lett sokkal stabilabb a védelem, azért a kapott gól mindig benne van a pakliban. Viszont a rúgott gól is, vagy inkább a rúgott gólok. Az utolsó 9 bajnokin a Bréma mindig betalált, és a 9-ből 8-szor legalább két Werder-gól mindig született. Felfoghatatlan, ettől még igaz! A góloknak kedvezhet, hogy hazai oldalon Bregerie, Matip és Suttner nem játszhat. Junuzivic eltiltott a Werdernél de sérült Delaney, Fritz, és Caldirola. Az Ingolstadt védelméből három alapember esett ki, Matip pl. még nem hagyott ki bajnokit idén, Suttner is csak kettőt, de Bregerie is 14-szer pályára lépett. Tipp: 2.5 gól felett @ 1.70 (bet365)

Hamburg - Darmstadt: Végleg elszállhat a Darmstadt

Hamburgban az év meccse. a Werder elleni derbi elvesztése után nagyon fontos lenne behúzni ezt a mérkőzést. A Darmstadt gyakorlatilag kiesett, a Schalke elleni győzelem csak a szenvedést hosszabbította meg. Egyébként a Darmstadt tisztában van sorsával, csak nem akart hazai pályán kizúgni, így hirtelen felindulásból megverte a Schalkét múlt héten. A Hambi viszont edzett acél, az elmúlt években rendre a kiesés ellen küzdött. Megedződött a harcban, ugye a közelmúltban kétszer is csak osztályozón harcolta ki a bennmaradást, de kiharcolta. Ez sem lesz szép meccs, de ez a HSV képes küzdeni, és ez valahol erény. A HSV utolsó három hazai bajnokiját megnyerte, mindhármat 2-1 arányban. Most is valami hasonlóra számíthatunk. Kibrusztolt 1-gólos győzelem, ha ez összejön, a HSV-fanok sem fognak vinnyogni, hogy maga a játék nézhetetlen. Csak az eredmény és a három pont számít, most minden más mellékes! (Egyébként ezen az említett három meccsen a Köln, a Gladbach és a 3. helyen álló Hoffenheim volt az ellenfél, ehhez képest a Darmstadt legyőzése nem tűnik megoldhatatlannak). Egyébként a Bundesben ez a két együttes kapta a legtöbb gólt, és ez a két együttes birtokolja legkevesebbet a labdát. A tippem Hamburg győzelem (1.40), de valódi pénzt nem mernék tenni rá, így ez tényleg csak tipp marad

Fizess be 20 eurót, s játssz 40 euróval!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 20€-t a Betfairhez, s máris 40€-val kezdheted a játékot.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Köln - Hoffenheim (Hoffenheim DNB)
    1.57 Bet365
  • Frankfurt - Augsburg (2.5 gól alatt)
    1.65 Bet365
  • Ingolstadt-Werder (2.5 gól felett)
    1.70 Bet365