Bundesliga: Bajban a Dortmund, átalakul a Hertha

Bence
2 tipp
2018 nov 1. 13:59
Szólj hozzá!

Foci Bundesliga Borussia Dortmund Hertha BSC

A szombat tele lesz izgalmasnak ígérkező mérkőzésekkel. Berlinbe látogat a Leipzig, Hoffenheim Leverkusenben szerezne pontot, míg a Dortmund a Wolfsburg otthonában folytatná remek szériáját. 

Hertha - Leipzig

Sokáig egy védekező mentalitású Hertha élt a fejünkben, mivel Dárdai Pálnak kiesés széléről valahogyan vissza kellett hozni a berlini klubot. A csapat helyzete stabilizálódott, így a magyar szakember elkezdett a taktikák között kalandozni. Egy offenzív Herthát épít, ahol fontos szerepet szán a fiataloknak. Ondrej Duda nagyon él ebben a játékrendszerben, ahol négy védő előtt két szűrő van, széleken pedig felfutó hátvédek támogatják az akciókat. Valentino Lozanót érdemes kiemelni, aki bejátssza a jobboldalt. Rendre jó teljesítménnyel rukkol elő, míg a másikon a mindössze 20 éves Dilrosunt érdemes megemlíteni, aki gyors és igazán tehetséges szélső. 

Vedad Ibisevic (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

A Hertha tehát elkezdett támadni és mindezt teszik önmagukhoz képest eléggé gyorsan. A Leipzig viszont a liga egyik legpörgősebb csapata, köszönhető ez Timo Wernernek is. A hórihorgas Poulsennel érdekes csatárpárost alkotnak, nehéz belőlük felkészülni. Mi lesz a győzelem kulcsa? Helyzetkihasználás. Mondhatnánk, hogy ez mindig így van, de most ez hatványozottan igaz lehet. A Hertha engedi a legtöbb lövést az ellenfeleknek, míg a Leipzig az egyik nagy próbálkozó ilyen tekintetben. Olyan 15-16 lövéssel kell majd a hazaiaknak számolniuk, kérdés, hogy ebből mennyi talál kaput (általában 5-6 szokott) és Jarstein mennyit fog meg. A Leipzig idegenben gyenge, míg a Hertha elsősorban hazai pályán erős, főleg Ibisevic góljai végett (hazai siker DNB-vel: 2.32).

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Wolfsburg - Dortmund

Paco Alcacer felépült sérüléséből, de Lucien Favre elővigyázatosságból nem küldte őt pályára a kupában. Tartogatja őt a Wolfsburg és az Atlético Madrid ellen. Thomas Delaney játéka kérdéses, nélküle több feladat hárul középen Axel Witselre, aki a BVB egyik legjobbja. Delaney hiánya azért lehet különösen veszélyes, mert Bruno Labbadia taktikájának egyik eleme a gyors és hatékony letámadás. Elsősorban a labdás középhátvédekre és védekező középpályásokra irányuló presszingek sok esetben bizonyultak hatékonynak, de gyorsan abba is hagyták, mert sokszor nem volt meg hozzá a kellő kondijuk. A BVB ellen viszont ez kitűnő taktika lehet, hiszen így épp Witselt kapcsolnák ki a játékból. Ha a belga nem tud támadást szervezni, akkor a dortmundi támadójáték csírájában megszűnik.

Leverkusen - Hoffenheim

Ha lesz mérkőzés, ahol nem lesz a tempóra panasz, akkor az ez! A Hoffenheim alapból kontrákra épít, Nagelsmann nem szereti a vergődést, inkább igyekeznek gyors támadásokat vezetni. A Leverkusen a jövő csatársorát építi (mondjuk a gyógyszergyáriak folyamatosan..), Havertz - Bailey - Brandt - Volland négyes ütőképes lehet, csak valamelyikük mindig sérült vagy kiszorul a kezdőből. Most Leon Bailey látta ennek kárát, de nélküle is 6-2-re verték a Brémát (kupában meg a Gladbachnak hintettek egy ötöst). Bellarabi került a kezdőbe, aki a gyenge kezdés utáni a zürichi teljesítményével vívta ki ezt a státuszt. 

A Hoffenheim gondban lehet, mivel jövőhéten Bajnokok Ligája,. ahol Lyonban az életben maradás lesz a tét. Nagelsmann-nak el kell döntenie, hogy melyiket áldozza be, mert két lovat ezzel a kerettel képtelenség megülni. Érdemes lesz ezt a mérkőzést nézni, Nagelsmann igyekszik mindig újat húzni. Lipcsében egy 3-3-2-2-vel próbálkozott meg, eléggé unortodox felállás, de mindenképpen érdekes. Van egy olyan érzésem, hogy okkal próbálta ki, ezt valahol be fogja vetni, akár már a Leverkusennel szemben (ott szétfutná őket Brandt és Bailey, aki Bellarabi kisebb sérülése miatt újra kezdő lehet). Ha akkor nem, lehet épp Franciaországban hasznosíthatja, mivel a Lyon a Leipzighez hasonló játékerőt és stílust képvisel. Gólokra nem érdemes fogadni, mert az irodák is azokat várják (2,5 over: 1.44), de a hazai siker jól fizethet. 

Borítókép: Rune Jarstein (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

Fogadj akár 30%-os nyereménynövelővel

Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-kal lehet nagyobb a nyereményed akár 1.5 millió forintig.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • Bundesliga I. Tipp

  Leverkusen nyer
  2.12 Unibet
 • Bundesliga I. Tipp

  Hertha DNB
  2.32 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI -14.40 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj akár 30%-os nyereménynövelővel

 • Fogadj kötésben az Unibetnél és a multi-nyereménynövelővel 10%, 20%, vagy 30%-kal lehet nagyobb a nyereményed akár 1.5 millió forintig.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Bundesliga 2018/19

ricsi046 hozzászólt
2019 máj 5. 18:54
valaki biztos jól keresett ezzel a 6-1-es félidővel is
SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 3. 20:24
Bundesliga: Gyötrelmes versenyfutás

Ki hibázik kevesebbet? Borussia Dortmund vagy a Bayern München?  Olvasd tovább

csabax hozzászólt
2019 ápr 27. 20:45
A szokásos izgalmakat tartogatja a Bundesliga.

Ki lesz a bajnok a 2018/2019-es szezonban?

A) Bayern München
B) Bayern München
C) Bayern München
D) Bayern München

Kapcsolódó cikkek