Bundesliga: Döntőnek is beillik

Bence
1 tipp
2019 ápr 5. 21:59
Szólj hozzá!

Foci Bundesliga Bayern München Borussia Dortmund

Az elmúlt évek a Bayern München dominanciájáról szólt, idén azonban a Lucien Favre Borussia Dortmundja villámrajtot vett, tavaszra viszont fokozatosan fogyott a lendület. Sorsdöntő meccs elé néz a két klub a bajnoki cím szempontjából. 

Bayern München - Borussia Dortmund

A Dortmund jó bajnoki kezdését Axel Witsel és Lucien Favre érkezése alapozta meg, mivel a svájci tréner rendbe tette a csapatot taktika szempontjából, Witsel pedig egyből a gárda legjobbja lett. A védelem előtt, amolyan szervezőként funkcionált a belga, tőle indultak a támadások. Egy letámadás esetén rögtön passzoltak hozzá, ő hozta a megfelelő döntéseket. A lendülete azonban a tavaszi periódusra elfogyott és a formahanyatlás az eredményekre is kihatással volt. A BVB gyengébb formájához a sérülések is hozzájárultak, ez is visszavetette a lendületüket. 

A Bayern Münchennél éppen fordítva volt, nyáron náluk is új edző érkezett, de Niko Kovac nem tudta átültetni a csapat játékába az elképzeléseit. Közel volt az elbocsájtás, aztán szép fokozatosan beindult a henger, ami csak a Bundesligára volt érvényes, mivel a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében búcsúztak. A horvát szakember pár napja nyilatkozta is, hogy nem nagy probléma, ha nem nyerik meg a bajnokságot sem, próbálja tompítani a szezonját. 

Axel Witsel (Fotó: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com)

Lássuk taktikai szempontból a szombati találkozót! Niko Kovac védekezésnél egy 4-2-3-1-es rendszert használ, két szűrő középpályással, akik teljesen jól megértik egymást. Thiago és Martinez közül előbbi a mélységi irányító, míg utóbbi aki csak a védekezésért felel. Van egy klasszikus irányító, ez James Rodriguez vagy Leon Goretzka. A 13. fordulótól indult be a szekér, addigra ért be a taktikai elképzelés. A védekezés agresszívabb lett, jobban feltolták a védősort, egy esetleges visszatámadás esetén a középhátvédjeik 30-40 méterre helyezkedtek az ellenfelek kapujától.

Ez a taktikai húzás kifizetődő volt, de mit sem ért volna a folyamatosan javuló helyzetkihasználás nélkül. Széleken Robben és Ribéry helyett Coman és Gnabry kezdett, ami frissességet hozott. Támadásban egy 2-3-4-1-et alkalmaznak, emiatt lehetnek veszélyben, mert a széleken lekontrázhatja őket a Dortmund. Sancho rettentően gyors, nem biztos, hogy Alaba képes mindig visszazárni. Mindkét oldalon akadnak sérültek, ami szintén árnyalhatja majd az összképet. 

A vendégek erőssége a támadóhármas gyorsaságában rejlik, illetve a masszív szűrőkben a középpályán. Piszczek és Hakimi sérülésével viszont a jobbhátvéd poszton karcsúak, mert Wolf azért közel sem hozza azt a szintet, mint elődjei. Coman előtt egy területeket nyílhatnak, ezt használná ki a Bayern. A 2,5 gól feletti opció nagyon adja magát a két klub játékstílusából fakadóan (1.41), talán túlságosan is. A Bayern München a favorit, ami a formájukat nézve teljesen reális, bár a szorzó eléggé alacsony (1.50). 

Gólszerzés terén két specialista van: Lewandowski volt klubja ellen eddig 14-szer volt eredményes, míg Reus a másik oldalról 10 alkalommal vette be a Bayern München hálóját. Van több kockázatos tippünk is erre a találkozóra: Reus gólja jól fizet (3.65), ahogyan Alaba büntetőlapja is. Sancho megállítása nem lesz egyszerű feladat, lehet az osztrák védőnek csak egy sárga lap árán sikerül majd. Idén a szokottnál is többet szed össze Alaba, lehet benne ráció. 

Borítókép: Jadon Sancho (Fotó: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com)

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Bayern München - Borussia Dortmund Tipp

    David Alaba büntetőlapot kap
    4.00 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI -27.08 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Bundesliga 2018/19

ricsi046 hozzászólt
2019 máj 5. 18:54
valaki biztos jól keresett ezzel a 6-1-es félidővel is
SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 3. 20:24
Bundesliga: Gyötrelmes versenyfutás

Ki hibázik kevesebbet? Borussia Dortmund vagy a Bayern München?  Olvasd tovább

csabax hozzászólt
2019 ápr 27. 20:45
A szokásos izgalmakat tartogatja a Bundesliga.

Ki lesz a bajnok a 2018/2019-es szezonban?

A) Bayern München
B) Bayern München
C) Bayern München
D) Bayern München

Kapcsolódó cikkek