Bundesliga: Döntőnek is beillik

Nagy Bence
2019 ápr 5. 21:59
Szólj hozzá!

Foci Bundesliga Bayern München Borussia Dortmund

Az elmúlt évek a Bayern München dominanciájáról szólt, idén azonban a Lucien Favre Borussia Dortmundja villámrajtot vett, tavaszra viszont fokozatosan fogyott a lendület. Sorsdöntő meccs elé néz a két klub a bajnoki cím szempontjából. 

Bayern München - Borussia Dortmund

A Dortmund jó bajnoki kezdését Axel Witsel és Lucien Favre érkezése alapozta meg, mivel a svájci tréner rendbe tette a csapatot taktika szempontjából, Witsel pedig egyből a gárda legjobbja lett. A védelem előtt, amolyan szervezőként funkcionált a belga, tőle indultak a támadások. Egy letámadás esetén rögtön passzoltak hozzá, ő hozta a megfelelő döntéseket. A lendülete azonban a tavaszi periódusra elfogyott és a formahanyatlás az eredményekre is kihatással volt. A BVB gyengébb formájához a sérülések is hozzájárultak, ez is visszavetette a lendületüket. 

A Bayern Münchennél éppen fordítva volt, nyáron náluk is új edző érkezett, de Niko Kovac nem tudta átültetni a csapat játékába az elképzeléseit. Közel volt az elbocsájtás, aztán szép fokozatosan beindult a henger, ami csak a Bundesligára volt érvényes, mivel a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében búcsúztak. A horvát szakember pár napja nyilatkozta is, hogy nem nagy probléma, ha nem nyerik meg a bajnokságot sem, próbálja tompítani a szezonját. 

Axel Witsel (Fotó: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com)

Lássuk taktikai szempontból a szombati találkozót! Niko Kovac védekezésnél egy 4-2-3-1-es rendszert használ, két szűrő középpályással, akik teljesen jól megértik egymást. Thiago és Martinez közül előbbi a mélységi irányító, míg utóbbi aki csak a védekezésért felel. Van egy klasszikus irányító, ez James Rodriguez vagy Leon Goretzka. A 13. fordulótól indult be a szekér, addigra ért be a taktikai elképzelés. A védekezés agresszívabb lett, jobban feltolták a védősort, egy esetleges visszatámadás esetén a középhátvédjeik 30-40 méterre helyezkedtek az ellenfelek kapujától.

Ez a taktikai húzás kifizetődő volt, de mit sem ért volna a folyamatosan javuló helyzetkihasználás nélkül. Széleken Robben és Ribéry helyett Coman és Gnabry kezdett, ami frissességet hozott. Támadásban egy 2-3-4-1-et alkalmaznak, emiatt lehetnek veszélyben, mert a széleken lekontrázhatja őket a Dortmund. Sancho rettentően gyors, nem biztos, hogy Alaba képes mindig visszazárni. Mindkét oldalon akadnak sérültek, ami szintén árnyalhatja majd az összképet. 

A vendégek erőssége a támadóhármas gyorsaságában rejlik, illetve a masszív szűrőkben a középpályán. Piszczek és Hakimi sérülésével viszont a jobbhátvéd poszton karcsúak, mert Wolf azért közel sem hozza azt a szintet, mint elődjei. Coman előtt egy területeket nyílhatnak, ezt használná ki a Bayern. A 2,5 gól feletti opció nagyon adja magát a két klub játékstílusából fakadóan (1.41), talán túlságosan is. A Bayern München a favorit, ami a formájukat nézve teljesen reális, bár a szorzó eléggé alacsony (1.50). 

Gólszerzés terén két specialista van: Lewandowski volt klubja ellen eddig 14-szer volt eredményes, míg Reus a másik oldalról 10 alkalommal vette be a Bayern München hálóját. Van több kockázatos tippünk is erre a találkozóra: Reus gólja jól fizet (3.65), ahogyan Alaba büntetőlapja is. Sancho megállítása nem lesz egyszerű feladat, lehet az osztrák védőnek csak egy sárga lap árán sikerül majd. Idén a szokottnál is többet szed össze Alaba, lehet benne ráció. 

Borítókép: Jadon Sancho (Fotó: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com)

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • David Alaba büntetőlapot kap
    4.00 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 43.00 %

december

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj kötésben akár 30%-s nyereménynövelővel

  • Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Bundesliga 2018/19

ricsi046 hozzászólt
2019 máj 5. 18:54
valaki biztos jól keresett ezzel a 6-1-es félidővel is
SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 3. 20:24
Bundesliga: Gyötrelmes versenyfutás

Ki hibázik kevesebbet? Borussia Dortmund vagy a Bayern München?  Olvasd tovább

csabax hozzászólt
2019 ápr 27. 20:45
A szokásos izgalmakat tartogatja a Bundesliga.

Ki lesz a bajnok a 2018/2019-es szezonban?

A) Bayern München
B) Bayern München
C) Bayern München
D) Bayern München

Kapcsolódó cikkek