Bundesliga: Dortmund - Bayern München a hétvége rangadója!

Nagy Bence
2018 nov 7. 17:02
Szólj hozzá!

Foci Bundesliga Bayern München Borussia Dortmund

Pénteken a Wolfsburg meglepné a Hannovert, hétvégén pedig hasonlóra készül a Dortmund és a Werder Bremen. 

Hannover - Wolfsburg

Ahogyan az várható volt, megnehezítette a Wolfsburg a Dortmund dolgát az elmúlt fordulóban. A Bruno Labbadia által megálmodott feltolt középpálya és az általuk, illetve a csatársor által alkalmazott letámadás, hatékonynak bizonyult. Valami hasonlóra számíthat a labdakihozataloknál a Hannover is. Mivel épp a kiesőzónaból menekülnek, ezért minden pontra szükségük lenne. A gondot az okozhatja, hogyha nagy nehezen fel is hozza majd a hazai csapat a labdát, helyzetkihasználásuk nem a legjobb. 

A Hannover egyetlen reménye, ha felívelésekkel próbálkozik, illetve pontrúgások után próbál meg érvényesülni. Ebből indíthat majd gyors kontrákat a Wolfsburg. Josip Brekalo gyorsaságában bízhatnak a baloldalon és középen Weghorst gólérzékenységében, aki október folyamán mutatott biztató jeleket (Wolfsburg siker: 2.55).

Dortmund - Bayern München

A rangadó, mely talán fontosabb, mint az elmúlt években bármikor, ugyanis Lucien Favre közreműködésével magabiztosan vezeti a tabellát a Dortmund. Sokáig ment a szekér, de kedden kikaptak Madridban, így a veretlenségük már a múlté, talán a legrosszabbkor. Diego Simeone úgy összerakta a Matracosok védekezését, hogy hiába volt 65%-ban a németeknél a labda, ez meddő fölény volt, mivel mindössze négyszer (!!) próbálkoztak kapura lövéssel a vendégek és egyszer sem találták el azt. 

Manuel Neuer. Fotó: Mitch Gunn/Shutterstock.com

A bajorok hátsó alakzata közel sem ennyire hatékony. Azonban nem a védekezés, hanem a gólszerzés az, amivel leginkább hadilábon állnak. Ezt a problémát nem sikerült megoldania a Bayern mesterének. Niko Kovac egyelőre csak keresi a megfelelő stratégiát, volt egy periódus, mikor jól működött a Müller - Lewandowski páros, de már ez is a múlté. Elvileg a horvátot is kikezdték az öltözőben, ahogyan tavaly Ancelottit, meglátjuk ez milyen hatással lesz a hétvégi bajnokira. A Dortmund pörgősebben játszik, de kérdés, hogy mennyire ütötte meg őket mentálisan a madridi vereség. Akkor érték így nincsen a hazai sikerben, esetleg egy DNB-vel.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 

Werder Bremen - Monchengladbach

Florian Kohfeldt a feltörekvő német edzőnemzedék tagja. A 36 évével már idősnek mondható Nagelsmann és Tedesco mellett. Egy éve kezdte munkáját az első csapatnál (addig volt segédedző, irányította a második csapatot, ifiket stb.), tevékenysége pedig egyre jobban érződik a brémai csapaton. A 4-3-3-as rendszerben hisz, ötvözi a pozíciós és a sokpasszos játékot. A Werder a harmadik legtöbbet passzoló klub a ligában.

Fontos elem, hogy a 4-3-3-as felállás egyszerre biztosít stabilitást a középpályán és széles játékot. A támadók annyira az oldalvonal mellett helyezkednek, hogy ezzel széthúzzák az ellenfelek védelmét is. A széleken felfutó hátvédek szintén elengedhetetlenek a sikerhez, ahogyan a passzsávok megteremtése is. Egy játékosnak általában 3-4, de inkább 5 opciója van, hogy kinek adja tovább a játékszert.

Fotó: YiAN Kourt/Shutterstock.com

Emiatt az egyénieskedésre nincsen lehetőség Kohfeldt csapatában (a második legkevesebb csellel próbálkoznak a játékosok az egész ligára vetítve). A kreativitás inkább a pontrúgásoknál jönnek elő, ott rendre valami újjal próbálkozik a német szakember. Előfordult, hogy egy mélységből felfutó szélsőnek ívelik fel a hosszúra, aki visszafejelte a második hullámban érkező brémai támadók irányába. 

Ennek a felállásnak egyik kulcsfigurája Davy Klaassen, aki az Ajax után szenvedett egy évet Angliában, de Németországban újra megtalálta a számításait, köszönhetően annak, hogy a Werder hasonló stílusban játszik, mint a hollandok. Az ellenfeleknek viszont nem csak őt kell kikapcsolni, hanem Eggesteint is. A 21 éves német játékos 10 mérkőzésen 4 góllal kezdett, kiválóan érkezik a második hullámban.

Ezt használná ki a Werder, a támadójátékot preferáló Gladbach-kal szemben. Pörgős mérkőzésre van kilátás, mindkét klub képes váratlan eredményekre (Werdernek a hazai 2-6 a Leverkusen ellen, míg a Gladbach 3-1-et kapott Freiburgban), mi kockáztatunk és egy hazai sikert választunk. 

Borítókép: Franck Ribery (Fotó: daykung / Shutterstock.com)

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -24.35 %

október

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Bundesliga 2018/19

ricsi046 hozzászólt
2019 máj 5. 18:54
valaki biztos jól keresett ezzel a 6-1-es félidővel is
SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 3. 20:24
Bundesliga: Gyötrelmes versenyfutás

Ki hibázik kevesebbet? Borussia Dortmund vagy a Bayern München?  Olvasd tovább

csabax hozzászólt
2019 ápr 27. 20:45
A szokásos izgalmakat tartogatja a Bundesliga.

Ki lesz a bajnok a 2018/2019-es szezonban?

A) Bayern München
B) Bayern München
C) Bayern München
D) Bayern München

Kapcsolódó cikkek