Bundesliga: Emelte a szintet

Bence
1 tipp
2019 szept 27. 11:25
Szólj hozzá!

Foci Bundesliga schalke 04 RB Leipzig

Fiatal edzőké már a jelen is a Bundesligában? Julian Nagelsmann 32 éves, de pár hónapos lipcsei munkája után úgy tűnik, mintha évek óta a csapatot irányítaná!

Leipzig - Schalke

A még mindig csak 32 éves német edző nyáron elhagyta a Hoffenheim csapatát a Leipzig kedvéért. Már akkor lehetett tudni, hogy a lipcsei klubnak komolyabb céljaik vannak, stabil dobogó, de a bajnoki arany is ott lesz előbb vagy utóbb az elvárások között. Julian Nagelsmann személyében ehhez a projekthez egy megfelelő embert találtak. Már 30 évesen képes volt arra, hogy a Hoffenheimmel legyőzze Ancelotti Bayern Münchenjét, ami akkor is csodaszámba ment. Azóta csak fejlődött és ez megmutatkozik a Leipzig bajnoki rajtján is. 

Magabiztosan vezetik a bajnokságot, pedig három kifejezetten nehéz ellenfél várt rájuk. Hiába a bekapott gólok, ők az esetek többségében minimum eggyel többet lőttek. A Hoffenheimnél alkalmazott 5-1-2-2-es rendszeren annyit változtatott, hogy a két szélső hátvédből univerzális játékos lett, akik az egész rájuk bízott oldalt bejátsszák. Ez a felállás vagy a 3-1-4-2, vagy a 3-4-3, mindig az ellenfélhez alkalmazkodik Nagelsmann, ez az egyik óriási előnye a többi edzővel szemben. Végletekig kielemezni az aktuális riválist és maximálisan felkészül belőle, úgy módosítja az alaptaktikát, hogy az megfelelő legyen. 

Több szempontból is okos döntés volt Nagelsmanntól a lipcsei csapathoz való igazolás. Olyan, mintha egy tökéletesre fejlesztett Hoffenheimet kapott volna, ahol már nem kell foglalkozni az alapokkal, mert azokat már az elődök lerakták A presszingben élen járt a Leipzig, ők támadták le az ellenfelek védőit a leghatékonyabban. Nagelsmann a Hoffenheimnél ezt előszeretettel alkalmazta, csak nem volt annyira hatékony, mint most Lipcsében. Két hatalmas munkabírású és rendkívül gyors játékos elől (Poulsen és Werner), akik közül utóbbi ihlehetett formában van. 

Timo Werner kiválóan kezdte a szezont, szórta a gólokat a bajnokikon, de Yussuf Poulsen is kezdi elkapni a fonalat. Nagelsmann már-már Klopp-szinten űzi a letámadást, gyakorlatilag az aktuális ellenfélnek nem hagynak a felívelésen kívül más lehetőséget a labda felhozatalára. Támadások építésénél rendkívül fontos a három labdabiztos belső védő, akik egymás között passzoval szűkítik a területet - ahol az ellenfél védői helyezkednek -, majd ezek után a szabadon maradt széleket játsszák meg. A szélekről beívelt labdák óriási fegyver a Leipzig repertoárjában. 

Timo Werner (készítette: Vlad1988 / shutterstock.com)

Mi a helyzet a gelsenkircheni klubbal? David Wagner májusban érkezett az edzői posztra, előtte a Huddersfieldnél volt edző, akiket a PL-be jutatott, illetve a Dortmund második csapatát edzette. Ahogyan Nagelsmann, úgy Wagner is előszeretettel alkalmazza az ellenfél védőinek letámadását, amihez meg is vannak az emberei: Guido Burgstaller (hatalmas munkabírású, agresszív és gyors támadó) és Amine Harit. Sokat javult ez által a védekezésük is, tavaly mindössze 7 kapott gól nélküli mérkőzésük volt 34 meccsen, most már 2-nél járnak 5 forduló után. 

Wagnernek ráadásul meg is van a fegyvere Nagelsmann stratégiájával szemben: hosszú előreívelt labdák Burgstaller és Uth irányába. Burgstaller magas, képes megtartani a felívelt labdákat, de Mark Uth is hasonló játékos, szintén jó sebességgel, ami a labdavezetést illeti. Ahogyan a Leipzignél, úgy a Schalkenál is elsősorban a szélekről beívelt labdákban hisznek, szóval látható, két nagyon hasonló csapat mérkőzése lesz ez. 

Annyi az előnye a hazaiaknak, hogy Nagelsmann keretében rengeteg a minőségi játékos, akik bármikor képesek eldönteni egy találkozót, ugyanakkor mégis egy komoly taktikai csatára számítunk. Emiatt érdemes egy vendég ázsiai hendivel próbálkozni, mert könnyedén kiolthatják egymást ezek a taktikai húzások. 

Borítókép: Julian Nagelsmann (készítette: Oleksandr Osipov / shutterstock.com)

Európai kosárlabda korai kifizetés ajánlat

Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 18 pontos előnyt szerez. Többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • RB Leipzig - FC Schalke 04 Tipp

    Schalke +1 góllal (AH)
    1.97 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI 53.44 %

szeptember

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Európai kosárlabda korai kifizetés ajánlat

  • Egyszeri fogadásait kifizetik, ha a csapata 18 pontos előnyt szerez. Többszörös fogadásoknál a választást nyertesnek jelölik.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Bundesliga 2019/20

Chan hozzászólt
2020 jún 13. 20:50
Döntöttetek, fogadtam, akkor szurkoljunk közösen!

7250 forintot nyerhet valaki, ha nyer a Lipcse. [url=https://www.sportfogadas.org/elozetesek/dontottetek-fogadtam-
SPF Előzetes hozzászólt
2020 jún 11. 18:46
Két kulcsjátékos távollétéből húznánk hasznot!

Lewandowski és Müller hiányát megérhezetik a bajorok.  Olvasd tovább

SPF Előzetes hozzászólt
2020 jún 11. 17:21
A Paderborn nem adná könnyen a tippünket!

Nehéz mérkőzésre van kilátás brémai szempontból.  Olvasd tovább

Kapcsolódó cikkek