Bundesliga: Felfokozott tempó

Nagy Bence
2018 okt 26. 15:21
Szólj hozzá!

Foci Bundesliga Borussia Dortmund Hertha BSC

Mire lesz képes a győzelmet győzelemre halmozó Dortmund ellenében a Hertha? Jó védekezés ide kevés, támadni is kell majd, ha pontot vagy pontokat akarnak szerezni a vendégek. 

Dortmund - Hertha

Újabb komoly erőfelmérő előtt Dárdai Pál és csapata. A Dortmund kiváló formában, tavalyi botladozás már a múlté, Lucien Favre érkezése és javaslatai sokat lendítettek a BVB-n. Az a kérdés manapság, hogy megússza-e valaki 3 gól alatt ellenük? Azért az mérvadó lehet Dárdai számára is, hogy Diego Simeone csapata négyet kapott kedden a Borussiától a Bajnokok Ligájában. Teljesen szétszedték a védekezésüket, de ez a gyors játék senkinek sem fekszik, amit a hazaiak képviselnek. Ha kiesik egy játékos, vígan pótolja más. Hiányzott a gólgép, Paco Alcácer (de furcsa ezt leírni), de jött Sancho és Raphael Guerreiro. Egy kiválóan működő rendszer, melyről már mi is beszámoltunk

Dortmund-szurkolók. Fotó: CosminIftode/Shutterstock.com

Mi hiányzik a Herthából idegenben? A csapatkapitány góljai. Vevad Ibisevic csak a berlini stadionban villog, mind a négy bajnoki találatát ott szerezte. A Dortmund ellen viszont gólok kellenek, mert Reusék be fogják őket darálni. Beszéltünk már a Hertha taktikájáról is, de valami apróbb változtatás kell Dárdaitól, mert az emberfogás nem tartható a mozgékony Sanchoék ellen. Támadásban is lehetnek problémák, mert a már említett Witsel nagyon hatékonyan játszik és szűrőtársa, Delaney is jó. A hazai győzelemben sok érték nincsen, abban bízhatunk, hogy a vendégek leparkoltatják a buszt és talán lejön egy 3,5 gól alatti fogadás (1.61). 

Leipzig - Schalke

A Bundesliga egyik leggyorsabb csapata a Leipzig. A sebesség azonban sok esetben kapkodással párosul, mint a legutóbbi fordulóban az Augsburg ellenében. Willi Orban eldönthette volna a találkozót a hajrában, de kimaradt a helyzete. Az első játékrész során is vezettek kontrákat Wernerék, de a helyzetkihasználás gyatra volt. A Leipzig akkor érzi magát igazán elemében, amikor lendületből vezetheti a labdát az ellenfél védelmére. Ez a Schalke ellen nem sokszor fog megvalósulni, mert Tedesco zárt védekezést követel meg fiaitól. 

Felmerül a kérdés a gelsenkircheni klub kapcsán, hogy beáldozták a bajnokság a Bajnokok Ligájáért? Ez egy kevésbé nagy klub kapcsán érdekes lehet, ugyanis jelen helyzetben reális esélyeik nincsenek a végső sikerre, de lehet úgy gondolkodik Tedesco, hogy a borzalmas rajt után (öt vereség) már a dobogó elúszott, próbáljunk meg az európai kupasorozatban maradandót alkotni. Legutóbb a Bremen ellen is voltak pihentetések a szerdai törökországi BL mérkőzés előtt, most is várhatóak, hiába a Leipzig az ellenfél. A szorzó nem teljesen emiatt, de szépen csökken (2.00-ról 1.79-re), még így is lehet benne érték. 

Borítókép: Daniel Caligiuri. Fotó: Ververidis Vasilis/Shutterstock.com

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -31.89 %

augusztus

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

20.000 Forint Kockázatmentesen!

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Bundesliga 2018/19

ricsi046 hozzászólt
2019 máj 5. 18:54
valaki biztos jól keresett ezzel a 6-1-es félidővel is
SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 3. 20:24
Bundesliga: Gyötrelmes versenyfutás

Ki hibázik kevesebbet? Borussia Dortmund vagy a Bayern München?  Olvasd tovább

csabax hozzászólt
2019 ápr 27. 20:45
A szokásos izgalmakat tartogatja a Bundesliga.

Ki lesz a bajnok a 2018/2019-es szezonban?

A) Bayern München
B) Bayern München
C) Bayern München
D) Bayern München

Kapcsolódó cikkek