Bundesliga: Hajrá a dobogóért!

Bence
3 tipp
2018 máj 3. 19:30
Szólj hozzá!

Foci Bundesliga schalke 04 Borussia Dortmund

A bajnoki cím már eldőlt, de nagy csata várható még a dobogóért, illetve az európai kupás helyezésekért. Schalke, Dortmund, Hoffenheim és a Leverkusen komoly harcot vívhat és a 33. forduló sok kérdésre választ adhat. 

Augsburg - Schalke

A Schalke a jó hajrának köszönhetően nagy valószínűséggel ott lehet jövőre a BL-ben, de az utolsó két mérkőzésen már a második hely számukra a tét. Tedesco bebizonyította, hogy egy fiatal reformer edző is lehet sikeres, annak ellenére, hogy nincsen focista múltja, mindössze "tanulta a játékot". Az egyre inkább elterjedő három középső védős rendszer híve, elől pedig jobbára két monstrum csatára van az olasz trénernek. A védekezés az egész szezon során nagyon ingadozó volt, pedig az alapelv jó volt, de Fahrmann a kapuban nem tud konstans teljesítményt letenni az asztalra. Az utóbbi időben "rosszabbik énjét" vette elő, így megint jöttek a bekapott gólok. 

Ezt használná ki az Augsburg, ahová visszatért Finnbogason egy közel három hónapos kihagyás után. Akik miatt mégsem érdemes a győztes kilétére fogadni, az két játékos: Caligiuri és Max. Előbbi a Schalke agya, ő egy jobbszélen kevergető játékos, aki hol szélsőt játszik, hol hátvédet, amolyan univerzális focista. Nagyon fontos szerepe van Tedesco taktikájában, ugyanis sok esetben az ő oldaláról érkeznek a beadások, amikből gólok születnek (hat gólja mellé nyolc gólpassz párosul). Sokszor a szélekre játssza ki a gelsenkircheni klub a labdát, hogy a német játékos megteremtse a helyzetet Burgstallerék számára. Ezért is fontos a Naldóhoz hasonló labdabiztos hátvédek játéka, akik hosszú ívelésekkel nem csak Burgstalleréket találják meg elől, hanem a szélen Caligiurit is. 

Daniel Caligiuri. Fotó: Ververidis Vasilis/Shutterstock.com

A hazaiknál Philipp Max játéka szintén kiemelendő, aki kiválóan íveli be a balszélről a labdákat. A festett szőke hajú hátvéd rendre felzárkózik a támadásokhoz, Finnbogason személyében pedig egy jó középcsatárra ívelhet be. Mindkét klub legerősebb szekciója a pálya ugyanazon részén van, így kiolthatják egymás erejét. Nem lenne tehát meglepetés egy döntetlen (3.30), de egy kevés gólos mérkőzésre nagyobb esély kínálkozik.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 

Stuttgart - Hoffenheim

Tedescóhoz hasonlóan Julian Nagelsmann is a fiatal generációt képviseli. Tavaly nagyon sokat foglalkoztak a trénerrel, aki végül negyedik helyre hozta be a Hoffenheim csapatát az első teljes szezonjában. A Bajnokok Ligájába végül nem kerültek be, de a Liverpool elleni kiesés bőven belefér, elnézve a Pool idei szereplését. Az Európa Ligát annyira nem erőltették és a szezon első felében voltak krízisek is, de két fordulóval a vége előtt megint ott tartunk, hogy a Hoffenheim megint negyedik helyen áll, ami most már automatikus BL főtáblát ér. Azon már meg sem lepődünk, ha megemlítjük, hogy Nagelsmann is a háromvédős rendszert erőlteti, nagyban hasonlít az elképzelése Tedescóéhoz. A különbség csak annyi, hogy neki elsősorban középen vannak kreatív játékosa.

A probléma viszont csak most jön, mivel Kerem Demirbay folyamatosan sérüléssel bajlódik, ráadásul Serge Gnabry is súlyosan megsérült, így két kreatív játékosát is elvesztette a Hoffenheim. A jobboldalt bejátszó Kaderabek pedig eltiltott, így hiába a jó forma, egy nagyon karcsú középpályával megy Stuttgartba Nagelsmann együttese. Április második felében nagyon elkapta a fonalat a hazai csapat, Gentner ihletett formában játszik, így nem lesz egyszerű nyernie a vendégeknek. A 2.08-as vendég szorzóban sok fantázia nincsen, talán egy 3,5 under ülhet erre a találkozóra. 

Dortmund - Mainz

A BVB-t még az ág is húzza. Nem elég, hogy a szezonjuk egy hatalmas hullámvasút volt, de legalább januárban találtak egy számukra tökéletes középcsatárt, Michy Batshuay személyében. A fiatal belga támadó kiválóan kezdett, ontotta a gólokat, nagyon hatékony volt, olyan volt, mintha rászabták volna a Dortmund támadórendszerét. Aztán jött az a súlyos sérülés, amivel még a vb-t is kénytelen kihagynia. Maximilian Philipp lett a kezdő, aki köszönte és élt a lehetőséggel és mindkét hazai meccsén betalált. Most is várható tőle egy találat (2.48), rajta kívül még Pulisic villanhat a hazaiknál. 

Borítókép: Christian Pulisic. Fotó: CosminIftode/Shutterstock.com

Unibet TV

Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

 • Bundesliga I. Tipp

  Stuttgart - Hoffenheim 3 gól alatt (AH)
  1.91 Tobet
 • Bundesliga I. Tipp

  Augsburg - Schalke 2,5 gól alatt
  1.79 Unibet
 • Bundesliga I. Tipp

  Maximilian Philipp gólt szerez
  2.48 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI -11.82 %

május

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Unibet TV

 • Fogadj kockázatmentesen akár 20 000 Forintért és nézd a meccseket élőben az UNIBET TV-n!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Német Foci Fogadások 2017/18

ricsi046 hozzászólt
2018 máj 19. 23:07

...sose szerettem a Bayern.t...de egy tizit el vettek tőlük a végén....és még a videbíró segítségével sem látta a bíró....elég érdekes

Plusz a 2. Frankfurt gólt is el kellett volna venni
kreatos hozzászólt
2018 máj 19. 22:06
Hogy csaljuk el a német kupát című műsorunkat láthatták
Remélem ez a bíró nem jut haza ma


...sose szerettem a Bayern.t...de egy tizit el vettek tőlük a végén....és még a videbíró segítségével sem látta a bíró....elég érdekes
ricsi046 hozzászólt
2018 máj 19. 22:02
Hogy csaljuk el a német kupát című műsorunkat láthatták
Remélem ez a bíró nem jut haza ma

Kapcsolódó cikkek