Az utolsó kör második részére maradt a meccs, amely a legfontosabb talán mind közül. A kiesési rangadó, ahol a Hamburg a Wolfsburgot fogadja. A vesztes vélhetően osztályozót játszik, bár van olyan forgatókönyve a fordulónak, hogy mindkét együttes megússza az osztályozót. Minden további kiderül a 'cikkbű'.

1. FC Köln - Mainz 05

A Mainz a Frankfurt elleni sikerrel biztosította a bennmaradást, így az utolsó körben tét nélkül lép pályára Kölnben. A Kecskések a 7. helyről várják az utolsó kört:

• Ha nyer a Köln (és a Freiburg kikap Münchenben), akkor EL-főtáblás.

• Ha ikszel, akkor marad hetedik, és EL-selejtezős lesz. Kivéve, ha a Bréma nyer Dortmundban, de valószínűleg nem fog.

• ha kikap, akkor vélhetően a Köln lecsúszik az EL-ről, hisz ha a Gladbach otthon veri a Darmstadtot, akkor a Gladbach beelőzi az Erster FC-t.

Szóval legalább egy pont kell a Kölnnek az EL-hez, de a győzelem lenne az igazi. Jó kérdés, mennyire akarja a Köln azt az EL-t. Ha nem akarná, akkor lazán szopik például Dortmundban, vagy a Hoffenheim ellen, de ezeket a nem könnyű meccseket is ikszre mentette. Nem mernék erre a találkozóra fogadni, de a Mainz talán múlt héten lezárta a szezont. Becsületből persze odaáll a Köln elleni találkozóra, de nagy valószínűséggel ki fog kapni. Persze erre nem szabad fogadni!

Hamburg - Wolfsburg

A meccs, amely az osztályozóról dönt. A Hamburg 35 ponttal jelenleg osztályozós helyen áll, előtte a Wolfi 37 egységgel, és szintén 37 egységgel áll az FCA is, amely még szintén cidrizhet. Viszont a HSV szempontjából a képlet egyszerű, mert csakis akkor mozdul el az osztályozót jelentő 16. helyről, ha nyer. A HSV esetében az iksz most vereséggel egyenértékű. Ez persze azt is jelenti, hogy a Wolfinak az iksz egyet jelent a győzelemmel, pontosztozkodás esetén ugyanis a HSV a Wolfsburg mögött marad. Ez tehát a meccs, amelyre mindenki kíváncsi, itt tényleg minden momentum számít.

A 2.60-3.50-2.70-féle oddsok is jelzik, a döntetlenre kevesebb a sansz, pedig simán benne van. Miért ne lenne? Grafe fújja a meccset (Barca-PSG-t vezette), szóval ott a fűszer, a 4 büntetőlap felett AH tipp egy ilyen meccsen 1.80-ért, egy ilyen spori mellett, egyszerűen rossz line, amit ki kell használni. A Hamburgnál Lasogga, Nico Müller, Hunt, Adler, Diekmeier, Djorou is hiányzik. A Kicker által jósolt Janijcic-Jung-Jatta trió a középpályán elég viccesnek tűnik, és én biztos vagyok benne, hogy Gisdol ilyen formában nem is küldi pályára egyszerre mindhárom spílert. A Wolfsburgnál Bruma és Bazoer nem bevethető.

Fogalmam sincs, melyik csapatnak jön ki a lépés. A Hamburg játszik otthon, ami előny, viszont picikét erősebbnek tűnik a Wolfsburg. Gomezre azért lehet játszani, Didavi bármikor villanhat, a Hamburgnál vagy csapatként működnek a srácok, vagy jöhet az újabb osztályozó. Gólokra, végeredményre nem mernék tippelni, a 4 lap felett AH 1.80-ért viszont elég jónak tűnik.

Sebastian-Jung-Wolfsburg-003

Sebastian Jung nem játszik a Hamburg ellen.  Fotó: Mitch Gunn/Shutterstock.com

Hoffenheim - Augsburg

A hazai csapatnak elméletileg van esélye a 3. helyre, mert elméletben van olyan, hogy a Dortmund otthon nem veri el a Brémát, itt pedig a Hoffenheim győz. Viszont azonos pontszámnál a gólkülönbség dönt, ami most a BVB-nél +31, a Hoffenheimnél +27. Ezért is sajnálhatja a Nagelsmann-csapat, hogy 5:0-nál nem koncentrált, és 5:3-ig visszaengedte múlt héten a Brémát. Tegyük fel, nyer a Dortmund és a Hoffenheim is. Nehéz elképzelni, hogy a BVB ne tegyen közé 2-3 gólt (ismerve a Bréma stílusát és védekezési hatékonyságát), és azt is nehéz elképzelni, hogy a Hoffenheim megtömje az FCA-t. Már csak azért is, mert az FCA még éles, utolsó 5 bajnokiját tekintve csak egyszer hagyta el vesztesen a pályát.

Egyébként, ha a Hamburg elveri a Wolfsburgot, a Hoffenheim pedig elveri az FCA-t, akkor a Wolfsburg és az Augsburg között a gólkülönbség rangsorol, szóval, ha ki is kapnak ezek a csapatok (Wolfi és FCA), nagyon nem mindegy, hogy milyen arányban.

E. Frankfurt - Lipcse

Május 27-én a Frankfurt a Dortmund ellen játszik a DFB Kupa fináléjában. Mióta a Gladbachot kiverte egy nem akármilyen meccsen, azóta bajnokin - mint egy divatos pornósztár - sorozatban szopik. Hoffenheim ellen 1:0, Wolfsburg ellen 2:0, Mainz ellen 4:2. Bundás együttes a Frankfurt, a Wolfsburgnak simán eladta a meccsét, legutóbb a Mainz ellen egy HT/FT fordítást is meghúztak, sőt a félidei 0:1 után még volt 0:2 is, hogy aztán innen 4:2 legyen a vége. Ami a Lipcsét illeti, a Bayern elleni 5:4-es zakó nem volt épp hétköznapi. Ugyanakkor a Lipcse (is) tét nélkül játszik, viszont egy gyönyörű szezont lehetne megkoronázni egy győzelemmel. A Frankfurtból senki sem akar lesérülni, nem is lenne jó dolog, mert így is vannak páran, akik nem játszhatnak a BVB elleni fináléban. Aztán vélhetően a Lipcse focistái sem szeretnék a nyarat rehabilitációval tölteni, így nem is hiszem, hogy túl durva csörte lenne a két együttes között. Benne van egy laza hangulatú sörmeccs-féle 4-5 gólos találkozó is, meg egy olyan 0:0 is, ahol még lövés sem talál kaput. Hiába a Lipcse-Bayern 4:5, inkább a 0:0 felé indulnék. A Frankfurtnak a DFB Kupa finálé, a szezon legfontosabb meccse még hátra van, a Lipcse pedig vélhetően a Bayern elleni 4:5-tel érdemben letudta az idényt. Nem egy határozott tipp, de nálam a 3 gól alatt opció játszik 1.82-ért.

Eintracht-Frankfurt-szurkolok-001

A frankfurti szurkolók koreográfiája. (Fotó: Dirk Ingo Franke / Flickr)

Bundesliga II helyzetjelentés

Ami a Bundesliga II-t illeti, úgy néz ki, a Stuttgart és a Hannover zár az első két helyen, és jön vissza a legjobbak közé. A Braunschweig minimum a 3. helyen zár, így legrosszabb esetben osztályozót játszik (a Hamburg, Wolfsburg, Augsburg trió valamelyikével). Egyébként a Braunschweig elméletileg a Hannovert befoghatná, de ahhoz a Hannovernek ki kellene kapni (a már tét nélkül focizó Sandhausen ellen), és ezzel egyidőben a Braunschweignek lehetőleg 6-8 góllal kellene elverni a már kiesett Karlsruhét. Van még számolgatni való, de azért nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a másodosztályból visszatér a Stuttgart és a Hannover, osztályozót pedig a Braunschweig játszik. A Bundes II-ből pedig a már biztosan távozó Karlsruhe mellett még a Kaiserslauternnek és az 1860 Münchennek is van esélye a kiesésre. A 'kis' München évek óta vergődik, de az, hogy a 'lautern esetében még az utolsó körnek is van szerepe a kiesést illetően, az több mint meglepő és szomorú egyben.

5.000 Forint Ingyen Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Hamburg-Wolfsburg (4 büntetőlap felett AH)
    1.80 Bet365