Bundesliga: Hamburg vagy Wolfsburg? Csak egy maradhat!

Az utolsó kör második részére maradt a meccs, amely a legfontosabb talán mind közül. A kiesési rangadó, ahol a Hamburg a Wolfsburgot fogadja. A vesztes vélhetően osztályozót játszik, bár van olyan forgatókönyve a fordulónak, hogy mindkét együttes megússza az osztályozót. Minden további kiderül a 'cikkbű'.

1. FC Köln - Mainz 05

A Mainz a Frankfurt elleni sikerrel biztosította a bennmaradást, így az utolsó körben tét nélkül lép pályára Kölnben. A Kecskések a 7. helyről várják az utolsó kört:

• Ha nyer a Köln (és a Freiburg kikap Münchenben), akkor EL-főtáblás.

• Ha ikszel, akkor marad hetedik, és EL-selejtezős lesz. Kivéve, ha a Bréma nyer Dortmundban, de valószínűleg nem fog.

• ha kikap, akkor vélhetően a Köln lecsúszik az EL-ről, hisz ha a Gladbach otthon veri a Darmstadtot, akkor a Gladbach beelőzi az Erster FC-t.

Szóval legalább egy pont kell a Kölnnek az EL-hez, de a győzelem lenne az igazi. Jó kérdés, mennyire akarja a Köln azt az EL-t. Ha nem akarná, akkor lazán szopik például Dortmundban, vagy a Hoffenheim ellen, de ezeket a nem könnyű meccseket is ikszre mentette. Nem mernék erre a találkozóra fogadni, de a Mainz talán múlt héten lezárta a szezont. Becsületből persze odaáll a Köln elleni találkozóra, de nagy valószínűséggel ki fog kapni. Persze erre nem szabad fogadni!

Hamburg - Wolfsburg

A meccs, amely az osztályozóról dönt. A Hamburg 35 ponttal jelenleg osztályozós helyen áll, előtte a Wolfi 37 egységgel, és szintén 37 egységgel áll az FCA is, amely még szintén cidrizhet. Viszont a HSV szempontjából a képlet egyszerű, mert csakis akkor mozdul el az osztályozót jelentő 16. helyről, ha nyer. A HSV esetében az iksz most vereséggel egyenértékű. Ez persze azt is jelenti, hogy a Wolfinak az iksz egyet jelent a győzelemmel, pontosztozkodás esetén ugyanis a HSV a Wolfsburg mögött marad. Ez tehát a meccs, amelyre mindenki kíváncsi, itt tényleg minden momentum számít.

A 2.60-3.50-2.70-féle oddsok is jelzik, a döntetlenre kevesebb a sansz, pedig simán benne van. Miért ne lenne? Grafe fújja a meccset (Barca-PSG-t vezette), szóval ott a fűszer, a 4 büntetőlap felett AH tipp egy ilyen meccsen 1.80-ért, egy ilyen spori mellett, egyszerűen rossz line, amit ki kell használni. A Hamburgnál Lasogga, Nico Müller, Hunt, Adler, Diekmeier, Djorou is hiányzik. A Kicker által jósolt Janijcic-Jung-Jatta trió a középpályán elég viccesnek tűnik, és én biztos vagyok benne, hogy Gisdol ilyen formában nem is küldi pályára egyszerre mindhárom spílert. A Wolfsburgnál Bruma és Bazoer nem bevethető.

Fogalmam sincs, melyik csapatnak jön ki a lépés. A Hamburg játszik otthon, ami előny, viszont picikét erősebbnek tűnik a Wolfsburg. Gomezre azért lehet játszani, Didavi bármikor villanhat, a Hamburgnál vagy csapatként működnek a srácok, vagy jöhet az újabb osztályozó. Gólokra, végeredményre nem mernék tippelni, a 4 lap felett AH 1.80-ért viszont elég jónak tűnik.

Sebastian-Jung-Wolfsburg-003

Sebastian Jung nem játszik a Hamburg ellen.  Fotó: Mitch Gunn/Shutterstock.com

Hoffenheim - Augsburg

A hazai csapatnak elméletileg van esélye a 3. helyre, mert elméletben van olyan, hogy a Dortmund otthon nem veri el a Brémát, itt pedig a Hoffenheim győz. Viszont azonos pontszámnál a gólkülönbség dönt, ami most a BVB-nél +31, a Hoffenheimnél +27. Ezért is sajnálhatja a Nagelsmann-csapat, hogy 5:0-nál nem koncentrált, és 5:3-ig visszaengedte múlt héten a Brémát. Tegyük fel, nyer a Dortmund és a Hoffenheim is. Nehéz elképzelni, hogy a BVB ne tegyen közé 2-3 gólt (ismerve a Bréma stílusát és védekezési hatékonyságát), és azt is nehéz elképzelni, hogy a Hoffenheim megtömje az FCA-t. Már csak azért is, mert az FCA még éles, utolsó 5 bajnokiját tekintve csak egyszer hagyta el vesztesen a pályát.

Egyébként, ha a Hamburg elveri a Wolfsburgot, a Hoffenheim pedig elveri az FCA-t, akkor a Wolfsburg és az Augsburg között a gólkülönbség rangsorol, szóval, ha ki is kapnak ezek a csapatok (Wolfi és FCA), nagyon nem mindegy, hogy milyen arányban.

E. Frankfurt - Lipcse

Május 27-én a Frankfurt a Dortmund ellen játszik a DFB Kupa fináléjában. Mióta a Gladbachot kiverte egy nem akármilyen meccsen, azóta bajnokin - mint egy divatos pornósztár - sorozatban szopik. Hoffenheim ellen 1:0, Wolfsburg ellen 2:0, Mainz ellen 4:2. Bundás együttes a Frankfurt, a Wolfsburgnak simán eladta a meccsét, legutóbb a Mainz ellen egy HT/FT fordítást is meghúztak, sőt a félidei 0:1 után még volt 0:2 is, hogy aztán innen 4:2 legyen a vége. Ami a Lipcsét illeti, a Bayern elleni 5:4-es zakó nem volt épp hétköznapi. Ugyanakkor a Lipcse (is) tét nélkül játszik, viszont egy gyönyörű szezont lehetne megkoronázni egy győzelemmel. A Frankfurtból senki sem akar lesérülni, nem is lenne jó dolog, mert így is vannak páran, akik nem játszhatnak a BVB elleni fináléban. Aztán vélhetően a Lipcse focistái sem szeretnék a nyarat rehabilitációval tölteni, így nem is hiszem, hogy túl durva csörte lenne a két együttes között. Benne van egy laza hangulatú sörmeccs-féle 4-5 gólos találkozó is, meg egy olyan 0:0 is, ahol még lövés sem talál kaput. Hiába a Lipcse-Bayern 4:5, inkább a 0:0 felé indulnék. A Frankfurtnak a DFB Kupa finálé, a szezon legfontosabb meccse még hátra van, a Lipcse pedig vélhetően a Bayern elleni 4:5-tel érdemben letudta az idényt. Nem egy határozott tipp, de nálam a 3 gól alatt opció játszik 1.82-ért.

Eintracht-Frankfurt-szurkolok-001

A frankfurti szurkolók koreográfiája. (Fotó: Dirk Ingo Franke / Flickr)

Bundesliga II helyzetjelentés

Ami a Bundesliga II-t illeti, úgy néz ki, a Stuttgart és a Hannover zár az első két helyen, és jön vissza a legjobbak közé. A Braunschweig minimum a 3. helyen zár, így legrosszabb esetben osztályozót játszik (a Hamburg, Wolfsburg, Augsburg trió valamelyikével). Egyébként a Braunschweig elméletileg a Hannovert befoghatná, de ahhoz a Hannovernek ki kellene kapni (a már tét nélkül focizó Sandhausen ellen), és ezzel egyidőben a Braunschweignek lehetőleg 6-8 góllal kellene elverni a már kiesett Karlsruhét. Van még számolgatni való, de azért nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a másodosztályból visszatér a Stuttgart és a Hannover, osztályozót pedig a Braunschweig játszik. A Bundes II-ből pedig a már biztosan távozó Karlsruhe mellett még a Kaiserslauternnek és az 1860 Münchennek is van esélye a kiesésre. A 'kis' München évek óta vergődik, de az, hogy a 'lautern esetében még az utolsó körnek is van szerepe a kiesést illetően, az több mint meglepő és szomorú egyben.

Tipp: Hamburg-Wolfsburg (4 büntetőlap felett AH) @ 1.80 Bet365 helyes

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősen!


Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások, legyél te az első!

Regisztrálj vagy jelentkezz be a hozzászóláshoz!