Ötödik fordulójához érkezik szombaton a Merkantil Bank Liga idei kiírása. Az aktuális játéknap felhozatalából számunkra az egyik legkecsegtetőbb fogadási értékkel a Szeged mostani párharca rendelkezik, hiszen a szezont jól kezdő dél-alföldiek az NB3-ból frissen feljutott BVSC otthonába látogatnak, s minden esélyük megvan arra, hogy továbbra is veretlenek maradjanak az idei pontvadászatban.

2023 aug 19. 17:30

Magasabb fordulatszám kell a BVSC-től

Annak ellenére, hogy a szezont győzelemmel kezdte a másodosztályba 22 év után ismét feljutott BVSC-Zugló együttese, mégsem mondható, hogy jó formában lenne Urbán Flórián együttese. A fővárosi klub ugyan meglepetésre a nyitókörben 1:0-ra legyőzte a Haladást, ám azóta sorozatos vereségekbe szaladt bele a vasutas egylet. Az igazsághoz azt is hozzá kell tenni, hogy csupa olyan riválisokkal mérkőztek Hidi Patrikék, akik meglehetősen jól kezdték az idei pontvadászatot.

Elnézve a tabellát az újonc számára nem szégyen kikapni a Győr-Budafok-Soroksár triótól, akik perpillanat mindannyian dobogós helyen tanyáznak. Ahogy korábbi cikkünkben számítottunk rá, a Rába-partiak simán nyertek ellenük (4:0), míg a Soroksár a Szőnyi útról tudta elhappolni a pontokat (1:2). Legutóbb pedig az aktuális második Budafok fektette két vállra a BVSC-t (2:0). Pechükre ezúttal az a Szeged érkezik hozzájuk a XIV. kerületbe, akik szintén jól kezdték meg a 2023-2024-es szezont.

Két döntetlen után ismét nyerni szeretne a Szeged

Pazarra sikeredett a mostani szezon első két fordulója a Szeged számára. Előbb Kazincbarcikán nyertek a kék-feketék (0:1), majd a második fordulóban a Vasast gyűrték le egy hihetetlenül fordulatos meccsen (4:3). Ám bánatunkra a 100%-os mérleg aztán Ajkán megszakadt egy igen gólínséges meccsen (0:0), s legutóbb pedig a Gyirmóttal kényszerült pontosztozkodásra Alexandar Stevanovic legénysége (1:1). Látható, hogy a BVSC-hez hasonlóan a Szeged számára sem a legkönnyebb sorsolás jutott a szezon elejét tekintve, ám a dél-alföldiek kerete, illetve lehetőségei jóval meghaladják az aktuális rivális fővárosi klubét.

Míg a BVSC-nél a legfőbb álom az NB2-es tagság megőrzése, addig a Szegeden a szurkolók nagyrésze bizakodik, hogy a mostani csapatban van annyi potenciál, hogy óriási meglepetésre felkerüljenek az élvonalba. Ezt az elképzelést látszik erősíteni, hogy az együttes a héten leigazolta Márkvárt Dávidot, akit utoljára még tavasz elején láthattunk az élvonalbeli Vasas színeiben. Az egykori válogatott középpályás komoly NB1-es múlttal rendelkezik, s másodosztály szintjén nagyfokú erősítést jelenthet a Szeged számára. Rutinja még stabilabbá teheti az alföldiek középső szekcióját.

Biztosított opcióval fogadunk a Szeged győzelmére

Bizonyára érzékeltétek, hogy igen döcögősen indult számunkra a Merkantil Bank Liga idei szezonja. Sajnos az idény elején rendkívül nehéz felmérni, hogy a nyáron mennyire erősödött, avagy gyengült meg egy csapat, s ennek megfelelően számos kellemetlen meglepetésbe futottunk bele, elég ha csak a Honvéd Kozármisleny elleni hazai vereségét nézzük, avagy a most tárgyalt Szeged 0:0-ás döntetlenjét Ajkán.

Pont ezen kezdeti buktákból fakadóan igyekszünk óvatos mezsgyén mozogni a másodosztálybeli fogadások világában. Talán azzal nem lövünk mellé, ha az eddig eltelt mérkőzések alapján, a bukikkal egyetemben a sokkal jobb kondíciókkal bíró Szegedet favorizáljuk. A BVSC ugyan hazai pályán magához képest két jó meccset zárt, hiszen legyőzték a Szombathelyt, illetve a Soroksár is megszenvedett a Szőnyi úton. Viszont az eddig látottak alapján levonható az a következtetés, hogy a fővárosi gárda aligha fog az NB2 középmezőnyében végezni. Hiába igazoltak NB1-es rutinnal rendelkező playereket Hidi és Mitrovic személyében, a keret tudása valahol az NB2 és NB3 között mozog.

Ezzel szemben a Szeged nehezen verhető ellenfél. Az idei szezonban még senkinek sem sikerült elkapnia őket, ráadásul a Vasas meg is égett ellenük, míg a Gyirmót és az Ajka - akik tavaly nagyot mentek - csupán remizni tudott velük. Amondók vagyunk, hogy itt most igazán nagy meglepetés lenne, ha a BVSC mindhárom pontot begyűjtené. Egyértelműen blama lenne ez a szegediek részéről. Az NB2-es csapatok rapszodikus mivolta okán a vendégek sima kimeneteles sikerét inkább a draw no bet piacon biztosítjuk, kizárva ezzel egy esetleges döntetlen okozta tétvesztést. Reményeink szerint ezúttal zöldül, s nem borul majd a papírforma.

  • Bvsc-Zuglo - Szeged tipp

    DNB Szeged
    Bet365
    1.57

Számlanyitási ajánlat: Fogadj 10£ értékben és 30£ ingyenes fogadást kaphatsz

Tegyél meg egy £10-os tétet és kapj £30 értékű ingyenes fogadást, amikor csatlakozol a bet365-höz. 

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés