Egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a Real Madridra nehéz hetek várnak, de majd csak a következő időszakban derül ki, hogy mennyire lesz nehéz. A Cádiz ellen elvileg simán nyerni kéne, de jelen helyzetben még ez sem olyan biztos. 

2023 nov 26. 18:30 Közvetítés: Unibet

Real Madrid: Ancelottiék egyre nagyobb bajban

A szezon nem kezdődött jól a Real Madrid számára, hiszen Thibaut Courtois és Éder Militao is hosszú időre kidőltek, legkorábban tavasszal lesznek bevethetőek. Kellett egy új kapus, ezért Kepára esett a választás, aki szintén megsérült. Korábban a válogatt szünet utánra várták, de Ancelottiék óvatosak vele, valószínűleg megvárják a Napoli elleni BL-találkozót. Október végén érkezett a hír Aurélien Tchouaméniről, akinél fáradásos törést állapítottak meg, legkorábban januárban térhet vissza. 

Ezzel már minimum három olyan játékos hiányzott a keretből, akivel kezdőként számol Ancelotti, de a válogatott szünet újfent nem kímélte a királyiakat. Vinícius Júniornak szakadás van a combizmában, ami azt jelenti, hogy 2-3 hónap pihenő vár rá, legkorábban a Bajnokok Ligája tavaszi egyenes kieséses szakaszára térhet vissza. Eduardo Camavinga esetében is súlyos sérülésről beszélnek, ugyanis elszakadt a játékos jobb térdének oldalszalagja, ami szintén 2-3 hónapos kihagyás jelent. 

Cadiz Real Madrid
Toni Kroos (Fotó: Ringo Chiu/Shutterstock.com)

Ha az egész keretet és az aktív rotációt nézzük, akkor 1 kapusa és 14 mezőnyjátékosa maradt a Real Madridnak. Azzal sem árt számolni, hogy spanyol lapértesülések szerint, ugyan Jude Bellingham sérülése szépen gyógyul, de Carlo Ancelotti az esetében sem fog kockáztatni. Arda Güler még sérüléssel bajlódik, Dani Ceballos szintén nem 100%-os, ami pedig tetézi a problémát, hogy hiába tér vissza következő héten Bellingham és Kepa, velük is csak 2 kapus és 15 mezőnyjátékosa lesz a csapatnak. 

A december-január periódust viszont a Vinícius - Camavinga - Militao - Courtois - Tchouaméni ötös nélkül kell megcsinálni úgy, hogy Luka Modric és Toni Kroos már nem bírja az ilyen sorozatos terhelést. Modric ugyan a játékpercekre panaszkodott, most minden bizonnyal megkapja azokat, de az már tavaly is érződött - Ancelotti is látta -, ha folyamatosan sokat játszik, az a teljesítmény rovására megy. 

Rengeteg mérkőzés, kezdésnek a Cádiz következik

Amikor egy keret olyan terhelésnek lesz kitéve, mint a Real Madrid (72 nap alatt minimum 13, de inkább 14-15 mérkőzés), akkor ilyen szűkös keret esetében elkerülhetetlen lesz a további sérülés. Nem lepődnénk meg, ha Ancelotti kényszerből lehetőséget adna a Castillából érkező játékosoknak is, ugyanis teljesen elfogyhat a csapat februárra. A Cádiz lesz a hétvégi ellenfél a válogatott szünet után, ami manapság annyira nem fekszik a fővárosiaknak:

  • szeptemberi válogatott szünet után: Sociedad (2:1)
  • októberi válogatott szünet után: Sevilla (1:1)

Mindkét mérkőzésen kaptak gólt, egyiken sem remekeltek, Sociedad majdnem legyőzte őket, ha jobban koncentrálnak az első félidőben, akkor nyerhettek volna. A Sevilla ellen is csak döntetlenre futotta, szerencséjük, hogy a Cádiz a liga egyik legrosszabb csapata. Azonban hazai pályán nehéz őket legyőzni, most pedig ők is érzik, hogy ezen a mérkőzésen lehet keresnivalójuk.

  • Cadiz - Real Madrid tipp

    Cádiz +1 góllal (AH)
    Unibet
    2.00

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés