Vasárnap hajnalban sor kerül egy régóta várt bokszmeccsre Gennady Gennadyevich Golovkin és Canelo Álvarez között. A veretlen kazah Golovkinnél van egy rakás öv, de ez az összecsapás sokkal többről szól, mint néhány világbajnoki cím, mert ahogy a mexikói Canelo is fogalmazott, a győztes lesz korunk egyik legjobb bokszolója!

Nincs trash talk, nincs cirkusz

Világméretű felhajtás nem övezi a bunyót, amit már a bejelentésnél is lehetett sejteni. Canelo pontozással nyert Julio Cesar Chavez Jr. ellen, és egyszer csak megjelent a kijelzőkön a kazah zászló, Golovkin pedig belépett a ringbe. A mexikói úgy hívta be, hogy "te következel, barátom". Sehol egy fook Golovkin, sehol egy ízesebb beszólás, ezek a srácok a bunyóra koncentrálnak, nem úgy mint Mayweather és McGregor cirkusza esetében történt. A fogadóirodák nem igazán tudják eldönteni, hogy végigmehet-e a mérkőzés (1.80 hogy igen, 1.90 hogy nem), de Golovkint tartják az esélyesebbnek (1.60), viszont Canelo sem nevezhető underdognak 2.30-ért. Kiegyenlített erőviszonyok, nehéz tippelni, de pont ez a jó, lehet értelmes szorzókat fogni!

Canelo GGG

Tapasztalatból nincs hiány

Ahogy a fenti képen látható is, Golovkin nyolc évvel idősebb, nem véletlenül mondja sok szakértő, hogy ha néhány évvel korábban jött volna létre az összecsapás, akkor más lenne a dolog fekvése, mert mostanra a kazah megkophatott erőben. Az erőt nem is kell ecsetelni mennyire fontos az ő esetében, elég csak megnézni, hogy 37 meccséből 33 KO-győzelemmel végződött. Legutóbb "csak" pontozással nyert, és emiatt is gondolhatják ellenzői, hogy gyengébb lett, de ez közel sem ilyen egyszerű. Canelo fiatalabb kora ellenére sokkal több meneten és profi bunyón van túl, de azért ellenfelét sem kell félteni. Golovkin 11 évesen kezdett el öklözni, és elég tekintélyes mérlege van az amatőr időszakból is (345 győzelem és csak 5 vereség, a mexikói esetében ez 44-2). Ezek fiúk lényegében mindent láthattak már a ringben, amit csak lehet.

Ütőerő Vs kontrabunyó

A kazah legfőbb erénye az ütőereje, ehhez jó lábmunka társul, és domináns boksz. Jól tereli az ellenfeleket, és pont a neki megfelelő ütőtávon tartja őket. A védekezése nem a legjobb, de minden téren tökéletes bokszoló még nem született. Sokak szerint nem bírja az ütéseket, ezt akár videókkal is lehetne cáfolni. Fizikailag, állóképességben mindig kifogástalan, ahogy Canelo is, aki gyors és technikás kombinációkat üt, sebességbeli előnye is lehet a kazahhal szemben, és bár komplex harcos, tehát akár dominálni is tud, akkor van igazán elemében, ha kontrabunyóra van lehetősége. Ebből adódik, hogy a védekezése is jobb, mint a nagyütő kazah ellenfelének, viszont a lábmunkája nem túl erős, ami miatt akár ez a meccs is elmehet neki. Ott állni egy pofozógép előtt, nem túl szerencsés.

Kihordja lábon a GGG-bombákat?

Azt hiszem a találkozó két kulcskérdése, hogy Golovkin ütőereje tényleg megkopott-e, és hogy Canelo mennyire fogja bekapni/bírni az igazán erős ütéseket. Itt jöhet képbe a gyenge lábmunka a mexikóitól, és hogy ekkora ütőerővel nem találkozott eddigi karrierje során. Kettőség van az emberben a tippelés kapcsán, nem véletlenül várják ennyire a bokszrajongók a meccset, mert a szorzók nem tévednek. Kicsivel esélyesebb Golovkin, de simán benne van, hogy Canelo meglepi. Ha pedig egyenlőre vesszük az esélyeket, akkor az ésszerű döntés a nagyobb szorzóra, tehát Canelóra fogadni. Mivel két nagyon képzett, és jó ökölvívó fog összecsapni, ezért nem véletlen, hogy sok helyen pontozást várnak, de én az ilyen korszakos összecsapásoknál mindig arra tippelek, amit látni szeretnék. Drámát, fordulatokat, és kiütéses győzelmet valamelyik féltől.

Parlay bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Nem megy végig a küzdelem
    1.90 Bet365