Az olasz bajnokságban a harmadik pofonjába szaladhat bele a Juventus zsinórban. Ha ezt kiegészítjük az Inter elleni döntetlennel, akkor kijelenthető, hogy valami nem stimmel a torinói sztárcsapatnál. Idén csak a BL-re koncentrálnak?

Megint egy kétarcú olasz klub

A Milan kapcsán már beszéltünk a kétarcúságról, hogy a Bajnokok Ligájában nem megy nekik, ellenben az olasz ligában holtversenyben az élen állnak. A Juventus épp az ellenkezője a milánói riválisnak: a BL-címvédőt legyőzték, továbbjutás meglett, mindössze az a kérdés, hogy első helyen-e, vagy a Chelsea megelőzi őket. Az olasz ligában viszont érezhetően nem megy nekik. 

Nem tudnak felpörögni, támadójáték akadozik, amiről már Allegri is beszélt. A különböző szakértői felületeken elemzések foglalkoznak azzal, mi lehet a gond, én ezeket összesítve úgy látom, hogy a támadók nem képviselnek minőségi szintet. Ahogyan az Inter, úgy a Juventus is egy sztártámadót veszített, de nem tudták érdemben pótolni őket. Vészmegoldáshoz nyúltak, de egyelőre ez a torinóiak esetében nem működik. 

A gólok ugyan megoszlanak a Juventusnál, de nincsen domináns játékosuk, aki egymaga el tudna dönteni egy találkozót. Ez még önmagában nem is lenne probléma, ha csapatként sok helyzetet dolgoznának ki, de a Juventus a középmezőnybe tartozik a kidolgozott akciók, illetve a kaput eltaláló lövések esetében is. A mérkőzések többségében visszaköszön az Allegri-korszak korábbi jegyei: gyötrelmes 1-0-ra megnyert meccsek. 

Elérkezett a Fiorentina időszaka?

Tavaly nyerni tudott Torinóban a Fiorentina, erre az olasz bajnokságban utoljára 2008-ban volt példa. Elfigyelve Allegri csapatának sebezhetőségét, most is lehetőség nyílik egy Fiorentina sikerre. Vincenzo Italiano nyáron érkezett a Speziától - akikkel 15. helyen végzett a bajnokságban -, egyelőre felemás edzőként a teljesítménye a klubnál, de nem lehet őt egyértelműen leírni. 

A Fiorentina képes jobb védekezésre, igazán komoly leolvadásuk az Inter és a Roma ellen volt (egyaránt 3-1-re kaptak ki), de mindkét mérkőzésen kiállítottak tőlük egy-egy játékost. Azt gondolom, hogy a Juventusnál jelenleg a Bajnokok Ligája élvez priorítást, jobban is játszanak az európai kupaporondon. A kettős terhelésre ez a keret nem áll készen (elsősorban a támadókra gondolok), emiatt vélem úgy, hogy meglepetést okozhat a Fiorentina. 

  • Juventus - Fiorentina Tipp

    Juventus 1,5 gól alatt
    1.75 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org