Ole Gunnar Solskjaer kirúgva, mostantól elindul felfelé a Manchester United? Kivették a féket a csapatból, innentől nincs megállás? Tényleg csak Solskjaer lett volna a gátja a fejlődésnek?

Ronaldo újra a csúcson?

Célt ért a Solskjaer-hadművelet, sikeresen kirúgatták a norvég edzőt a Manchester United játékosai. Elvileg Zinedine Zidane érkezhet, aki több játékossal is jó kapcsolatot ápol, de egyelőre még Michael Carrick veszi át a klub irányítását. Mit várhatunk az egykori manchesteri játékostól? Rögtön jönnek a győzelmek is? Azért szerintem annál mélyebb a probléma, mintsem annyi megoldaná, hogy Solskjaert elküldik. 

Az, hogy nyáron olyan játékosok érkeztek, mint Cristiano Ronaldo, Raphael Varane vagy Jadon Sancho, az kiváló, erős a keret, de most már kéne egy komolyabb taktika, aminek kidolgozása időbe telik. Le kell fektetni az alapokat, lehetőleg Ronaldo köré építeni a csapatot, hiszen belőle csak akkor lehet a legtöbbet kihozni, ha mindenki "neki dolgozik". A portugál klasszis a gólgép ebben a keretben, tőle lehetne várni a megoldást a kritikus helyzetekben.

Az már egy másik kérdés, hogy önmagában elég lesz-e az, hogy Ronaldo újra csúcsformába kerül? A Juventusnál is rugdosta a gólokat, de az eredmények nem jöttek. Bizonyos játékosok formán kívül vannak, akadnak olyanok, akik kezdők lennének, de sérüléssel bajlódnak (Varane vagy Pogba, de Shaw és Cavani hiánya is érzékeny veszteség lehet), így pedig nehéz építkezni, főleg egyik napról a másikra eredményeket elérni. 

Emery és a nagyobb csapatok

Ha Unai Emery, akkor általában a BL-bukás jut eszünkbe (Barcelona - PSG 6:1), illetve az EL-sikerek. Óriási a kontraszt a spanyol trénernél, ugyanis neki a második vonalas kupák fekszenek, míg a Bajnokok Ligájában rendre szenvedni szokott. Amikor a legjobb edzők és legjobb csapatok jönnek szembe, akkor nincs meg az a magabiztosság, mint mondjuk az Európa-liga küzdelmei során. 

Hiába, hogy itt egy kiváló lehetőség Emery és a Villarreal előtt, nem érzem azt, hogy ezt képesek kihasználni. Nem azért, mert a Manchester United jó játékot képviselne jelenleg, hanem azért, mert a spanyolok nem hiszik el, hogy nyerhetnek, Emery meg ezt képtelen velük elhitetni. Lehetséges, hogy én vagyok nagyon szigorú vele kapcsolatban, de azt látom, hogy egy másik edzővel ez a Villarreal most simán fogná a MU-t. 

Ki szerez több gólt?

Eddig egyetlen komoly ellenfele volt idén a Villarrealnak hazai pályán: az Atalanta. Tőlük kaptak két gólt, maradjunk annyiban, hogy ők nem fogják tartani az olyan csapatok támadósorait, ahol Ronaldóhoz fogható támadók futkároznak. Valószínűleg ez lenne a terv - masszív defenzív játék -, de nehezen tudom elképzelni, hogy ezt megvalósítják. A spanyolok előnye ugyanakkor, hogy a Manchester United védelme szintén nem túl acélos. 

Carrick majd próbál óvatosabb játékot felvázolni, de két nap alatt nem fognak működő védekezést összerakni Manchesterben. A spanyoloktól kellenek a gólok, mert a továbbjutásuk veszélyben, hazai pályán felesleges visszazárni és védekezni. A gólváltás (1.60) mellett így egy Ronaldo találatban is látok fantáziát, "odavágón" már bejött egyszer ez a meglátás (2.33). 

5000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet irodához, akkor egy extra 5000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Villarreal - Manchester United Tipp

    Cristiano Ronaldo gólt szerez
    2.33 Unibet