Elkezdett meccseket nyerni a Chelsea, ami tényleg nagy dolog, mert mélyen voltak. Ezúttal olyan ellenfelük lesz, mely a kiesés elől menekül, egy biztos kezű old school edzővel. Rend, fegyelem és masszív védekezés, ilyen helyzetben kell Potternek varázsolnia. Kapitulátusz?

márc 18. 18:30

Feljavult a gödörbe került Chelsea

Február végén a Tottenham - Chelsea összecsapás előtt ott jártunk, hogy a sérüléshullám enyhítésére eszközölt igazolások sem hoztak túl nagy sikert. Spurs győzelmet vizionálva zártuk a londoni kékeket lehúzó sorokat, ami be is jött, elvesztette azt a rangadót a Chelsea. Aztán történt valami náluk, mert elkezdtek nyerni. Egész konkrétan azóta volt három győzelmük, mindössze egyetlen gólt kapva ezen időszak alatt. Viccelődtünk vele, hogy Potter varázslatra készül, hát lehet tényleg elmondott valami hasznos varázsigét.

Legutóbb az elveszőben lévő Rókákat múlták felül, minden csapatrész adott gólpasszt, miközben inkább a középpályáson voltak eredményesek. Érdekességként fel kell hoznom újfent, hogy Joao Félix valamiféle barátságban lehet a kapufával, mert a Leicester elleni meccsen megint eltalálta. Nem kerestem utána, de úgy rémlik ez már a harmadik, negyedik alkalom lehet, hogy kapufát talál a Chelsea együttesében. Csapat szinten elmondható, hogy három gólt már rég szereztek, szóval Potter valamit kitalálhatott.

Joao Felix - Chelsea 001
Joao Felix szereti a kapufát eltalálni. (Fotó: Vitalii Vitleo/Shutterstock.com)

Keményen küzd az Everton a kiesés ellen

Meglegyintette a kiesés szele az Evertont, melynek tulajdonosai nagyon nem szeretnének kiesést átélni. Ezért aztán egy biztos kezű edzőt hoztak, aki nem flancol az edzésen, a klub körül és a pályán alkalmazott taktikánál sem. Sean Dyche szerint a siker kulcsa egy csapatsportban a csapatban keresendő. Nála nincsenek egyének, csakis csapategység van, ez hozhatja ki őket a gödörből. Nemrég az Aston Villa elleni meccs előtt még azt is taglaltuk, hogy tiltja a sapkát edzésen, mert meccsen sem lesznek sapkában a játékosok.

A stabilitás és fegyelem már az első pillanatokban meghozta a sikert, legyőzték meglepetésként az Arsenalt még február elején. Aztán pár hét múlva újra találkoztak a csapatok, és akkor már a visszavágón az Arsenal múlta felül az Evertont, szóval Dyche szembesült vele, hogy ez kemény küzdelem lesz. Eddig azért jól állnak, és talán nem is a Chelsea ellen kell nekik pontokat szerezniük. De biztosan nem feltett kézzel mennek pályára, ezt már az edzőjük sem hagyná.

Mire fogadjunk a Chelsea - Everton mérkőzésen?

Hiányzók terén már nem is meglepetés, hogy a Chelsea van hátrányosabb helyzetben, egy rakás sérülttel. De valahogy elkezdték jól kezelni ezt a problémát. Nekem ez a tényező és az Everton küzdelme a kiesés ellen fegyelmezettebb játékkal, az underek felé visz. A bet365-nél a 2.5 gólnál kevesebb opció 1.80-as szorzó, de a kiemelt tippeim inkább lapokra vonatkoznak. Kemény a vendég együttes, a hazaiaknál pedig még a támadók is képesek pirosakat összehozni.

március 18., szombat

A cikkben közölt oddsok a(z) Bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 március 16. 12:19 UTC.

  • Chelsea - Everton Tipp

    AH 4 lap felett
    Bet365
    1.80

Számlanyitási ajánlat: Akár 15.000 Ft fogadási kredit

Az új bet365 ügyfelek egy remek ajánlatban részesülhetnek.

Bet365 regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés