A címben szereplő meglátás Maurizio Sarritól származik, aki nem kicsit magasztalta a Chelsea hétvégi ellenfelét. "Erősebbek nálunk, azon dolgozunk, hogy csökkentsük a hátrányunk, de egyelőre van különbség a két klub között. Angliában van egy csapat, ami a többi előtt jár, és ez a Manchester City"' - vélekedett a mester.

Gólerős csatár nélkül

A két csapat játéka hasonló, köszönhetően a két tréner azonos filozófiájának, ami a labdabirtoklásra és passzokra épül. Mindkettő statisztikai mutatóban messze élen jár ez a két alakulat az angol bajnokságban, de ugyanez elmondható a kapura lövésekről is. Nyilván vannak különbségek a taktikában, viszont azt gondolom, hogy a váz hasonló, amit a játékosok tudása differenciál jelentősen. Sarrinak például nincs magabiztos, megbízható csatára, helyette a gólokat inkább Eden Hazardtól várhatják, szélről vagy épp a támadó középpályáról. Londoni oldalon kevesebb játékos tud egyéni megoldások révén eldönteni egy találkozót, miközben a Manchester City-nél többen is képesek nyerő emberré előlépni.

Nem lehet mindenkinél a labda

Mindkét csapat átlagosan 60% felett birtokolja a labdát, és gyors matekolás után kijön, hogy erre most nem lesz lehetőségük. Emiatt a szokásosnál is fontosabb lesz a kevesebbet birtokló számára a középpálya szűrése, illetve a védelemnek is több feladata lesz, mint szokott. Ezen a téren is személyi kérdésekben látok minőségbeli különbséget a City javára. Érdekes helyzetben van a fáradhatatlan N'Golo Kanté, akit nem a megszokott módon "használ" Sarri, több támadó feladatot lát el, mint korábban. Egyes szakértők szerint ehhez Kanténak nincs megfelelő technikai tudása, és sokkal hasznosabb visszavontabb pozícióban. Meglátjuk, hogy dönt ezen a téren a mester, az biztos hogy jó szűrésre szükség lesz a City ellen.

N'Golo Kante (Fotó: CosminIftode / Shutterstock.com)

Ahol minden rendben van?

15 forduló alatt 45 gólt termelt a Manchester City, és mindössze 7-et kapott. Ez az átlagos 3 találat egészen rémisztő lehet az ellenfeleknek. Többen is eredményesek tudnak lenni, és az előkészítés terén is sok helyről érkezhet a gólpassz. Nem sűrűn fordul elő például, hogy a statisztikai oldalakon az assziszt listában egy csapatnál a kapus neve is ott szerepel. Ősszel csak a Lyon tudta meglepni a Guardiola-alakulatot, néhány döntetlent leszámítva lényegében mindenkin átgázoltak. 5 játékosuk is szerzett legalább 5 gólt, és még ennél is többen vannak a meccs legjobbjai érdemet elnyerők, a támadók mellett kiegészülve Fernandinhóval vagy épp Gündogannal.

Fogadási kínálat

Offenzív felek összecsapása várható, így nem csoda, hogy az Unibet a 2.5 gólnál több opcióra csak 1.63-as oddsot kínál. Látok rá esélyt, hogy ez összejöjjön, nyilván mindenkinek személyes kérdés az érték a szorzóban. Végeredményt illetően inkább húznék a Manchester City felé, mert ugyanazon stílusok csatájában ők a jobbak egyénileg. A vendégek sikere 1.90-ért játszható, míg a draw no bet, tehát a döntetlen esetén tét visszajár a City esetében 1.40-es szorzó. Lényegében leírtam itt a végén a papírformát, de egy rangadón azért bármi megtörténhet, ezért én inkább élőben fogadnék a találkozóra.

Fogadj ÉLŐBEN a rangadóra!

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org