A címben szereplő meglátás Maurizio Sarritól származik, aki nem kicsit magasztalta a Chelsea hétvégi ellenfelét. "Erősebbek nálunk, azon dolgozunk, hogy csökkentsük a hátrányunk, de egyelőre van különbség a két klub között. Angliában van egy csapat, ami a többi előtt jár, és ez a Manchester City"' - vélekedett a mester.

Gólerős csatár nélkül

A két csapat játéka hasonló, köszönhetően a két tréner azonos filozófiájának, ami a labdabirtoklásra és passzokra épül. Mindkettő statisztikai mutatóban messze élen jár ez a két alakulat az angol bajnokságban, de ugyanez elmondható a kapura lövésekről is. Nyilván vannak különbségek a taktikában, viszont azt gondolom, hogy a váz hasonló, amit a játékosok tudása differenciál jelentősen. Sarrinak például nincs magabiztos, megbízható csatára, helyette a gólokat inkább Eden Hazardtól várhatják, szélről vagy épp a támadó középpályáról. Londoni oldalon kevesebb játékos tud egyéni megoldások révén eldönteni egy találkozót, miközben a Manchester City-nél többen is képesek nyerő emberré előlépni.

Nem lehet mindenkinél a labda

Mindkét csapat átlagosan 60% felett birtokolja a labdát, és gyors matekolás után kijön, hogy erre most nem lesz lehetőségük. Emiatt a szokásosnál is fontosabb lesz a kevesebbet birtokló számára a középpálya szűrése, illetve a védelemnek is több feladata lesz, mint szokott. Ezen a téren is személyi kérdésekben látok minőségbeli különbséget a City javára. Érdekes helyzetben van a fáradhatatlan N'Golo Kanté, akit nem a megszokott módon "használ" Sarri, több támadó feladatot lát el, mint korábban. Egyes szakértők szerint ehhez Kanténak nincs megfelelő technikai tudása, és sokkal hasznosabb visszavontabb pozícióban. Meglátjuk, hogy dönt ezen a téren a mester, az biztos hogy jó szűrésre szükség lesz a City ellen.

N'Golo Kante (Fotó: CosminIftode / Shutterstock.com)

Ahol minden rendben van?

15 forduló alatt 45 gólt termelt a Manchester City, és mindössze 7-et kapott. Ez az átlagos 3 találat egészen rémisztő lehet az ellenfeleknek. Többen is eredményesek tudnak lenni, és az előkészítés terén is sok helyről érkezhet a gólpassz. Nem sűrűn fordul elő például, hogy a statisztikai oldalakon az assziszt listában egy csapatnál a kapus neve is ott szerepel. Ősszel csak a Lyon tudta meglepni a Guardiola-alakulatot, néhány döntetlent leszámítva lényegében mindenkin átgázoltak. 5 játékosuk is szerzett legalább 5 gólt, és még ennél is többen vannak a meccs legjobbjai érdemet elnyerők, a támadók mellett kiegészülve Fernandinhóval vagy épp Gündogannal.

Fogadási kínálat

Offenzív felek összecsapása várható, így nem csoda, hogy az Unibet a 2.5 gólnál több opcióra csak 1.63-as oddsot kínál. Látok rá esélyt, hogy ez összejöjjön, nyilván mindenkinek személyes kérdés az érték a szorzóban. Végeredményt illetően inkább húznék a Manchester City felé, mert ugyanazon stílusok csatájában ők a jobbak egyénileg. A vendégek sikere 1.90-ért játszható, míg a draw no bet, tehát a döntetlen esetén tét visszajár a City esetében 1.40-es szorzó. Lényegében leírtam itt a végén a papírformát, de egy rangadón azért bármi megtörténhet, ezért én inkább élőben fogadnék a találkozóra.

Fogadj ÉLŐBEN a rangadóra!

Borítókép: Josep Guardiola. Fotó: Kostas Koutsaftikis/Shutterstock.com

20.000 Forint Kockázatmentesen!

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org