Clasica San Sebastian: Tour de France utáni levezetés

Nagy Bence
2018 aug 2. 16:02
Szólj hozzá!

Kerékpár Alejandro Valverde San Sebastian Greg van Avermaet

Sokan egy kevésbé sikeres francia körversennyel a hátuk mögött látogatnak Spanyolországba, ahol vigasztalódnának egy sikeres baszk egynapos szerepléssel. Vannak kifejezett specialistái a San Sebastian-i versenynek, akik most szombaton is a győzelemre törnek. Mollema újra megszerzi az első helyet?

Megint ugyanaz

Kis túlzással, de nagyon hasonló pályát állítottak össze a szervezők az idei San Sebastian-i egynaposra, mint ami tavaly volt. A táv 228 kilométer, emiatt az első két komolyabb emelkedővel nem is foglalkoznék, mert az csak a fárasztás miatt van beépítve. A Jaizkibel (7,5 km és 5,8%) második megmászása lesz az első rész, ahol érdemes támadni annak, aki végig akar vinni egy relatíve hosszú szökést. Az igazán komoly ütést a többiekkel szemben azonban az Alto de Murgilen lehet bevinni. Mindössze 2,8 km és 7,6%, de a kemény része az utolsó 1100 méter. Itt átlagban 12,3%-os a domb, amolyan tavaszi egynapos utánérzés jöhet elő a versenyzőknél. Az ezt követő lejtmenet gyors és technikás, mint ahogyan a hátralévő rész a síkon. Nehéz kanyarokkal spékelték meg a hajrát, sok járdasziget lesz, illetve komoly útelválasztók az utolsó 1500 méteren. Aki nem ismeri a területet, az bajba kerülhet. Nagyon kedvez egy ilyen befutó egy magányos szökésnek.

20.000 Forint Kockázatmentesen!


Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Forint értékű kockázatmentes fogadásban is részesülhetnek.

Regisztrálj itt

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Specialisták

Bauke Mollema eddig egyszer nyerte meg a versenyt, de legutóbb négy alkalomból háromszor végzett dobogón. Ismeri a viadalt, de leszerepelt az idei Tour de France-on. Eddig mindig első tízben végzett, ha indult, de a szezon második fele egyelőre nem alakul jól számára. A holland versenyző legnagyobb problémája, hogy a felkészülését elszúrták, ez pedig hatással lehet a szezon további részére is. Túl korán volt jó állapotban, szezon közepére pedig elfogyott. 

Bauke Mollema. Fotó: Radu Razvan/Shutterstock.com

A regnáló olimpiai bajnok Greg van Avermaet is többségében a top10-ben vagy a környékén végez. Talán az idei útvonal és forma kedvez neki leginkább, hogy valami nagyot alkosson. A francia körversenyen sokáig rajta volt a sárga trikó, hatalmasat küzdött érte. Szakaszt nem tudott nyerni, de megmutatta, hogy mire képes a hegyekben vagy akár egy tömeghajránál is. Ha megtud érkezni egy 5-6 fős csoporttal a végjátékhoz, akkor bizony könnyedén nyerhet gyorsasága révén. 

Szintén érdemes kiemelni az egykori győztes Tony Gallopint. Öt éve nyert a francia, azóta kétszer volt második és egyszer ötödik. Rögtön első indulása alkalmából nyert, nagyon fekszik neki ez az utolsó lejtmenet és a rövid kaptatók is. Miért ne fogadjunk rá? Egyelőre a francia sajtóban sem tudják, hogy pontosan milyen állapotban van a Touron elszenvedett sérülése után. Érdemes várni vele a rajtig, akár egy élő fogadás erejéig is. 

Feltörekvő fiatalság

Rengeteg tehetséges fiatal versenyző részt a Clasica San Sebastianon. Egan Bernal a Sky segítőjeként bebizonyította, hogy mekkora potenciál van benne. Jó eséllyel egy leendő Grand Tour győztest láthattunk a francia körön. Kiválóan megy hegyre, robbanékony, de segítőként ezt nem tudta megmutatni. Az is igaz viszont, hogy ezt ezen a versenyen nem tudja megmutatni. Sík hajrák nem az ő terepe, szóval eléggé esélytelen a győzelme. Honfitársa, Miguel Angel López a Vueltára készül, de előtte beiktat még pár felhozó versenyt, sokat tehát tőle se várjunk. 

Akire viszont érdemes figyelni, az a Touron remeklő Julien Alaphilippe. Pöttyös trikó és szakaszgyőzelmek. Jól ment a hegyekben, sprinteknél a leggyorsabb lehet ebből a mezőnyből, sőt akár egyéni szökés révén is hazaérhet, mivel jó tempómenő és a lejtmenetekben is a legjobbak közé tartozik. Csapattársa Bob Jungels pedig egyéni szökés révén villoghat. 

Egyelőre még szorzók nem kerültek ki, de amint ez megtörténik, frissítjük a cikket!

Tenisz gyűjtő bónusz

Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Hozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI 15.71 %

december

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Tenisz gyűjtő bónusz

  • Nyerjen akár 50%-kal többet gyűjtőivel. Csak új és jogosult ügyfelek számára érhető el.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Kerékpár

Pozzato hozzászólt
Tegnap, 22:14
Hagytam ülepedni a dolgot magamban. A lényeg, hogy jövő év végén kiszáll a kerékpársportból a Sky.

Próbáltam értelmezni, gondolom azt senki sem hiszi el, hogy azért lépnek le, mert Jeremy Darroch és a többi vezető úgy döntött, hogy megnyertek mindent és ennyi elég volt. Egyik pillanatról a másikra ez nem így megy. Ezt a tézisemet támasztja alá a nyári Thomas-ügy
Pozzato hozzászólt
2018 dec 1. 18:54
Akarat!
https://hosszabbitas.hu/kerekpar/es-bringa/petr-vakoc-100-nap-mulva-ujra-ott-tekerek-majd-a-mezonyben

Én megmondom őszintén, mikor mondták év elején a bukását, nem gondoltam, viszontlátjuk majd, szerencsére nem így történt. Remélem sikerül neki a visszarázódás, Quick-Steptől pedig ez példaértékű!
Pozzato hozzászólt
2018 nov 28. 12:12
Szépen leírtam a movistaros dolgokat, de közben utána olvastam és így tárgytalan az egész. Elvileg Landa lesz a kapitány a Girón, utána megy segítőnek a TdF-re Quintanának, aki ott egyedüli vezér lesz. Míg elvileg Valverde megkapja a Vueltát a Girós segítsége miatt, amit Landának nyújt. Akkor ez így el is dőlt. Valamit nagyon ki kell találnia Unzuénak, hogy ebből legalább egy jó er

Kapcsolódó cikkek