Ha felrakod a házat a hazai győzelemre, és valami csoda folytán be is jön, akkor 12 házad lesz a meccs után. De nem indokolja semmi igazán, hogy 12 házad lehet.

A világsztárok tobzódásának némileg ellent mond, hogy a PSG éléről anno Thomas Tuchelt menesztették, aztán alig fél évvel a távozása után, egy mondjuk úgy papíron rosszabb minőségűnek tartott kerettel rendelkező Chelsea-t irányítva, megnyerte a Bajnokok Ligáját. Ez egyfajta bizonyíték arra, hogy a keretbe nem feltétlenül kell minden posztra világsztár, hiszen egy jó edző, kisebb tudású csapattal is sikereket tud elérni. Mauricio Pochettino ráadásul ez utóbbi okfejtést bizonyíthatta volna már a Tottenham élén, de nem tette. Miért lenne jobb egy rakás egoista sztárt irányítva?

Kylian Mbappe (Fotó: Romain Biard / Shutterstock.com)

Az igazolásoknak volt céljuk, érezhetően nyerő embereket, igazi kapitányokat hoztak, és kapásból többet is. Sergio Ramos szerepe nagy volt a Real Madrid sikereiben, a döntő szituációkban védő létére még góllal is tudott segíteni csapatán, és ne legyenek kétségeink, mentálisan is hozzátett az öltözői morálhoz. Hasonlókat elmondhatunk a még mindig fiatal Gianluigi Donnarummáról, nagyon fontos helyzetekben mentette meg az olasz válogatottat a nyáron. Georginio Wijnaldum nyert már Bajnokok Ligáját, és azt hiszem Lionel Messi győztes kvalitásait és irányító szerepét nem igazán kell magyarázni. Kicsit az az érzése az embernek, hogy ez a hajó teljesen simán elmegy vezetőedző nélkül is.

A gondok persze itt kezdődnek, Messi simán megkérdőjelezheti Pochettino döntését, mondván hogy ő sokkal több trófeát nyert élete során, mint az edző. De az is lehet, hogy a lazulós dél-amerikai részlegnek nem fog tetszeni Sergio Ramos keménysége, ami a spanyol élete során mindig a siker kulcsa volt, és nyilván nehezen fogad el más mentalitást. Ezek mind olyan kérdések, amik hosszútávon dőlnek el, és idő kell, mire a klikkesedés és személyes ellentétek felemésztenek egy csapatot. Ez biztos nem a Brugge elleni meccsen fog megtörténni, melyet pusztán egyéni kvalitásaik alapján, igazán összerakott taktika nélkül is gólokkal kellene, hogy verjen a PSG.

Fogadj 25%-os élő nyereménynövelővel

Kövesd élőben az Unibet TV-n az izgalmas sporteseményeket és légy résen, mivel minden héten kijelölt meccsekre 25%-os élő nyereménynövelővel köthetsz fogadást.  

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Club Brugge - Paris SG Tipp

    Legalább 5 kaput eltaláló lövése lesz a PSG-nek
    2.10 Unibet