Küzdősport UFC Conor McGregor The Ultimate Fighter

Conor McGregor bunyós showműsorral tér vissza a UFC-be

Dustin Poirier elleni vereségek, botrányok és zaklatási vádak után, az írek legnagyobb sztárja visszatér! Egy harcos reality-ben lesz edző, aminek a vége egy mérkőzés lesz, így szokott legalábbis zajlani többnyire a The Ultimate Fighter nevű műsor.

McGregor nőket zaklat és filmet forgat

Megcsinálta a világra szóló karriert Conor McGregor, talán ő az első MMA-s, akinek világhírnévre sikerült szert tennie. Kellett ehhez egy nagyon jó és sikeres időszak a UFC-nél, ahol technikával és tudással érvényesült, ami mellé hangzatos trash talkot körített. Ezzel aztán eljutott a Floyd Mayweather elleni bokszmeccsig, melynek a felvezetője megrengette a nemzetközi bulvársport sajtóját, és rommá keresték magukat a résztvevők. Volt ugyan kísérlete a UFC-be való visszatérésre, de Khabib Nurmagomedov egyértelművé tette, McGregor már csak egy celeb.

Celebségben is inkább a botrányos vonalat hozza, nem csoda, a trash talk hozta meg számára világhírnevet. Több ízben került azzal a címlapokra, hogy megvert nőket vagy zaklatott idősebb embereket kocsmákban, szóval negatív szenzációvá vált. Nem egy olyan szereplő, akire fel lehet nézni, nem egy követendő sztár, inkább egy ideggyenge szereplője a bulvár világának. Filmet is forgat, aminek Road House lesz a címe és egy 1989-es eredeti akciófilm feldolgozása, Jake Gyllenhaallal a főszerepben.

Megverték a UFC-ben és biciklizés közben

Nem adta azért fel a világsztárrá válás után sem teljesen a UFC-t, mert bizony a bulvárkodás azért hosszú távon nem annyira mély és tartható dolog. Viszont a bulik világából nem nagyon van visszatérés a ketrecbe, ezt 2021-ben megmutatta Dustin Poirier a skótnak, mikor oda-vissza megverte. Ráadásul kiütésekkel, az első és a második menetes győzelmekkel vette el teljesen McGregor kedvét a profi sportba való visszatéréstől. Maradtak tehát újra a bulváros hírek!

Azokból is egészen szánalmasakat hozott össze, elütötte például egy autó, miközben épp biciklizett. Nem volt rest a trash talk királya, és rögtön feltette a közösségi oldalára a sérült tomporáról készült fotót. Nem keveredett bunyóba az autóssal, ami egészen meglepő, sőt a sofőr vitte haza végül. A közösségi média nagy kedvence, sokat emberkedik, gondolkodás nélkül szól be mindenkinek, aztán valószínűleg kijózanodva törli a posztokat. Egy hatalmas káosz McGregor, azzá vált a gazdagság és mértéktelen arcosság következtében.

The Ultimate Fighter új évada McGregorral

Egy ilyen kaliberű ember igazi főnyeremény tud lenni egy reality műsorban, amit nem az irodalmi értekezések visznek előre, hanem a botrányok. Ezért is volt tökéletes választás csapatfőnöknek a The Ultimate Fighter 31. szezonjába. Ez a műsor arról szól, hogy jönnek lecsúszott vagy épp hírnév nélküli, karrierjük elején lévő MMA-sok, és castingolják őket. Nem beszavazó show van, hanem verekedés meccseken, majd két edző választ a résztvevőkből. Így kialakul két csapat, akik küzdenek egymással az egész szezon során, és szépen lassan lemorzsolódnak.

Az évad vége mindig egy UFC-gálának ad meccseket, a döntőbe jutó résztvevők összecsapnak, és általában egész szép karriert is futnak be a szervezetnél. Mellettük az edzők is bunyóznak egymással, valódi tétmeccsen, egyfajta évadlezáróként felfogva. Michael Chandler lesz a másik edző, már régóta akar verekedni McGregorral. A sors fintora, hogy Chandler legutóbbi meccsén szintén Poiriertől kapott ki, csak ő három menetig bírta.

Borítókép: Fotó: Cassiano Correia/Shutterstock, RoidRanger/Shutterstock


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?