Érdekesen alakul Conor McGregor élete, karriere csúcsán túl akarják betolni a streaming világ középpontjába. Ezen dolgozik a Netflix és a UFC, de lehet hogy elkéstek. Hiába mond hangzatos dumákat az ír bunyós, már nem top harcos és nem is lesz már sosem világbajnoki cím közelében. Éppen elhasal a tévés verekedős reality műsorával!

The Ultimate Fighter fájdalmas valóságshowja

Imádják a valóságshowkat az amerikaiak, egész pontosan amikor egy rakás embert bezárnak egy közös légtérbe. Nyilván jól válogatnak szereplőket, ezért aztán folyton vannak viták, a nézők választhatnak, hogy kinek szurkoljanak és a történetet csak terelgetni kell, mert az úgyis alakul magától. Ilyen műsor lenne a The Ultimate Fighter is, amit a UFC talált ki egészen ügyesen. Egyrészt a műsor rengeteget dobott a UFC népszerűségén, másrészt felszívja a kallódó tehetségeket, akikből aztán a szervezet későbbi sztárjai is lehetnek.

Két csapatra oszlanak az első adásban, mindig egy híres UFC-harcos mellé csoportosulva, aki néhány segéddel kiegészülve, edzője lesz a választottjainak. Egy házban laknak, ahol nyilván vannak viták, kielégítve a megszokott reality-vonalat, de minden részben vannak meccsek is, mely után a vesztes kiesik. Mondhatjuk tudásalapú valóságshownak, csak a tudás jelen esetben boksz, jiu-jitsu, kickbox vagy épp birkózás keveréke, tehát MMA összességében. Conor McGregor ezzel a showműsorral tervez visszatérni a UFC-be, ugyanis az évad végén az edzők is össze szoktak csapni, egy hivatalos meccsen.

McGregor önmagát szereti, nem lehet jó edző

A műsorban döntő szerepe van az edzőknek, mert nyilván megy a trashtalk, és ezt imádják a nézők. Vagy úgy helyes, hogy szokták imádni! Mert jelenleg úgy fest, nézettségi adatok terén elhasalóban van ez az évad. McGregor a Netflixen is feltűnik egy több részes dokuban, az népszerű, lehet így együtt már sok a nézőknek az ír és a folyamatos önsztárolása. Az ellenfél edző, Michael Chandler nem is igazán megy bele dumapárbajba.

Ellenben a meccseket az ő csapata nyeri, az eddigi részekben lejátszott háromból három esetben Chandler tanítványa jutott tovább. Az alábbi képen pirossal láthatóak a Chandler-bunyósok, míg a csúnyán elbukó felek kékkel McGregorhoz tartoznak. A hangulatot jól csinálja az ír, nyomja a dumát, de a felkészítésben már nem annyira jó, ha pusztán az eredményességet nézzük. Az lehet a gond, hogy önmagát szereti az első három helyen a legjobban, ezért átadni a tudást nehezen fogja.

Ultimate Fighter ágrajz
Team McGregor vs. Team Chandler ágrajz. Fotó: Wikipédia

McGregor csúnyán veszít több fronton is

Szerepelt már egy korábbi évadban, méghozzá 2015-ben, akkor az első epizódot 622 ezer néző követte. A mostani szezon első részét mindössze 295 ezren tekintették meg, tehát felére csökkent az érdeklődés. Nem csak az évadbeli meccseken, hanem a nézettség terén is veszít McGregor, akit biztosan nem hat meg ez az egész. Ha komolyan gondolja a visszatérést, akkor az Unibet kínálata alapján szoros meccsre van kilátás. McGregor sikere 1.76-os odds, míg Chandler győzelme 2.07-es szorzó a kínálatban.

A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 június 14. 12:17 UTC.

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Conor McGregor. Fotó: Andrius Petrucenia/flickr