Copa América: Hatalmasat esett a chilei szorzó!

Nagy Bence
2019 jún 16. 18:22
Szólj hozzá!

Foci Copa America Japán Chile

A japánok játékoskeretét tudván, most már biztos, hogy pofozógép lesz az ázsiai válogatott Dél-Amerikában? Azért ne írjuk le őket ennyire!

Japán - Chile

Vonatkoztassunk el Japán meghívásának mikéntjétől és koncentráljunk arra, hogy ők is részesei a Copa Américának. Nehéz, de muszáj lesz, mert Chile ellenében akár egy izgalmas mérkőzést is játszhatnak. Japánok részéről ez egy tudatos készülés lesz a jövő évi tokiói olimpiára. A keret nagyobb része 23 év alatti játékos, mindössze öten rendelkeznek válogatottsággal. Nincsen összeszokva a keret, játékosok is különböző klubokból érkeztek. 

Moriyasu kapitány a 4-2-3-1-es rendszerben hisz, labdatartó középpályásokat szeret a keretében tudni, illetve stabil védekezést követel meg. Szeretnek gyors szélsőkkel játszani, akik az üres terültekre futnak be, illetve olyan hátvédekkel, akik gyakorta lépnek fel az oldalvonal mellett, támogatva a támadosákat. Rengeteget futnak, nem csak offenzív játék alkalmával, hanem védekezés esetén is. Ilyenkor az 5-4-1 dominál náluk, próbálnak "tolódni" folyamatosan. 

Kire érdemes figyelni náluk? Kubo Takefusa a Real Madrid játékosa lett június folyamán. A japán Messiként emlegetett fiatal támadó még csak 18 éves, de meghatározó játékosa lett a japán első osztályban szereplő Tokyo FC csapatának. A góljaik 38%-ban szerepelt vállalt (góllal vagy gólpasszal), támadó középpályásként kap szerepet. Akár már nyitómeccsen is hasznára lehet a csapatának, gondot okozva a chilei védelemnek. 

Egy kolumbiai sikerkovács lett 2018-ban a chilei szövetségi kapitány. Reinaldo Rueda az Atlético Nacional vezette Libertadores-kupa győzelemre 2016-ban. Nehéz dolga lesz szövetségi kapitányként, ugyanis a válogatottja előtt komoly elvárások vannak: ők nyerték a legutóbbi két kontinensviadalt, jöhet a triplázás! Rueda rögtön változtatásokat eszközölt, próbálta európaisítani a taktikát. Kellett egy olyan középhátvéd, aki képes felívelni a labdákat (Gonzalo Jara vagy Gary Medel), felhagyott azzal a dogmával, miszerint két "ügyetlen" bekk kell a védelem közepére. 

Ezzel viszont el is érkeztünk a chilei csapat legfőbb problémájához: gyorsaság. Addig oké, hogy Medel középhátvéd lett, magaságbéli hiányát pedig jó helyezkedéssel próbálja egyensúlyozni, de ez kevés. Mivel Rueda elképzelése szerint a szélső védők gyakorta segítik a támadásokat, így a két belső hátvéd 1v1-es szituációkra van kényszerítve egy kontra esetén az ellenfél védőivel szemben. Ezeket a futóversenyeket rendre elbukják. A japán csatárok ráadásul gyorsak, nekik a kontrajáték lesz a legfőbb fegyverük a gólszerzés szempontjából.

Alexis Sanchez. Fotó: CP DC Press/Shutterstock.com

Eléggé behatároltak a képességeik a támadósort tekintve is. Sok múlik majd Alexis Sánchez formáján, aki már évek óta keresi önmagát. Fejjátékban csak Arturo Vidalra számíthatnak Maripán mellett. Gyorsaságból nem lesz hiány, elsősorban a széleken próbálkoznak majd, ahol létszámfölényes helyzetek kialakításával igyekeznek dominálni. Az már egy másik kérdés, hogy a szélekről beívelt labdákra lesz-e érkező középen.

Amint kiderült, hogy a japánok egy fiatal csapatot hoznak, egyből leesett a chilei siker szorzója 1.90-ről 1.42-re. Egyfelől jogosan, másfelől viszont akad jó pár tehetség az ázsiai válogatott keretében, akik most villanhatnak. Nekik az a cél, hogy a jövő évi olimpiai keretet felépítsék, egyesek most játsszák be magukat a keretbe. Nem olyan kutyaütő csapat ez, hogy 3-4 góllal maradjanak alul. Azt is megkockáztatom, hogy betalálnak a chilei kapuba. Könnyedén lehet ebből egy fordulatos mérkőzés.

Borítókép: Arturo Vidal. Fotó: Alizada Studios/Shutterstock.com

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -8.39 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

Copa América 2019

TiB hozzászólt
2019 júl 8. 00:11
ha peru nyer, akkor messi mit szól? ;D

Brazília - Peru 3:1  ;)
csabax hozzászólt
2019 júl 7. 17:38
Azért az mókás, amikor az adócsalás miatt 21 hónap börtönre ítélt Lionel Messi korrupciót emleget.  ;D
butyi hozzászólt
2019 júl 7. 12:57
ha peru nyer, akkor messi mit szól? ;D

Kapcsolódó cikkek