Copa América: Hatalmasat esett a chilei szorzó!

Nagy Bence
2019 jún 16. 18:22
Szólj hozzá!

Foci Copa America Japán Chile

A japánok játékoskeretét tudván, most már biztos, hogy pofozógép lesz az ázsiai válogatott Dél-Amerikában? Azért ne írjuk le őket ennyire!

Japán - Chile

Vonatkoztassunk el Japán meghívásának mikéntjétől és koncentráljunk arra, hogy ők is részesei a Copa Américának. Nehéz, de muszáj lesz, mert Chile ellenében akár egy izgalmas mérkőzést is játszhatnak. Japánok részéről ez egy tudatos készülés lesz a jövő évi tokiói olimpiára. A keret nagyobb része 23 év alatti játékos, mindössze öten rendelkeznek válogatottsággal. Nincsen összeszokva a keret, játékosok is különböző klubokból érkeztek. 

Moriyasu kapitány a 4-2-3-1-es rendszerben hisz, labdatartó középpályásokat szeret a keretében tudni, illetve stabil védekezést követel meg. Szeretnek gyors szélsőkkel játszani, akik az üres terültekre futnak be, illetve olyan hátvédekkel, akik gyakorta lépnek fel az oldalvonal mellett, támogatva a támadosákat. Rengeteget futnak, nem csak offenzív játék alkalmával, hanem védekezés esetén is. Ilyenkor az 5-4-1 dominál náluk, próbálnak "tolódni" folyamatosan. 

Kire érdemes figyelni náluk? Kubo Takefusa a Real Madrid játékosa lett június folyamán. A japán Messiként emlegetett fiatal támadó még csak 18 éves, de meghatározó játékosa lett a japán első osztályban szereplő Tokyo FC csapatának. A góljaik 38%-ban szerepelt vállalt (góllal vagy gólpasszal), támadó középpályásként kap szerepet. Akár már nyitómeccsen is hasznára lehet a csapatának, gondot okozva a chilei védelemnek. 

Egy kolumbiai sikerkovács lett 2018-ban a chilei szövetségi kapitány. Reinaldo Rueda az Atlético Nacional vezette Libertadores-kupa győzelemre 2016-ban. Nehéz dolga lesz szövetségi kapitányként, ugyanis a válogatottja előtt komoly elvárások vannak: ők nyerték a legutóbbi két kontinensviadalt, jöhet a triplázás! Rueda rögtön változtatásokat eszközölt, próbálta európaisítani a taktikát. Kellett egy olyan középhátvéd, aki képes felívelni a labdákat (Gonzalo Jara vagy Gary Medel), felhagyott azzal a dogmával, miszerint két "ügyetlen" bekk kell a védelem közepére. 

Ezzel viszont el is érkeztünk a chilei csapat legfőbb problémájához: gyorsaság. Addig oké, hogy Medel középhátvéd lett, magaságbéli hiányát pedig jó helyezkedéssel próbálja egyensúlyozni, de ez kevés. Mivel Rueda elképzelése szerint a szélső védők gyakorta segítik a támadásokat, így a két belső hátvéd 1v1-es szituációkra van kényszerítve egy kontra esetén az ellenfél védőivel szemben. Ezeket a futóversenyeket rendre elbukják. A japán csatárok ráadásul gyorsak, nekik a kontrajáték lesz a legfőbb fegyverük a gólszerzés szempontjából.

Alexis Sanchez. Fotó: CP DC Press/Shutterstock.com

Eléggé behatároltak a képességeik a támadósort tekintve is. Sok múlik majd Alexis Sánchez formáján, aki már évek óta keresi önmagát. Fejjátékban csak Arturo Vidalra számíthatnak Maripán mellett. Gyorsaságból nem lesz hiány, elsősorban a széleken próbálkoznak majd, ahol létszámfölényes helyzetek kialakításával igyekeznek dominálni. Az már egy másik kérdés, hogy a szélekről beívelt labdákra lesz-e érkező középen.

Amint kiderült, hogy a japánok egy fiatal csapatot hoznak, egyből leesett a chilei siker szorzója 1.90-ről 1.42-re. Egyfelől jogosan, másfelől viszont akad jó pár tehetség az ázsiai válogatott keretében, akik most villanhatnak. Nekik az a cél, hogy a jövő évi olimpiai keretet felépítsék, egyesek most játsszák be magukat a keretbe. Nem olyan kutyaütő csapat ez, hogy 3-4 góllal maradjanak alul. Azt is megkockáztatom, hogy betalálnak a chilei kapuba. Könnyedén lehet ebből egy fordulatos mérkőzés.

Borítókép: Arturo Vidal. Fotó: Alizada Studios/Shutterstock.com

Amerikai álom nyereménysorsolás

Fogadj az Unibetnél legalább 5€ értékben NHL, NBA, NFL vagy MLB-meccsekre, hogy részt vehess a nyereménysorsoláson, és 500€-t vághass zsebre. A heti sorsolásokon tíz játékos fog osztozni az 5000€-s nyereményalapon.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -24.56 %

november

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Amerikai álom nyereménysorsolás

  • Fogadj az Unibetnél legalább 5€ értékben NHL, NBA, NFL vagy MLB-meccsekre, hogy részt vehess a nyereménysorsoláson, és 500€-t vághass zsebre. A heti sorsolásokon tíz játékos fog osztozni az 5000€-s nyereményalapon.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org
 

Copa América 2019

TiB hozzászólt
2019 júl 8. 00:11
ha peru nyer, akkor messi mit szól? ;D

Brazília - Peru 3:1  ;)
csabax hozzászólt
2019 júl 7. 17:38
Azért az mókás, amikor az adócsalás miatt 21 hónap börtönre ítélt Lionel Messi korrupciót emleget.  ;D
butyi hozzászólt
2019 júl 7. 12:57
ha peru nyer, akkor messi mit szól? ;D

Kapcsolódó cikkek