Copa América: Vergődnek Messiék

Bence
2019 jún 22. 21:50
Szólj hozzá!

Foci argentína Copa America katar

Argentína pocsék eddig a kontinenstornán. Lesz-e valami változás az utolsó csoportmeccsre? A győzelem kötelező, minden más eredmény oltári szégyen lenne számukra. 

Argentína - Katar

Lionel Scaloni azt nyilatkozta a Copa América előtt, ha megnyerik a tornát, akkor visszavonul. Ez a veszély egyelőre nem fenyegeti őt, mivel borzalmas teljesítményt nyújt irányítása alatt (is) az argentin válogatott. Ez nem meglepetés, számítottunk rá, arra viszont nem, hogy ennyire rosszak lesznek. Két mérkőzés, egy nyamvadt büntetőből elért gól. Koncepció teljes hiánya, Messi lassan játékos-edző lesz (újból), ami nem biztos, hogy kifizetődő. 

Jelen állapotában ez a keret nem sokat ér, de felmerül a kérdés, hogy van-e több ebben a csapatban? Lehetne keresni a felelősöket, az viszont biztos, hogy óriási változások és hatalmas szerencse szükségeltetik az Albiceleste számára, hogy ebből egy elődöntő legyen. Döntőről már lassan álmodni is felesleges. A helyzet az, hogy kötelező legyőzni Katart. Az sem mindegy, hogy mennyivel, ráadásul közben figyelni kell a csoport másik mérkőzését. 

Lionel Messi (Fotó: A.RICARDO / Shutterstock.com)

Paraguay jelenleg a csoport második helyén áll, úgy játszanak Kolumbiával, hogy Falcaóék már biztos továbbjutók. Könnyen megeshet, hogy azt a meccset leadja a kolumbiai válogatott, magyarán nagy valószínűséggel csak a harmadik hely maradna Messiéknek. Mi a teendő? Minél több góllal kéne verni azt a Katart, amely megszorongatta Kolumbiát és döntetlent játszott Paraguay ellenében. Minimum két góllal kéne nyerni, ebben az esetben viszont Brazília jönne a negyeddöntőben (mivel harmadik helyen kerülnének tovább, ha Japán nem nyeri meg az utolsó mérkőzését 4-5 góllal).

Scaloni helyzete tehát közelít a reménytelenhez. Azzal járnának a legjobban, ha nyernének és második lennének Paraguay pontvesztése miatt. Ebben az esetben Venezuela lenne az ellenfél, majd Brazília az elődöntőben. Felesleges azonban ennyire boncolgatni ezeket, mert jelen helyzetben még Katar legyőzése sem biztos. Scaloni fél. Egy 4-4-2-es rendszert erőltet, hogy ne fussanak át az ellenfelek rajtuk. Az első mérkőzéshez képest, lecserélt négy játékost. Lett valami változás? Semmi. 

Ángel di Maríát levették a kolumbiai játékosok, megmozdulása sem volt, de Paraguay ellenében sem volt sok köszönet az ő, illetve Agüero játékában. Messi? Egyedül szenved, de ez csak merő erőlködés. Mi kéne a harmadik mérkőzésen? Gyökeres változás a taktika és a kezdőt illetően. Az már egyértelműen látszik, hogy Pezzella nem válogatott szintű védő (érthetetlen volt Kannemann kihagyása a keretből), de kár lenne egy emberre ráhúzni a vizeslepedőt. 

Mindent egy lapra kell feltennie az argentinoknak. Nincsen mese, folyamatosan támadni és kockáztatni kell, nincsen alibizés. Ezt használhatja ki Katar. Két mérkőzés, két különböző hadrend Félix Sánchez szövetségi kapitánytól. Most is egy támadóval kezdhetnek, kontrákra építenek majd. Ebből összehozhatnak egy találatot (2.12), de talán egy ázsiai hendikepben több érték lehet. Scaloni csapatának támadásépítése és befejezése is egy emberben összpontosul, ez nem jó. Meg kéne osztani a terheket, ha ez nem történik meg, akkor ez egy erőlködős meccs lehet (Katar +2 góllal: 1.58). 

Borítókép: Lionel Messi (Fotó: A.RICARDO / Shutterstock.com)

Üdvözlő bónusz

Az első fogadásod értékével megegyező ingyenes fogadással üdvözöl a Betclic fogadóiroda maximum 100 euró értékig.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org
Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

Bence

ROI -27.08 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Üdvözlő bónusz

  • Az első fogadásod értékével megegyező ingyenes fogadással üdvözöl a Betclic fogadóiroda maximum 100 euró értékig.

Betclic útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Copa América 2019

TiB hozzászólt
2019 júl 8. 00:11
ha peru nyer, akkor messi mit szól? ;D

Brazília - Peru 3:1  ;)
csabax hozzászólt
2019 júl 7. 17:38
Azért az mókás, amikor az adócsalás miatt 21 hónap börtönre ítélt Lionel Messi korrupciót emleget.  ;D
butyi hozzászólt
2019 júl 7. 12:57
ha peru nyer, akkor messi mit szól? ;D

Kapcsolódó cikkek