Copa del Rey: Mennyire veszik komolyan a madridiak?

Nagy Bence
2019 jan 8. 11:17
Szólj hozzá!

Foci Atlético Madrid Real Madrid CF Copa del Rey

Nehéz helyzetben a Real Madrid, amin csak minimálisan segítene egy kötelezőnek mondható győzelem a Leganes ellen. Ez azonban nem lesz egyszerű, ahogyan a másik madridi sztárcsapat dolga sem, ők a Gironához látogatnak. 

Real Madrid - Leganes

Kicsit déjá vu érzése lehet a két klubnak, mivel tavaly is januárban találkoztak a kupában, igaz, akkor egy körrel később. A Leganes ott kiütötte a madridiakat, óriási meglepetésre, bár Zidane számára sosem volt fontos a Spanyol Kupa. Santiago Solarinál viszont prioritást jelenthet az ínséges időkben. A bajnokság elúszni látszik, Ronaldo és Zidane távozásával, pedig a Bajnokok Ligája címvédés is nehézkessé vált, amiben a videóbíró behozatala sem feltétlenül segít majd. 

Maurício Pellegrino sosem volt a támadófoci híve. Ez régebbi állomáshelyen is megmutatkozott, de most a Leganes csapatánál is nagyon látszik. A legkevesebb gólt szerezték a spanyol ligában, labdabirtoklásban sem remekelnek (átlagban 43%), elsősorban a kontrajátékra törekednek. Nem bonyolódnak a játékosok felesleges cselezgetésbe (ebben is a mezőny végén találhatóak a támadóik), célfutballt erőltetik. 

Gareth Bale (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

A Real Madrid jelenlegi formáját tekintve, nagyon kellemetlen ellenfél lehet a Leganes. Pellegrinónál nem feltétlenül elsődleges a kupa, mert a bajnokságban szenvednek, ugyanakkor a várható 5-4-1-es felállás alaposan megnehezítheti a több sebből vérző fővárosiak dolgát. Toni Kroosnak izomszakadása van, Diego Llorente szintén nem bevethető. Marcos Asensio is sérült, Gareth Bale pedig ki tudja, hogy meddig bírja majd nézni a lelátóról a találkozót (hétvégi Sociedad elleni vereség alkalmával a 78. percben felállt a páholyból és hazament). 

A Real Madrid játékosai a vereség hatására a hétfői edzést megelőzően megbeszélést tartottak. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ez mennyit fog segíteni a szerdai találkozón, de az biztos, hogy nehéz helyzetben van a királyi gárda. A kreativitás hiánya felmerül a támadások során, erőlködnek csak, ötlettelen a támadójáték. Nincsen igazi gólvágójuk, aki az ilyen szituációkban kihúzná a csapatot a bajból.

Szerdán hasonló mérkőzésre lehet számítani, mint a Sociedad elleni, minden azon múlik, hogyan vészeli át az első 15-20 percet a Leganes, mert a hazaiak nagy elánnal kezdenek majd, hogy bizonyítsanak a szurkolóiknak. Ha ez megtörténik, akkor megint jöhet 1-2 gólos madridi meccs (2,5 gól alatt: 2.45), ez a vendégek érdeke is. 

Girona - Atlético Madrid

Nem mondható szenvedősnek az Atlético hétvégi meccse, inkább hullámzónak, mert hol ők érdemelték volna meg a győzelmet, hol a Sevilla. Voltak Diego Simeonénak jó húzásai, egyik ilyen Saúl balhátvéd posztja, de Juanfran visszatérése a kezdőbe már nem igazolta a döntését. Kérdéses, Cholo hogyan dönt, mennyire pihenteti a játékosait. Ha fontos számára a kupa (előző forduló erre utalt), akkor megvan az esély egy karcsú győzelemre, de érdemes elgondolkozni a hazai dupla esélyen is. 

Fogadj kötésben 30%-s nyereménynövelővel

Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Real Madrid góljai 2,5 alatt
    1.66 UnibetHozzászólások


Szólj hozzá fórumtagként

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -7.43 %

január

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Fogadj kötésben 30%-s nyereménynövelővel

  • Három futball eseménnyel a fogadószelvényeden extra nyereményt nyerhetsz akár 1 500 000Ft értékben.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Spanyol Kupa 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 jan 8. 23:18
Copa del Rey: Akikből a döntős kikerülhet?

Az Athletic Bilbaónak jót tett az edzőváltás, kupában a Sevillát fogadják, akiknél nem lehet tudni, hogy melyik arcukat veszik elő! Ol
SPF Előzetes hozzászólt
2019 jan 8. 11:17
Copa del Rey: Mennyire veszik komolyan a madridiak?

Két madridi klub szerdán a Spanyol Kupában javítana a hétvégi botlásukat követően! Olvasd tovább

mate_debrecen hozzászólt
2018 nov 1. 16:28
Tippmixpro-n nem szokott stream lenni?

Kapcsolódó cikkek