Copa del Rey: Mennyire veszik komolyan a madridiak?

Bence
1 tipp
2019 jan 8. 11:17
Szólj hozzá!

Foci real madrid Atlético Madrid Copa del Rey

Nehéz helyzetben a Real Madrid, amin csak minimálisan segítene egy kötelezőnek mondható győzelem a Leganes ellen. Ez azonban nem lesz egyszerű, ahogyan a másik madridi sztárcsapat dolga sem, ők a Gironához látogatnak. 

Real Madrid - Leganes

Kicsit déjá vu érzése lehet a két klubnak, mivel tavaly is januárban találkoztak a kupában, igaz, akkor egy körrel később. A Leganes ott kiütötte a madridiakat, óriási meglepetésre, bár Zidane számára sosem volt fontos a Spanyol Kupa. Santiago Solarinál viszont prioritást jelenthet az ínséges időkben. A bajnokság elúszni látszik, Ronaldo és Zidane távozásával, pedig a Bajnokok Ligája címvédés is nehézkessé vált, amiben a videóbíró behozatala sem feltétlenül segít majd. 

Maurício Pellegrino sosem volt a támadófoci híve. Ez régebbi állomáshelyen is megmutatkozott, de most a Leganes csapatánál is nagyon látszik. A legkevesebb gólt szerezték a spanyol ligában, labdabirtoklásban sem remekelnek (átlagban 43%), elsősorban a kontrajátékra törekednek. Nem bonyolódnak a játékosok felesleges cselezgetésbe (ebben is a mezőny végén találhatóak a támadóik), célfutballt erőltetik. 

Gareth Bale (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

A Real Madrid jelenlegi formáját tekintve, nagyon kellemetlen ellenfél lehet a Leganes. Pellegrinónál nem feltétlenül elsődleges a kupa, mert a bajnokságban szenvednek, ugyanakkor a várható 5-4-1-es felállás alaposan megnehezítheti a több sebből vérző fővárosiak dolgát. Toni Kroosnak izomszakadása van, Diego Llorente szintén nem bevethető. Marcos Asensio is sérült, Gareth Bale pedig ki tudja, hogy meddig bírja majd nézni a lelátóról a találkozót (hétvégi Sociedad elleni vereség alkalmával a 78. percben felállt a páholyból és hazament). 

A Real Madrid játékosai a vereség hatására a hétfői edzést megelőzően megbeszélést tartottak. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ez mennyit fog segíteni a szerdai találkozón, de az biztos, hogy nehéz helyzetben van a királyi gárda. A kreativitás hiánya felmerül a támadások során, erőlködnek csak, ötlettelen a támadójáték. Nincsen igazi gólvágójuk, aki az ilyen szituációkban kihúzná a csapatot a bajból.

Szerdán hasonló mérkőzésre lehet számítani, mint a Sociedad elleni, minden azon múlik, hogyan vészeli át az első 15-20 percet a Leganes, mert a hazaiak nagy elánnal kezdenek majd, hogy bizonyítsanak a szurkolóiknak. Ha ez megtörténik, akkor megint jöhet 1-2 gólos madridi meccs (2,5 gól alatt: 2.45), ez a vendégek érdeke is. 

Girona - Atlético Madrid

Nem mondható szenvedősnek az Atlético hétvégi meccse, inkább hullámzónak, mert hol ők érdemelték volna meg a győzelmet, hol a Sevilla. Voltak Diego Simeonénak jó húzásai, egyik ilyen Saúl balhátvéd posztja, de Juanfran visszatérése a kezdőbe már nem igazolta a döntését. Kérdéses, Cholo hogyan dönt, mennyire pihenteti a játékosait. Ha fontos számára a kupa (előző forduló erre utalt), akkor megvan az esély egy karcsú győzelemre, de érdemes elgondolkozni a hazai dupla esélyen is. 

Borítókép: Antoine Griezmann (Fotó: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com)

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Spanyolország, Copa del Rey Tipp

    Real Madrid góljai 2,5 alatt
    1.66 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Bence

ROI 62.00 %

június

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Élő nyereménynövelő a hét meccsére

  • Minden héten 25%-os élő nyereménynövelővel fogadhatsz a hét mérkőzésére.

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Spanyol Kupa 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 23. 18:31
Copa del Rey: Erőlködés a köbön

A csúfos Bajnokok Ligája kiesés után már senkit sem érdekel a duplázás? Olvasd tovább

SPF Admin hozzászólt
2019 febr 28. 22:55
Meglehetne ezt oldani személyeskedés nélkül? S ez most mindenkire vonatkozik.

Köszönjük.  :ok:
alexthebest hozzászólt
2019 febr 28. 22:38
Ahogy látom, te továbbra sem tudsz konstruktív vitát folytatni, hiszen ott van a szemellenződ. Mondjuk nem tudom, te mit szedsz, de azért az első Realos döntős lesgóltól amit írtál, hát maradjunk annyiban, hogy eléggé túltoltad.  ;D ;D Szokásos színvonal tőled hozzászólás terén, szerencsére megint

Kapcsolódó cikkek