Copa del Rey: Mennyire veszik komolyan a madridiak?

Nagy Bence
2019 jan 8. 11:17
Szólj hozzá!

Foci real madrid Atlético Madrid Copa del Rey

Nehéz helyzetben a Real Madrid, amin csak minimálisan segítene egy kötelezőnek mondható győzelem a Leganes ellen. Ez azonban nem lesz egyszerű, ahogyan a másik madridi sztárcsapat dolga sem, ők a Gironához látogatnak. 

Real Madrid - Leganes

Kicsit déjá vu érzése lehet a két klubnak, mivel tavaly is januárban találkoztak a kupában, igaz, akkor egy körrel később. A Leganes ott kiütötte a madridiakat, óriási meglepetésre, bár Zidane számára sosem volt fontos a Spanyol Kupa. Santiago Solarinál viszont prioritást jelenthet az ínséges időkben. A bajnokság elúszni látszik, Ronaldo és Zidane távozásával, pedig a Bajnokok Ligája címvédés is nehézkessé vált, amiben a videóbíró behozatala sem feltétlenül segít majd. 

Maurício Pellegrino sosem volt a támadófoci híve. Ez régebbi állomáshelyen is megmutatkozott, de most a Leganes csapatánál is nagyon látszik. A legkevesebb gólt szerezték a spanyol ligában, labdabirtoklásban sem remekelnek (átlagban 43%), elsősorban a kontrajátékra törekednek. Nem bonyolódnak a játékosok felesleges cselezgetésbe (ebben is a mezőny végén találhatóak a támadóik), célfutballt erőltetik. 

Gareth Bale (Fotó: Vlad1988 / Shutterstock.com)

A Real Madrid jelenlegi formáját tekintve, nagyon kellemetlen ellenfél lehet a Leganes. Pellegrinónál nem feltétlenül elsődleges a kupa, mert a bajnokságban szenvednek, ugyanakkor a várható 5-4-1-es felállás alaposan megnehezítheti a több sebből vérző fővárosiak dolgát. Toni Kroosnak izomszakadása van, Diego Llorente szintén nem bevethető. Marcos Asensio is sérült, Gareth Bale pedig ki tudja, hogy meddig bírja majd nézni a lelátóról a találkozót (hétvégi Sociedad elleni vereség alkalmával a 78. percben felállt a páholyból és hazament). 

A Real Madrid játékosai a vereség hatására a hétfői edzést megelőzően megbeszélést tartottak. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ez mennyit fog segíteni a szerdai találkozón, de az biztos, hogy nehéz helyzetben van a királyi gárda. A kreativitás hiánya felmerül a támadások során, erőlködnek csak, ötlettelen a támadójáték. Nincsen igazi gólvágójuk, aki az ilyen szituációkban kihúzná a csapatot a bajból.

Szerdán hasonló mérkőzésre lehet számítani, mint a Sociedad elleni, minden azon múlik, hogyan vészeli át az első 15-20 percet a Leganes, mert a hazaiak nagy elánnal kezdenek majd, hogy bizonyítsanak a szurkolóiknak. Ha ez megtörténik, akkor megint jöhet 1-2 gólos madridi meccs (2,5 gól alatt: 2.45), ez a vendégek érdeke is. 

Girona - Atlético Madrid

Nem mondható szenvedősnek az Atlético hétvégi meccse, inkább hullámzónak, mert hol ők érdemelték volna meg a győzelmet, hol a Sevilla. Voltak Diego Simeonénak jó húzásai, egyik ilyen Saúl balhátvéd posztja, de Juanfran visszatérése a kezdőbe már nem igazolta a döntését. Kérdéses, Cholo hogyan dönt, mennyire pihenteti a játékosait. Ha fontos számára a kupa (előző forduló erre utalt), akkor megvan az esély egy karcsú győzelemre, de érdemes elgondolkozni a hazai dupla esélyen is. 

Borítókép: Antoine Griezmann (Fotó: Jose Breton- Pics Action / Shutterstock.com)

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Real Madrid góljai 2,5 alatt
    1.66 UnibetSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Nagy Bence

Nagy Bence

ROI -8.39 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

5.000 Forint Ingyenes Fogadás

  • Exkluzív ajánlat! Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 5.000 forint értékű ingyen fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Spanyol Kupa 2018/19

SPF Előzetes hozzászólt
2019 máj 23. 18:31
Copa del Rey: Erőlködés a köbön

A csúfos Bajnokok Ligája kiesés után már senkit sem érdekel a duplázás? Olvasd tovább

SPF Admin hozzászólt
2019 febr 28. 22:55
Meglehetne ezt oldani személyeskedés nélkül? S ez most mindenkire vonatkozik.

Köszönjük.  :ok:
alexthebest hozzászólt
2019 febr 28. 22:38
Ahogy látom, te továbbra sem tudsz konstruktív vitát folytatni, hiszen ott van a szemellenződ. Mondjuk nem tudom, te mit szedsz, de azért az első Realos döntős lesgóltól amit írtál, hát maradjunk annyiban, hogy eléggé túltoltad.  ;D ;D Szokásos színvonal tőled hozzászólás terén, szerencsére megint

Kapcsolódó cikkek