Copa Libertadores: Harmadszor is Gallardo?

Bence
1 tipp
2019 nov 19. 11:26
Szólj hozzá!

Foci River Plate Copa Libertadores Flamengo

A Libertadores-kupa idei döntőjében brazil - argentin párharc lesz. Óriási csata várható, két kiváló edző méri össze erejét. 

Flamengo - River Plate

Emlékszünk még a 2010-es évek elejére, mikor a River Plate kiesett az első osztályból? A Boca Juniors kárörvendő volt, de a többi nagy csapat már kevésbé, mert rájöttek, ez bárkivel megtörténhet. Ezért is alakították át az argentin bajnokság rendszerét, hogy óvják a nagyobb csapatok, úgy szervezték, hogy lehetőleg minél több legyen a rangadó, ami bevételt generál, mert óriási bajban volt a szövetség. Az pedig gyakorlatilag előfeltétele volt a sikeres átalakításnak, hogy a River Plate gyorsan visszajusson és győzelmeket érjen el. 

A pénzügyi stabilitás hamar visszaállt a klubnál, amit edzői válságok követtek, de a vezetőség végül követve az elmúlt évtizedekben megszokott metódust, egykori játékosát nevezte ki a csapat élére. Marcelo Gallardo azonban más, mint a többi argentin edző a korosztályából. Szereti maximálisan kontrollálni az eseményeket, ő irányítja az utánpótlást, más elveket vall, mint kollégai. Képes egy fontos mérkőzés előtt egy teljesen új rendszerben pályára küldeni az övéit, amivel teljesen összezavarja a riválist. 

Nem fél változtatni, lehetőséget ad olyan játékosoknak, akikről mások már rég lemondtak, kiváló motivátor és ami ennél is fontosabb, olyan taktikai repertoárja van, amivel jelenleg nagyon kevesen rendelkeznek a világon. Egyértelműen a kontinens legjobb edzője, aki harmadik Libertadores-kupáját nyerheti öt év alatt. Kezdenek rá felfigyelni az európai klubok is, szóba került a Barcelonánál is, de egyelőre Gallardo még marad hazájában (visszautasította például a nemzeti csapat irányítását is, mert a River Plate elsőbbséget élvez). 

A River Plate kapcsán teljesen felesleges kiindulni abból, hogyan teljesít a bajnokságban. A vezetőség elmondta, számukra már évek óta a Libertadores-kupa élvez prioritást, rendszerint beáldozzák a bajnoki szereplést, gyakorta fordult elő, hogy Gallardo leadott egy bajnokit és cseréket küldött pályára egy fontos kupameccs előtt. Összeszokott és jól szervezett csapata van, amely az elmúlt 4 évben mindössze két párharcot veszített az egyenes kiesés szakaszban. 

Filipe Luis. Fotó: Christian Bertrand / Shutterstock.com

Ez mind szép és jó, de akkor mi az, ami nem kedvezhet neki? Az, hogy közben a szövetség megváltoztatta a döntő lebonyolítását és már csak egy helyszínen rendezik meg a találkozót, nincsen visszavágó. Gallardo igazi ereje abban rejlik, hogy sok párharcot vesztett helyzetből tudott visszahozni. Most egy mérkőzésen kell a legjobbját hoznia, ami nem lesz egyszerű, mert a Flamengo is nagyon erős. A brazil klub vezetősége nem viccelt, mikor nyáron megerősítették a keretet. 

Filipe Luís, Pablo Mari, Rafinha, Giorgian De Arrascaeta vagy épp a Romától érkező Gerson. A kapuban Diego Alves, védelemben Rodrigo Caio (akit a riválistól nyúltak le), elől pedig Gabriel Barbosa és Bruno Henrique. Tehetséges és tapasztalt játékosok, akiket nyártól Jorge Jesus irányít, aki anno 2014-ben döntőt játszhatott az Európa Ligában a Benficával. Cserepadról Diego vagy Vitinho szállhat be, szóval ez a Flamengo okkal Brazília legerősebb csapata. 

A védelem magabiztos és erős, de ez igaz a River Plate hátsó alakzatára is. Valószínűleg ez lesz Gallardo legnehezebb fináléja, ahol kiderül, mit tud kihozni a jelenlegi keretből. Lássuk be, közel sem rendelkezik olyan játékosállománnyal az argentin klub, mint a brazil. Ugyanakkor kiválóan ötvözi az argentin edző a fiatalos lendületet az idősebb játékosok rutinjával. A döntőben a Flamengo a favorit, teljes joggal, viszont a Gallardo együttesei úgy nyerték az eddigi döntőiket is, hogy nem ők számítottak az esélyesnek. 

Teljesen felesleges taktikai felállásokról beszélgetni, mert valószínűleg erre a mérkőzésre külön készült a River Plate edzője, ahogyan a tavalyi Boca Juniors elleni döntőre is, amikor egy olyan hadrendben küldte pályára az övéit, amit addig sohasem használt, csak edzésen gyakorolták a játékosok. Érdemes még valamit megemlíteni: Jorge Jesus csapatai elsősorban hazai pályán erősek, idegenben sokszor akadozik a gépezet. A döntő pedig Peruban lesz (a chilei helyzet miatt utolsó pillanatban változtattak), Gallardóról pedig bizonyította az évek alatt, hogy bárhol képes mérkőzést nyerni. 

Borítókép: Marcelo Gallardo (Készítette: CP DC Press / Shutterstock.com)

Labdarúgás gyűjtő bónusz

Most még több bajnokságra és a Mindkét csapat szerez gólt piacra is érvényes.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Flamengo v River Plate Tipp

    River Plate nyeri a Libertadores-kupát
    2.20 Bet365Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

 

Bence

ROI -7.50 %

július

Tippek
Nyertes
Vesztes
Push

Labdarúgás gyűjtő bónusz

  • Most még több bajnokságra és a Mindkét csapat szerez gólt piacra is érvényes.

Bet365 útmutató
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

III. félidő

LFCfanBoti hozzászólt
Ma, 16:37
Valaki tud egy jó linket ahol lehet nézni a meccseket streamen online? Amik voltak eddig nem működnek már. Köszi.
s365.live  :beerchug:
csatarid hozzászólt
Ma, 16:36
Valaki tud egy jó linket ahol lehet nézni a meccseket streamen online? Amik voltak eddig nem működnek már. Köszi.
MessiÁs hozzászólt
Ma, 8:50
Csak ido kerdese es a deli hatarhoz ujra jon a karanten tilalom.

Kapcsolódó cikkek