Kétharmadához érkezünk a brazil pontvadászatnak, ahol még mindig tartja előnyét a Botafogo, ahol komoly változások voltak nyáron. Ez akár még a sokáig biztosra vett bajnoki címükre is hatással lehet?

2023 szept 23. 01:00 Közvetítés: UnibetBet365

Botafogo: Mégsem tart ki a szezon végéig a jó forma?

Álomszerű volt az a kezdés, amit a tavaly feljutó Botafogo csinált, hiszen a bajnokságban a harmadik fordulóban álltak az élre, utána pedig sorra nyerték a meccseket. A riválisok szenvedtek Luís Castro együttese pedig jelentős előnyre tett szert. Azt lehetett gondolni, hogy féltávhoz közelítve el is dőlt a bajnoki cím, hiszen annyira magabiztos volt a Botafogo játéka és az előnye is, semmi sem veszélyeztette az első helyüket. 

Eközben a Copa Sudamericana csoportkörét is abszolválták, így készülhettek az egyenes kieséses szakaszra. Minden a sínen volt, majd megjelent Szaúd-Arábia, hogy egy visszautasíthatatlan ajánlattal elcsábítsa az edzőjüket, Luís Castrót. A Botafogót pedig ez érezhetően megtörte, hiszen Castro volt a sikerkovács, gyorsan érkezett helyére Bruno Lage, aki portugál bajnok volt a Benficával, de a Wolverhampton Wanderers kispadján megbukott. 

Corinthians - Botafogo
Botafogo játékosa (Fotó: Delmiro Junior/Shutterstock.com)

Bruno Lage pedig egyelőre nem remekel Brazíliában, hiszen a legutóbbi két bajnokit elbukta a csapattal, előnyük kezd fogyni, miközben a kettős terhelést is nehezen viseli a keret, ugyanis kiestek a Copa Sudamericana negyeddöntőjében egy jóval gyengébb ellenféllel szemben. A 13 mérkőzésből, ahol Lage volt az edző, csak 4 alkalommal nyertek, mindössze 3 találkozó volt, ahol nem kaptak gólt. Nem lehet azt mondani, hogy gyökeres változások voltak a keretben, hiszen Lage mindent próbált továbbvinni, de valami mégsem stimmel. 

Corinthians: Léteznek még csodák

Az valahogy nehezen hihető volt, hogy az egész szezonban vergődő Corinthians majd épp a Copa Sudamericana küzdelmeiben jut messzebb, mint a Botafogo. Főleg úgy, hogy Vanderlei Luxemburgo a gárda edzője, aki felett már eljárt az idő. Azonban a Corinthians idén kupacsapat üzemmódba kapcsolt, Brazil Kupában elődöntősök voltak, míg az említett nemzetközi sorozatban argentin riválisokat legyőzve (Newell's és Estudiantes), jóval nehezebb ágon jutottak el az elődöntőig. 

Ennek a sikernek ára volt, ugyanis a bajnokságban teljesen elszállt a jó helyezés esélye, így mindent fel kell tenni a Copa Sudamericana döntőre. Ezen múlhat Luxemburgo állása is, első elődöntőt épp szeptember utolsó hetében rendezik, ahol a Fortaleza lesz az ellenfél (akiket idén még nem sikerült legyőzniük). Pontosan ezért is gondoljuk, hogy a hazaiak a kupameccs miatt elengedik a hétvégi bajnokit. 

A mérkőzésre így a vendégek sikerét választottuk, de DNB-vel megsegítve. Ennek oka, hogy a Botafogo sem remekel manapság, ráadásul a Corinthians hazai pályán sokszor ér el döntetlent, míg a Botafogo idegenben négy mérkőzés óta nem nyert. Megeshet, hogy döntetlen lesz a találkozó végeredménye (3.30), viszont 2.00 feletti szorzón érdemesebb inkább a Lage csapatának sikerére fogadni. 

  • Corinthians-SP - Botafogo-RJ tipp

    Botafogo DNB-vel
    Unibet
    2.06

100% befizetési bónusz akár 300 RON-ig + 200 ingyenes pörgetés

Az új Unibet játékosok akár egy 300 RON értékű befizetési bónuszban, valamint 200 ingyenes pörgetésben is részesülhetnek.

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Botafogo játékosa (Fotó: Delmiro Junior/Shutterstock.com)