A mérkőzés győztesének meghatározásához számos tényezőt figyelembe kell venni, mint például a csapatok jelenlegi formája, a játékosok állapota, a taktikai döntések, a korábbi találkozók eredményei, és az esetleges sérülések - közölte a ChatGPT velem, amit nagyjából mi is leírtunk már a focira történő tippelési útmutatónkban. Próbáltam rávenni, hogy adjon tippet a Coventry - Huddersfield találkozóra is!

ChatGPT és a mesterséges intelligencia

Tavaly november végén indult útjára a ChatGPT nevű chatbot, mely felhasználók kérdéseire képes válaszolni. A fejlesztő OpenAI nevű cég GPT modellekre alapozta fejlesztését, ami egészen valósághű és értelmes válaszokat ad. Van itt egy rövidítés, ami a Generative Pre-trained Transformer szót jelenti, lényegében a következő szavakat jósolja meg, az általa megtanult szövegek alapján. Wikipédia, internet, könyvek, sok mindent felhasznál.

Képes verset írni, fogalmazást rak össze lusta iskolások számára, és gondoltam megkérdezem a szerencsejátékról is. "A tippmixben, mint minden sportfogadásban, a nyeremény megszerzésének valószínűsége alacsony, és hosszú távon általában veszteséges lehet" - közölte velem a ChatGPT. Néhány napja mi is állítottunk hasonlót, sportfogadásból nem fogsz meggazdagodni, de ha okosan csinálod, lehet nyereséges hobbi.

Nemsokára jönnek ki fejlesztések a ChatGPT-hez, és várhatóan fizetőssé fog válni, de fontos hozzátenni, hogy jelenleg azért nem hibátlan. Érezhetően nem futotta még át a Sportfogadó Sulit, az önreflexiónkon túl pedig jegyezzük meg, nem rendelkezik tudással a valóságról. A szavak sorrendiségét jósolja, olyan információk alapján, ami az internetről származik. Ezért aztán lehetnek teljesen téves, akár sértő válaszai időnként.

Chatgpt mesterséges intelligencia
       Nagyon jókat lehet beszélgetni a chatrobottal. Fotó: CHUAN CHUAN/Shutterstock

Mi várható Coventry és Huddersfield mérkőzésen?

Nagy vonalakban az a helyzet, hogy a Huddersfield egy nem túl acélos, kiesőhelyen álló együttes a Championship mezőnyében. Nem tudják megtartani a labdát, összezavarható a védelmük, különösen a kontratámadásokkal, amikor gyorsan kellene koncentráltan helyezkedniük és dönteni a helyzetek megoldásáról. Nyertek ugyan párszor, de összességében rossz formában vannak.

Eközben a középmezőny stabil tagja a Coventry, mely ügyesen szerez labdát az ellenféltől, és ebből jól fordul át támadásba. Kevés labdabirtoklás, inkább kontratámadásokra való törekvés, sok lövési próbálkozással. Ezek hatékonysága nem túl magas, ezért is vannak a középmezőnyben. Két ilyen együttes találkozása kevés gólos szokott lenni, inkább küzdelmes, mintsem látványos és döntetlennel is zárulhat. Mindezt megírtam a chatrobotnak is, és megkérdeztem, mi várható a meccsen.

AI tippel
Ugyanazt adta vissza, mint amit írtam neki?

Mire fogadna ChatGPT, a chatrobot?

Többféle módon próbáltam rávenni a tippelésre a chatrobotot, de nem igazán akart kötélnek állni. Hosszú válaszokkal tudtomra adta, hogy ő csak valószínűséget tud számolni. Mire közöltem vele, hogy a tippelés is valószínűség-számolás valahol, egyetértett, de tippet továbbra sem adott.

"A fogadások többnyire az események véletlenszerűségén alapulnak, ezért ne várja el tőlem, hogy konkrét tippet adjak egy adott mérkőzésre. Az információk és elemzések amiket szolgáltathatok segíthetnek döntéshozatalban, de a döntés és a végleges tipp végül is az Ön döntése lesz" - válaszolta a ChatGPT.

Addig kérdezgettem, míg kiderült, az angol másodosztályról 2021-ig bezárólag vannak információi, és ha akkor kellett volna tippelnie, a Coventry győzelmét várta volna. De gyorsan hozzátette, hogy a sporteseményeken váratlan eredmények születnek, mérlegeljem a kockázatot és felelősségteljesen fogadjak, annyi pénzből, ami nem tesz tönkre.

január 28., szombat

Superbet üdvözlő bónusz

Akár 500 RON bónuszt kaphatsz új játékosként.

Superbet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Fotó: CHUAN CHUAN/Shutterstock