Elképesztő siker előszobájában jár a Luton, mely pénzügyek terén még a Championshipből is kilóg, de most akár a Premier League is összejöhet a csapatnak. Az ellenfél a Coventry lesz, egymás ellen többnyire döntetlen játszanak. Jöhet a hosszabbítás a Wembley közönsége előtt?

Hatalmas eredmény a Luton csapatától

A szezonban többször is említettük, hogy igazi csodát hajt végre a Luton, amennyiben a pénzügyekre hagyatkozunk. Ha például a transfermarkt adatait nézzük, akkor a lutoni keret értéke 35 millió euró, a mezőny utolsó harmadába sorolják ezáltal. Például a Burnley esetében a keret 130 millió euróra taksált. Van egy úgynevezett márkaérték is, ezt szokták megnézni, mikor megvásárolnak egy fociklubot. Az utóbbi idők jó szereplésének köszönhetően a Luton márkaértéke 17 millióra kúszott fel, csak összehasonlításképp a Premier League-ben kiesés elől menekülő Everton 485 millióra értékelt.

Nagyon hatékonyan használják fel azt a keveset, amivel rendelkeznek. A pénzügyeken túl ez a játékstílusra is igaz, labda nélkül is jól elvan a Luton, ahogy ezt mindig fejtegetjük. Úgy jutottak túl a rájátszás elődöntőjében, hogy az oda-visszavágós 180 perc alatt, még a 40%-ot sem érte el a labdabirtoklásuk. Ezzel igazából a Coventry ellen is lehet esélyük és ha összejönne a dolog, akkor bizony az alábbi képen látható stadiont, a Premier League-ben láthatnánk. Kenilworth Road, egész pontosan az Oak Stand bejárata. Néhányan ott laknak!

Kenilworth Road - Oak Stand
Így nézne ki egy Premier League csapat stadionja? Ezt hozhatja el a Luton. Fotó: Nigel Cox

Nagy siker lenne a Coventry számára is

Ahogy a lutoniak számára hatalmas eredmény lenne, úgy a Coventry sem számít akkora klubnak jelenleg, hogy a PL-részvétel reális elvárás lehetne. De mégis a kapujában vannak, hogy 2001 után újra az élvonalban szerepelhessenek. Akkor még Craig Bellamy volt a legjobbjuk, és Gordon Strachan irányította a csapatot. Aztán jött a mélyrepülés, hosszú-hosszú évek sikertelenül, annyira nem ment nekik, hogy a League Two-ba is kiestek, tehát a negyedosztályba zuhantak egy szezonra.

Még a ChatGPT és a mesterséges intelligencia is tudja, hogy a Coventry nem egy labdabirtoklós csapat, sokkal inkább kontratámadásokra törekszik, sok lövési próbálkozással. Ezek hatékonysága azért hullámzó, ezért is nem szerepeltek olyan jól a bajnokságban, mint aktuális ellenfelük, a Luton. Bejött az a meglátásom, hogy a Middlesbrough - Coventry elődöntő egyetlen góllal fog eldőlni, de azt már rosszul tippeltem, hogy a Boro szerzi az egyetlen találatot.

Coventry - Luton fogadjunk döntetlenre?

Nekem egységesebb és motiváltabb együttesnek tűnik a Luton, ezért a bet365-nél arra fogadnék, hogy ők jutnak a PL-be 1.72-es oddson. Kevés gólra tenném a meccset, mert két alapvetően defenzív alakulat, mely előnyben sem nyílik ki igazán. Ezt amúgy a tét nagysága is indokolja, hihetetlen, hogy ebből a két csapatból egy majd megy az Old Traffordra, Anfieldre és meccsel a Manchester City-vel.

május 27., szombat

Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 8000 Ft-ot a Betfairhez és máris 16000 Ft-tal kezdheted a játékot.

betfair regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés