Az egykori nagycsapat, a Parma visszajutott az élvonalba, mint ahogyan a Como is - lesz egy festői környezetben lévő stadion is a Serie A-ban -, de vajon a Cremonese vagy a Venezia jut fel az osztályozón a legjobbak közé harmadikként? Palermo, Sampdoria és a Brescia is búcsúzott a rájátszásban!

máj 30. 20:30 Közvetítés: Unibet

Cremonese: Könnyű út a döntőig

Maradjunk annyiban, ha szimplán csak a csapatok ismertségét vesszük, akkor az, hogy a Cremonese a feljutásért játszik egy Palermo vagy Sampdoria mellett, meglepetés. Abból a szempontból, hogy ez a Cremonese a keret értékét nézve, sokkal nem marad el az említett párostól, illetve a szezon második felében nagyon stabilan 2-5. hely között álltak, már rögtön megérdemeltnek mondható a döntőjük. 

Ezeket a sikerek annak is köszönhetik, hogy szeptemberben érkezett edzőnek Giovanni Stroppa, aki összerakta a védekezést, így a klub a legkevesebb gólt kapta a másodosztályban. A hazai meccseken kiemelkedően jól működött a hátsó alakzat - több mérkőzést nyertek kapott gól nélkül -, így minden bizonnyal az odavágón próbálnak majd 1-0-ra vagy 2-0-ra nyerni, visszavágón pedig megőrizni az előnyt.. 

Venezia: A támadószellem sikere?

Ha a Cremonese a legjobb védekező csapat, akkor a Venezia pedig az abszolút ellentétük, ők támadtak a legjobban a szezon során. A helyzeteiket kiemelkedő hatékonysággal értékesítik, ha ezt megtartanák a Serie A-ban is - egy esetleges feljutás során -, akkor könnyedén bent tudnának maradni az élvonalban a rossz védekezésük ellenére is. Ahhoz viszont előbb az osztályozón kéne remekelnie, eddig pedig megoldották a nehezebb ágat, ugyani kiejtették a Palermót. Idegenben azért ott sem remekeltek, de jött megint a remek helyzetkihasználás, hiszen 0.39-es xG-mutatóval is meccset nyertek 1-0-ra.

Cremonese - Venezia mérkőzés tipp

Két merőben eltérő stílusú csapat mérkőzése lesz ez tehát, egyik oldalon a kevés kapott gól, míg a másikon a sok rúgott, de vajon hogyan állítja meg a Cremonese hátsó alakzata a Venezia támadóit? Érdemes a két bajnoki meccsüket vizsgálni, ahol hazai pályán 1-0-ra nyert a Cremonese, míg idegenben 2-1-re kikapott, így mondhatni mindkét fél érvényesíteni tudta akaratát. Valami hasonlót várunk most is. 

  • Cremonese: Legkevesebb kapott gól / 27%-os helyzetkihasználás
  • Venezia: Legtöbb szerzett gól / 44%-os helyzetkihasználása

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Cremonese hátsó alakzata jó, de nem azért kapnak kevés gólt, mert csak védekeznek. A labdát ugyanis ők birtokolják az egyik legtöbbet a Serie B-ben, ezért kellett nekik a legkevesebb lövést blokkolniuk. Sokat és pontosan passzolnak, ezekben a Venezia azért nem annyira jó, ők inkább a helyzetekkel sáfárkodnak jobban.

  • Cremonese - Venezia FC tipp

    2,5 gól alatt
    Unibet
    1.80

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés