Valter Attilával a mezőnyben, zajlik a Tour de France előversenye, a Critérium du Dauphiné. Egy hosszú egyenkénti időfutam következik, mely akár az összetett versenyt is eldöntheti!

Hosszú időfutam, Vingegaard győzelem?

A negyedik etappal folytatódik a Critérium du Dauphiné, amely egy 31,1 km-es egyenkénti időfutam lesz, benne 400 méteres szintkülönbséggel. Nem a kanyarok lehetnek trükkösek, hiszen abból alig található az útvonalban, hanem az, hogy van benne két kisebb emelkedő (rögtön a rajt után, illetve közvetlen a célhoz vezető út), de összességében a nagy wattleadás terhelheti meg a versenyzőket, ugyanis itt nem szabad visszafogni magukat, menni kell teljes erővel. 

A két kisebb emelkedő miatt, mindenki Jonas Vingegaard magabiztos sikerét várja, mindezt arra alapozva, hogy idén egy alsóbb kategóriás spanyol versenyen, magabiztosan nyerte az időfutamot. Két dolgot viszont nem szabad elfelejteni: Vingegaard akkor van igazán elemében, ha vannak emelkedők az időfutamon, nem feltétlenül a nagy tempó dominál. A másik, hogy tavaly a TdF-et megelőzően, nem volt csúcsformában a Dauphiné időfutamán, összességében csak 7. helyen végzett hasonló távon. 

Mennyit számít az emelkedő?

Összességében ez a két kisebb domb nem olyan jelentős, ami rögtön akkora előnyt biztosít az összetett menőknek, hogy itt egyből le kéne írni a klasszikus időfutam menőket. Ehhez a pályához nagy tempó kell, mivel kevésbé technikás, ezt a nagy sebességet folyamatosan fent kell tartani, meg kell lenni a folytonosságnak. Erre az Evenepoel, Ganna vagy Van Aert-féle versenyzők képesek, ebből a mezőnyből talán Cavagna és Van Baarle. 

Utóbbi esetében viszont egyelőre csalódás a szezon. Dylan van Baarle tavaly év végén érkezett az Ineostól a Jumbo-Vismához, álomszerű rajtja volt, első versenyét megnyerte, azóta viszont semmi. Több bukásnak is résztvevője volt, ebből talán a legsúlyosabb a Paris - Roubaix-n történt esés, amiből hosszabb ideig tartott a felépülés. A Dauphinén sem érződik rajta a csúcsforma, így eltekintenénk egy jó helyezésétől. 

Rémi Cavagna viszont tavaly az év második felében összekapta magát. Harmadik helyen végzett a Vuelta a Espana hosszú időfutamán, csak Roglic és Evenepoel előzte meg. Idén már nyert egy alsóbb kategóriás olasz időfutamot, illetve Portugáliában legyőzte az elmúlt évek világbajnokait: Filippo Gannát és Tobias Fosst. Érezhetően egyre jobb formában van, tipikus dízel versenyző, aki óriási wattleadásra képes, ilyen sík(abb) időfutam a minimális elvárás tőle a dobogós helyezés. 

Ha valaki nagy szorzót keres, akkor Matteo Jorgenson top3-as eredménye, ideális választás lehet. Jorgenson jól kezdte az évet, Ománban nyert, majd top10-ben zárt a Paris - Nice többnaposon, hogy aztán szintén jó eredményt érjen el olyan pavés klasszikuson, mint a Flandriai körverseny (9. hely). A Romandiát majdnem megnyerte, időfutamon második lett, ráadásul igazi all-round versenyző, jól megy időfutamot, magassága és testalkata miatt ez a pálya sem jelenthet gondot. 

  • Kerékpár tippek

    4. szakasz: Matteo Jorgenson dobogón végez
  • 4. szakasz: Rémi Cavagna dobogón végez

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés

Borítókép: Adam Yates. Fotó: Radu Razvan/Shutterstock.com