Az Euroligában csütörtök este szerb rangadót rendeznek, két ősi rivális között, akik biztosan nem kímélik majd egymást. A kiváló hangulat garantált, a tomboló csarnokban pedig kiélezett mérkőzést várunk.

jan 4. 20:00

Crvena zvezda: Nagy győzelemmel hangolódva

Amire szinte senki sem számított, hogy a remek formában lévő Fenerbahce otthonában tud nyerni az idén a játékát kereső Crvena zvezda. Azért meglepő a sikerük, mert a törökök edzőt váltottak az ősszel, mióta Sarunas Jasikevicius vette át az irányítást, azóta elkapta a fonalat a Fenerbahce, nem tudtak hibázni. Az Euroliga egyik legjobbja formában lévő gárdája az övék, ehhez képest a szerbek idegenben nyertek úgy, hogy megsemmisítő második és negyedik negyedet produkáltak. 

Ez azért is meglepő, mert a szerbek szezonja a nyári erősítések ellenére is pocsékul indult. A klub elnöke, Nobojsa Covic nem a türelméről híres, hamar elküldte az edzőt - ahogyan szokta -, majd az új szakvezetőtől vár csodát. Azonban az események nem a várt fordulatot hozták, tovább folytatódott a szerbek vesszőfutása. Hiába a sztárok (Teodosic, Tobey, Gedraitis, Bolomboy, vagy Napier), nem tudtak csapatként jól játszani, ezért is meglepő a semmiből szállított siker. 

A Fenerbahce mellett a Maccabit is legyőzték az elmúlt hetekben, mindkét sikerben a Teodosic, Bolomboy és Gedraitis játszott fontos szerepet. A sztárok tehát olykor villognak, de mikor? Ezt nem lehet előre megmondani, mert amikor nem esnek úgy a kosarak, akkor képesek bárkitől kikapni. Azonban most olyan győzelmet arattak, amely lökést adhat nekik a szerb derbi előtt.

Partizan: A cél a rájátszás!

Nem kezdte jól a szezont a Partizan, ami egy kis maradványa még a tavalyi kudarcnak is, amikor az Euroliga Final Four kapujában voltak, de a későbbi győztes Real Madrid megállította őket. Nyáron többen távoztak a keretből, köztük olyan fontos láncszemek, mint Mathias Lessort és Yan Madar. Az újonnan érkezők között voltak NBA-játékosok is, de idő kellett, amíg összeállt a keret. Az sem segített Obradovicnak, hogy nehéz sorsolást kaptak, hiszen az első négy fordulóban a Maccabi - Barcelona - Olympiakos triót fogadták. 

A Partizan a tripla elváltást alkalmazza, gyakorlatilag egy folyosót nyitva a labdás játékosnak a gyűrűig. Támadásban és védekezésben egyaránt fizikális a Partizan, Obradovic megköveteli, hogy folyamatosan ütközzenek a játékosok, ne hagyják élni az ellenfelet. Védekezésben jól olvassák a váltásokat, zónázást nem használnak, folyamatosan az ellenfél nyakán lihegnek. 

Ha a fentebb említett dolgok működnek, minden a helyén van, akkor a Partizan az Euroliga egyik legjobb csapata, bizonyította ezt tavaly is, mikor majdnem Final Fourba kerültek. Azonban, ha valamilyen oknál fogva szétesik a játék, akkor bárkitől képesek kikapni. Vannak ilyen időszakaik is, de most úgy tűnik, megint elkapták a fonalat. Ezért is lesz érdekes a szerb derbi, mert mindkét csapat fontos győzelemmel hangolt. Mi pedig egy ilyen találkozón a felektől kőkemény védekezést várunk!

  • KK Crvena Zvezda Belgrad - Partizan Belgrád tipp

    167,5 pont alatt
    Unibet
    1.72

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés